keskiviikko 31. elokuuta 2016

Avaimet paikkakortteina

Pinterest-taululleni on alkanut kasaantua inspiraatiokuvia avaimista hääkoristeluissa. Tämä idea sai alkunsa kun selailin Facebookiin hääkirpputoria ja vastaan tuli ilmoitus jossa myyntiin aivan tavallisia Abloyn käytöstä poistettuja avaimia. Jokin avaimissa viehätti ja aloin miettiä vaihtoehtoja käyttää niitä omissa hääkoristeluissa.
paikkakortti avain häät

avain paikkakortti hääkoriste avain paikkakortti hääkoriste

Jokaiselle vieraalle nimikoidaan oma avain ja kortin toiselle puolelle merkitään pöytä ja paikka jossa tämä vieras istuu. Avaimet sijoitetaan juhlatilan sisäänkäynnin läheisyyteen, mistä jokainen etsii oman avaimensa. Avaimet voisi järjestää aakkosjärjestykseen esimerkiksi pöydälle tai jonkinlaiseen tauluun roikkumaan. Kaikkein parhaat toteutukset olivat mielestäni ne, missä avaimet oli ripustettu vanhaan oveen. Sopii hyvin teemaan ja näyttää tyylikkäältä!

avain paikkakortti hääkoriste avain paikkakortti hääkoriste
vanha ovi hääkoristelu  vanha ovi hääkoristelu
Tämä idea on kokonaisuudessaan ihana, mutta arvatkaas mikä tässä oli kaikkein parasta! Normaalisti kun kerron Matiakselle ideoistani hääkoristelujen suhteen, hän lähinnä nyökkäilee ja hymähtelee. Hän ei innostu koristeiden ideoinnista ja suunnittelusta samalla tavalla kuin minä, eikä se haittaa. Kun ehdotin näitä avaimia, niin Matiaskin tuntui kiinnostuvan aiheesta ja alkoikin suunnitella sitä, millainen avaintaulu näille tehtäisiin ja miten vieraat voisivat sieltä jokainen etsiä oman avaimensa. IHANAA!

Miltä vaikuttaa? Toimisivatko avaimet paikkakortteina?

9 kommenttia:

 1. Ihana idea ja ainakin näissä kuvissa näyttää superhyvältä. Plussaa, että sulhanenkin innostui :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä parasta, yleensä kun ei hirveästi ota kantaa minun ideointiin ja ehdotuksiin. :)

   Poista
 2. Itselläni myös tuo ensimmäinen kuva yhdessä postauksessa missä mietin hääpaikaksi vanhaa vankilaa. Jos pitäisimme häät siellä, sopisi teemaan mielestäni tosi hyvin nuo avaimet. Sopii ne minusta muutenkin paikkakorteiksi muihinkin teemoihin :) eli kiva idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, siihen teemaanhan tämä sopisi ihan täydellisesti tosiaan!

   Poista
 3. On kyllä aivan ihastuttava idea, tykkään! :) Mä en itseasiassa ole tähän itse törmännyt aiemmin, joten siinä mielessä vaikuttaa myös ihanan persoonalliselta! Ehdottomasti plussaa myös siitä, jos mieskin innostui ;) Meidän oma on lähinnä kauhistellut, että TAASKO meidän pitää suunnitella... :--D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä ei tosiaan ihan kaikkialla ainakaan vielä näy! :) ja yleensä mies on tosiaan kommentoinut miun ehdotuksia lähinnä huokauksella tai nyökyttelyllä, mutta oli tosi kiva kun tästä innostui!

   Poista
 4. Voi kuinka suloista, että mieskin innostui! :) Ihana idea! Eikun toteuttamaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihanaa että mieskin innostui tästä! :) katselin jo ebaysta noita avaimia, voisi kyllä kohta laittaa jo tilaukseen niin voisi alkaa toteuttamaan...

   Poista
 5. Hei ihana hääbloggaaja! Sinulle olisi pieni infopaketti ja blogihaaste osoitteessa http://www.lovemedo.fi/artikkelit/tervetuloa-haablogimiittiin-1102016-0.

  Hyvää alkusyksyä toivotellen,

  Love Me Do -häämessujen Hanna

  VastaaPoista