torstai 18. elokuuta 2016

Kohti häälookia: hiusten vaalennus

Olen koko pienen ikäni ollut blondi. Viime syksynä sitten keksin että nyt tarvitaan jotain muutosta. Kävin ensin kerran kampaajalla, jossa juurta tummennettiin ja muuta hiusta sävytettiin tähän sopivaksi. Värjäsin kotivärillä hiuksia ja jätin omasta väristä raitoja, ja värjäsin juurikasvua aina uudelleen tummaksi. Ei mennyt aikaakaan kun tukkani oli tummanruskea. No myönnettäköön, ei se täysin tummanruskea ollut, mutta normaaliin väriini verrattuna kyllä.
hiusten vaalennus tumma juuri
Tästä se tummentaminen alkoi
Eikä hetkeäkään kun oltiin jo tässä 
Tänä keväänä aloin miettimään tukkaani oikein ajatuksella. Olen aina ollut blondi, joten katuisinko myöhemmin jos olen kihla- tai hääkuvissa tummatukkainen? Omien sähläysten jäljiltä tukka oli aivan liian tumma, laikukas ja huonokuntoinen. Sen lisäksi että värjäsin markketiväreillä, olin myös laiminlyönyt hiustenhoidon aivan liian pitkään. Minua alkoi suorastaan ahdistaa: miten olinkaan päästänyt hiukseni tähän kuntoon? Myös oma, vaalea väri alkoi taas houkutella kevään tullen. Omaan rauhalliseen ja harkitsevaan tapaani varasin iltamyöhään nettiajanvarauksen kautta kampaaja-ajan seuraavalle päivälle.

Minulla ei ole vielä vakkarikampaajaa pääkaupunkiseudulla, sillä käyn kampaajalla melko harvoin. Olen testannut aiemmin muutamaa ja vaikka kokemukset ovatkin olleet ihan ok, ei se ole kantanut toiseen käyntiin asti. Nyt ajattelin päästä helpolla ja varasin ajan työpaikan alakerrasta Naps Elieliltä Anssilta. Seuraavana päivänä kun istuin kampaajatuoliin, tiesin että uusi luottokampaaja oli löytynyt. Anssi tajusi heti mitä hain ja vaalentamaan lähdettiin luonteelleni sopivasti yhdeltä istumalta. Hiukseen tehtiin värinpoisto ja sävytys, ihmeaina Olaplexin kera tietenkin. Käsittelyn jälkeen hiukseni olivat paljon paremmassa kunnossa kuin ennen kampaajalle menoa!
hiusten vaalennus olaplex
Ihana vaaleanpunaiseen taittava sävy heti kampaajan jälkeen

hiusten vaalennus olaplex
hiusten vaalennus olaplex
Yllä viimeisin kuva hiuksistani noin viikon takaa. Kesä on kohdellut hiuksia pääasiassa hyvin, eikä juurikasvuakaan juuri huomaa vaikka olen viimeksi värjännyt hiuksia toukokuussa. Oma värini on hieman tummempi, mutta Suomen ihana kesäaurinko on vaalentanut juurta juuri sopivasti. Tämä on oikeastaan juuri se väri jonka haluaisin säilyttää hääpäiväksi asti. Se on mielestäni ihanan vaalea olematta kuitenkaan luonnoton värikypärä. Tarkoituksena on myös kasvattaa omaa hiusta jonkun verran pidemmäksi kampausta varten.

Ps. istuin keväällä ensimmäistä kertaa elämässäni kampaajalla yli neljä tuntia putkeen!

Mitä mieltä ruudun toisella puolella ollaan? Tumma vai vaalea? Onko oma luonnollinen väri paras vaihtoehto vai paraneeko värjäämällä? Onko muilla morsiamilla värjäysprojekteja edessä ennen omia häitä?

11 kommenttia:

 1. Ei näytä tuo ruskeampikaan sulla yhtään hullummalta! :) Mutta olen ehdottomasti sen kannalta, että susta itsestäsi pitää tuntua hyvältä ja luonnolliselta hääpäivänä - ja jos se vaalea on oma juttu, niin mene ehdottomasti sillä!

