torstai 12. tammikuuta 2017

Hääpuku Tallinnasta: Pärl

Kahvin aikana tajusin, ettei ole järkeä ostaa mitään pukua jos se ei tunnu oikealta ja päätin hylätä kaksi aikaisempaa pukua. Minusta alkoi tuntua jo että toivo juuri sen oikean puvun löytymisen suhteen on loppunut ja fiilis oli kaukana innostuneesta. Päätimme kuitenkin suunnistaa vielä neljänteen liikkeeseen epätoivostani huolimatta.

Esittely ja sijainti

Neljäntenä menimme siis Pärliin, joka sijaitsee noin 1,5 km päässä Tallinnan ydinkeskustasta. Taksi tänne maksoi n. 5-8 euroa.

Ensivaikutelma ja tilat

Myymälän ovi oli lukossa kun tulimme paikalle. Valot olivat kuitenkin päällä ja painoimme ovikelloa ja myyjä tulikin nopeasti avaamaan oven. Olimme liikkeessä iltapäivällä ja olimme ainoat asiakkaat. Liike oli kooltaan melko pieni mutta tunnelma oli hyvä. Periaatteessa liike on yksi huone jonka reunoilla kiertää rekkejä joissa on pukuja. Pärlissä on kaksi sovituskoppia joiden edessä on jakkaroita makutuomareita varten

Valikoima ja hinnat

Pärlin puvuissa oli samoja merkkejä kuin esimerkiksi Niinattaressa. Valikoima oli pienempi kuin esimerkiksi Anna-Bellassa mutta puvuista todella moni miellytti omaa silmääni joten pienempi valikoima ei haitannut. Hintatasoltaan merkkipuvut olivat hieman edullisempia kuin Suomessa mutta ero ei missään nimessä ollut suuri. Näin tammikuussa lähes kaikissa puvuissa oli alennus ja hinnat vaihtelivat laidasta laitaan 150 eurosta vajaaseen tuhanteen euroon.

Palvelu

Pärlissä oli todella mukava ja ystävällinen virolainen myyjä. Hän auttoi meitä parhaansa mukaan mutta heikohko englanninkielen taito rajoitti palvelua hieman. Hän auttoi pukujen sovituksessa hienotunteisesti sovituskopin ulkopuolelta ja sovitus sujui ripeästi. Pärlissä käytetään sovituksessa suojana sellaista 'myssyä', ettei meikki sotke pukuja. Myyjä asetteli puvut kauniisti sovitusta varten ja piteli liian isoja pukuja niin, että näkee miltä puku näyttäisi oikean kokoisena. Hän myös esitti omia mielipiteitään puvuista mutta ei missään nimessä liian jyrkästi. Pienestä kielimuurista huolimatta palvelu Pärlissä oli mielestäni erinomaista.

Muuta

Pärlillä on oma ompelupalvelu. Puvun voit maksaa käteisellä tai laskulla (tilisiirto, puvun saa kuittia vastaan). Liikkeessä ei saa ottaa kuvia ennen kuin vasta sitten kun on maksanut puvun. Liikkeeseen ei tarvita ajanvarausta.

Omat kokemukset

Niinhän siinä kävi että minun unelmapukuni löytyi juurikin Pärlistä! Olin koko päivän (ja itseasiassa jo aiemmin Suomessa sovituksissa) odottanut 'sitä jotain' pukua sovittaessa ja Pärlissä ensimmäistä pukua sovittaessa se oli siinä. Puku oli periaatteessa saman tyylinen kuin muut sovittamani puvut mutta siinä oli jotain erilaista, eli juuri sitä mitä olin kokoajan etsinyt! Makutuomarit olivat heti samoilla linjoilla ja taisi sitä pari kyyneltäkin vierähtää. ;) sovitin muodon vuoksi vielä muita sovitukseen valikoituneita pukuja mutta se oli kyllä aivan turhaa sillä tuo puku pyöri mielessäni kokoajan.


