sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Kohti häälookia: Vaalean hiusvärin ylläpito

Kirjoittelin aiemmin hiusteni vaalennusprojektista täällä. Jokainen hiuksiaan vaalentava, punapigmenttiä kantava tietää että vaalean värin ylläpidossa kampaajalla käyminen on vain ensiaskel. Blondin riesana voi olla hiusten kellertävyys, vihertävyys, kuivat latvat, juurikasvu ja tuhat muuta ongelmaa! Tässä omat vinkkini hiusten vaalentamiseen ja värin ylläpitoon.
hiusten vaalennus hopeashampoo
Lajitelma hopeatuotteita vaaleille hiuksille • Värjää hiuksesi KAMPAAJALLA! Aina. Nimimerkillä kantapään kautta oppinut. Etenkin vaalentaminen kotona markettiväreillä vahingoittaa hiuksia älyttömästi.
 • OLAPLEX
 • Pidennä värjäysväliä. Jos mahdollista niin valitse sävy joka ei ole liian kaukana omasta väristäsi. Juurikasvua voi myös häivyttää raidoilla.

 • Valitse tehokas hopeashampoo. Kunnon hopeashampoolla taitat keltaisuutta hiuksista tehokkaasti. Fudge Clean Blonde -hopeashampoo on maailman paras. Tässä aineessa on pigmenttiä niin paljon että se värjää kädetkin violetiksi, eli muista kumihanskat!
 • Valitse shampoon kaveriksi hoitava, kosteuttava hoitoaine. Minulla tällä hetkellä päivittäisessä käytössä Fudge Clean Blonde -hopeahoitoaine sekä Biozell Color Mask Silver. Kummassakaan näistä ei ole niin paljon pigmenttiä kuin shampoossa, joten menevät hyvin päivittäisessäkin käytössä.
 • Kosteuta hiuksia hiusöljyllä. Sain viime jouluna joululahjaksi ensimmäisen pullon Wella SP Luxe Oilia, johon jäin koukkuun heti. Kosteuttaa ja hoitaa kuivia hiuksia, mutta ei tee likaista tai rasvaista tunnetta.
 • Muista myös syväpuhdistaa hiukset aika ajoin. Itsekin käytän hopeatuotteiden lisäksi paljon myös muotoilutuotteita, joten on tärkeää myös syväpuhdistaa hiukset tasaisin väliajoin. Minun hiukseni myös alkavat vihertää pesuvedessä olevien metallien seurauksena, ja syväpuhdistava shampoo auttaa myös tähän vaivaa. Kaipaankin teiltä vinkkejä hyvästä syväpuhdistavasta shampoosta! Omani loppui juuri ja haluaisin kokeilla jotain uutta merkkiä.

Wella SP Luxe Oilfudge hopeashampoo hopeahoitoaine
Vaaleiden hiusten ylläpito ei ole yksinkertainen tai helppo juttu, mutta mielestäni se on täysin sen arvoista. Kylmä, tuhkanvaalea tukka on tosi kaunis etenkin kiiltävänä ja hyväkuntoisena. Näillä rutiineilla mennään siis kohti hääpäivää!

Löytyykö lukijoilta vielä joku niksi näiden lisäksi?

4 kommenttia:

 1. Kiitos tästä! Nyt tuli varsinainen tietopaketti. :D

  Ah, tuhkanharmaat kutrit. Ainainen haaveni, jota en kotivärjäänä ole koskaan saavuttanut. En edes muista koska viimeksi olen käynyt kampaajalla, koska leikkaan hiukseni itse. Hopeanharmaat häähiukset olisi kyllä unelma, joten sitä varten pitää varmaan uhmata kitsauttaan ja mennä sinne kampaajalle viimeinkin. Olisi muuten kivaa tietää paljonko tämän ihanan hiusvärin ylläpitäminen sitten maksaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, tässä tosiaan tuli tietoa melko reippaasti. :D

   Tuo rahapuoli on hyvä pointti! Voisin tehdä laskelmia itsellekin, en ole nimittäin edes miettinyt asiaa sen suuremmin. Kuitenkin myös kampaajakäynnin lisäksi kuluja tulee hoitotuotteista jonkin verran. :)

   Poista
 2. Tästä taistelusta on vähän liikaakin kokemusta... Mä värjäsin pitkän aikaa hiuksiani vaaleammiksi ja vaaleammiksi, mutta aika vähällä hoidolla näitä kyllä pidin. Hopeashampoota käytin satunnaisesti, muuten en oikeastaan hiuksiani erityisesti hoitanut. Se hyvä puoli kuitenkin, että pystyin aina käydä äidillä värjäyttämässä - joka helpotti jonkin verran. Nyt oon vuoden verran kasvattanut omaa väriäni takaisin, mutta kovasti olisi ikävä vaaleaan. Se vaan tuntuu omalta!

  Hyvät vinkit vaaleiden hiusten hoitoon ja ylläpitoon joka tapauksessa - oot kattavasti saanut kaikki elementit koottua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, itsellä oikeastaan sama juttu silloin kun viimeksi vaalensin hiuksia. Nyt olen alusta asti ottanut kunnon hoito- ja ylläpitotuotteet käyttöön, joten toivotaan että tällä kertaa hiukset pysyvät hyvässä kunnossa. :)

   Poista