  Mulla on tällä hetkellä projekti "oma väri esiin" menossa. Mulla oli aivan superpitkät hiukset vielä puolisen vuotta sitten, mutta olin vaalentanut tätä kuontaloa niin pitkään, kuin vaan muistan... Latvat olikin aika sen näköiset sitten. Nyt on tukka lyhyempi, mutta terveempi - enkä ole värjännyt hiuksia, hmm... Nyt varmaan melkein vuoteen :-D Mulla on hirmuinen ikävä vaaleampia hiuksia ja sitä kohden varmaan sitten hääjuhlaan, katsoo nyt. :) Jos oma väri ihan kunnolla kasvaa läpi, voihan se olla, että mennään tälläkin.

  Mulla on se onni matkassa, että mun äitini on parturi-kampaaja, ja ei oo tarvinnut itse pelätä pilaavansa hiuksia - mä olen nimittäin aivan toivoton tapaus kampausten laittamisessa, hiusten värjäämisessä ja kaikessa, mikä vaatii minkäänlaista käsityötä... Kertonee ehkä aika paljon sekin, että kun viimeksi itse sekoittelin äidin kampaamossa värihoitoaineen itselleni ja nykäisin sen päähän, lopputulos oli parin pesun jälkeen VIHREÄ... :---D

  Hupsista, menipähän vähän ohi aiheen. Mutta siis joo! Oman fiiliksen mukaan vaan <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä myös tavoitteena saada mahdollisimman lähelle oma väri taas takaisin, ja tällä hetkelläkään ei olla enää kaukana. :)

   Tuohan on kätevää, että perheessä on oma henkilökohtainen kampaaja. Apua tuo vihreäksi värjääminen! :D Onneksi itsellä ei ole ihan noin pahaa mokaa koskaan käynyt värjäilyjen kanssa, mutta kyllä nuo kaupan värit aivan liikaa rasittaa hiusta.

   Nyt ajattelin mennä eteenpäin sillä että värjään mahdollisimman harvoin ja jos vaikka raidoittamalla pääsisi sitten vielä lähemmäs omaa väriä ilman että juurikasvu häiritsee liikaa. :)

   Poista
 2. Sinulle sopii kyllä niin ruskea kuin vaaleakin tukka! :) Mutta ehkä kannattaa miettiä, että missä värissä viihdyt myös häiden jälkeen. Toisaalta monihan leikkaa ja värjää rouvatukan häiden jälkeen!

  Ps. Blogissani alkoi tänään juhla-alan ammattilaisia esittelevä juttusarja, joka ilmestyy aina torstaisin. :) http://elamanipaivamedarinsp.blogspot.fi/2016/08/juhla-alan-ammattilaiset-kultaseppa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, ja itsellä tavoitteena saada jostain kaivettua se oma väri taas esiin, aika lähellä aletaan jo olla. :)

   Kuulostaapa kivalta tuo juttusarja, pitääkin käydä katsomassa!

   Poista
  2. Rouvatukka..seriously? Paluu 50-luvulle? o_O

   Poista
  3. En ole kyllä kuullutkaan tällaisesta! :D

   Poista
  4. Rouvatukalla ei suinkaan tarkoiteta sitä, että pitäisi leikkauttaa jokin rouva- tai tätimainen kampaus. :D Esimerkiksi itselläni rouvatukka tarkoitti sitä, että leikkautin itselleni pitkään haaveissa olleen otsatukan. Lisäksi latvani olivat todella huonossa kunnossa, sillä kampaajani mukaan, mitä huonompikuntoiset latvat, sitä helpompi hääkampaus on tehdä. Monet naimisiin menneet tuttuni ovat hieman muuttaneet hiustyyliään häidensä jälkeen. :)

   Poista
 3. Sinulle sopii kyllä sekä tummat että vaaleat hiukset! :)
  En uskalla edes ajatella vielä omaa hiusprosessia, se tulee olemaan varmasti vaikeimpia päätöksiäni häihin liittyen!!! :D

  Niina - hakkistenhaat.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) tummatkin oli ihan kivat mutta kyllä vaaleat tuntuu enemmän omilta.

   Ja nää on oikeasti tosi vaikeita juttuja päättää!! :D

   Poista
  2. Vaaleat sopii sulle niin luontevasti, ehdottomasti peukku niille! :)

   Maiju - unelmiajahaahommia.blogspot.com

   Poista
  3. Jee hyvä, näin omasta mielestäkin. :)

   Poista