Paljastan puvusta sen verran että se on Morileen Blu-mallistoa. Sain puvun vajaan 900 euron hintaan ja naureskeltiinkin makutuomariporukan kanssa että valitsimpa sitten koko liikkeen kalleimman puvun. Puku mahtuu tällä hetkellä päälle juuri ja juuri joten nyt löytyi vihdoin sen kauan odotettu motivaatio  hääkuntoprojektille. Pukuun pitää tehdä lyhennyksen lisäksi muutamia muitakin pieniä muutoksia ja aluksi harkitsin että jättäisin puvun liikkeeseen muutostöitä varten ja he lähettäisivät sen sitten perässä Suomeen. Päädyin kuitenkin ottamaan puvun suoraan mukaani joten muutostyöt täytyy nyt sitten tehdä Suomessa.

Pärl (liikkeellä on suomenkieliset nettisivut)
Liivalaia 3,
Tallinna

Loppu hyvin kaikki hyvin Tallinnan reissun osalta! :) Puvut lähti matkaan niin minulle kuin tytöillekin ja olimme kaikki tosi tyytyväisiä. Meillä oli muutenkin aivan mahtava reissu ja ajattelin jakaa teille vielä vähän fiiliksiä sekä pari ravintolasuositusta. Nyt kun olen löytänyt lopullisen puvun niin tuli mieleen että haluaisitteko nähdä kuvia niistä Morileen puvuista mitä harkitsin Niinattaresta? :)

Lue myös muut postaukseni Tallinnan hääpukuliikkeistä:
Anna-Bella
Veronique
Salocenter

16 kommenttia:

 1. Ihan huippua, että puku vihdoin löytyi. :) Yksi stressinaihe vähemmän! Ja aika hyvään hintaan kuitenkin puvun sait kun taitaa nuo Mori leen puvut olla aina vähintään sen tonnin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, saman puvun hinta Suomessa olisi ollut sen 1300 euroa eli oli kyllä hyvä diili :) Ihanaa kyllä kun puku löytyi!

   Poista
 2. Kiva lukea näistä Tallinnan pukukaupoista! Kiva, kun puku löytyi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että nämä kiinnostaa :) On kyllä ihan mahtavaa kun puku löytyi, yksi stressinaihe taas vähemmän!

   Poista
 3. Olipas jännittävää luettavaa, kun luki useamman postauksen putkeen! Loppu hyvin, kaikki hyvin kuitenkin, kun mieluinen puku viimein löytyi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että näitä oli kiva lukea, pelkäsin jo että kirjoituksia tuli liian monta ja kävi tylsäksi lukijalle! :D Mutta tosiaan loppu hyvin kaikki hyvin ja löysin unelmapuvun! :)

   Poista
 4. Oih ihanaa. Olisi ihana nähdä kaikkien puvut jo nyt, mutta ymmärrän ettei niitä halua paljastaa, koska en itsekkään halua, että kukaan näkee pukua ennen häitä. Vain minun kaasoni ovat nähneet mun puvun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä ihanaa ja itsekin tavallaan haluaisi jo näyttää puvun kaikille mutta pakko yrittää malttaa ;)

   Poista
 5. Oli kyllä tosi kiva lukea sun kokemuksia Tallinnan pukuliikkeistä! Ja onnea sen oikean löytämisestä. ;) varmasti oli ihanaa löytää viimein se itselle sopivin ja ihanin puku. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtavaa kun jaksoit lukea! :) Tosiaan yksi stressinaihe hävisi kertaheitolla ja puku on kuitenkin ainakin minulle tosi tärkeä osa hääpäivää, eli ihanaa kun se löytyi!

   Poista
 6. Mullekin tulee Morileen puku, ne ovat kyllä niin kauniita!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on! :) molemmat Niinattaren lempparit oli Morileeta ja niin myös tämä lopullinen suosikki!

   Poista
 7. Paljon onnea hääpuvun löydöstä! Ihanaa, että se löytyi! Mullakin oli Madeline Gardnerin puku 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) On kyllä ihanaa kun puku löytyi ja Madeline Gardnerin puvut on kyllä upeita!

   Poista
 8. Kiitos tästä blogisarjasta! Todella hyvin ja kattavasti kerrottu liikkeistä ja auttaa esim. minua ja omaa kaasoporukkaani meidän tulevalle mekkojenhakureissulle Tallinnaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtavaa kuulla että tästä oli apua! :) Toivottavasti mekko löytyy!

   Poista