torstai 29. syyskuuta 2016

Hääkuntoon 2017: jäätelöä iltapalaksi

Olen viime aikoina yrittänyt vähentää herkkujen syöntiä verrattuna kesään, jolloin jotain makeaa tuli syötyä lähes joka päivä. Makeanhimo on edelleenkin ajoittain todella kova ja olenkin yrittänyt keksiä terveellisempiä vaihtoehtoja joilla taltuttaa makeanhimo. Iltapalaherkkuna on minulla ollut  jo jonkun aikaa terveellinen versio jäätelöstä ja haluan jakaa tämän vinkin myös teidän kanssanne!

Tämä 'jäätelö' on oikeastaan paksumpi versio smoothiesta, ja sen voi valmistaa itse haluamistaan raaka-aineista. Ohje on maidoton ja gluteeniton. Makukokeiluina minulla on ollut mm. mango, mansikka, mustikka, nektariini, mandariini, banaani, pinaatti, lehtikaali... Lista on pitkä! Tämä ohje on tosi helppo ja nopea, joten se valmistuu helposti aamu-, ilta- tai välipalaksi.

Alla ohje omaan lemppariversiooni tästä jädestä! Pahoittelut ohjeen epämääräisyydestä, en koskaan mittaa mitään keittiössä joten siksi määrät ovat TODELLA suuntaa antavia.

Gluteeniton maidoton jäätelö resepti

Terveellinen mango-mansikkajäätelö


Näitä tarvitset:
 • Reilu kourallinen jäisiä pakastemansikoita
 • Kourallinen jäisiä mangokuutioita
 • Mitallinen vaniljanmakuista proteiinijauhetta (Minulla Nutraminon Whey, tasty vanilla)
 • Loraus kauramaitoa
Heitä kaikki ainekset blenderiin ja sekoita. Kun seos on tasaista, niin jätski on valmis nautittavaksi! Koristele annos esimerkiksi pähkinöillä ja tuoreilla marjoilla ja hedelmillä.

Mitä sinä tykkäät syödä iltapalaksi tai välipalaksi? Mitä terveellisempiä herkkuja olet keksinyt? Heitä omat vinkkisi kehiin niin saan vaihtelua tämän vakkarin rinnalle!

4 kommenttia:

 1. Banaaniletut on kyllä paras terveellinen herkku! Mutta arjen keskellä ei oikein ehdi hifistellä, eli perus rahkalla ja smoothieilla aikalailla mennään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Banaaniletutkin on kyllä hyviä! :) Meillä Matias osaa tehdä ne paremmin niin jätän niiden paistamisen aina sille..

   Poista
 2. Voiko kauramaidon sijaan käyttää normi rasvatonta maitoa ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti voi, kunhan muistaa laittaa maitoa niin vähän kuin mahdollista eli vaan sen verran että seos sekoittuu blenderissä :)

   Poista