keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Kaksi vuotta saman katon alla

Facebook ilmoitti tänä aamuna että siitä on tasan kaksi vuotta kun muuttoauto lähti Lappeenrannasta kohti pääkaupunkiseutua ja minä muutin Matiaksen luo asumaan. Aika on mennyt aivan tajuttoman nopeasti ja paljon on tapahtunut tämän kahden vuoden aikana. Matias on ensimmäinen mies (isäni lisäksi!) jonka kanssa olen asunut saman katon alla ja alkuun kieltämättä hieman jännitti. Miten meidän yhteinen arki sujuisi ja tulisiko erimielisyyksiä hölmöistäkin pikkuasioista? Nopeasti kuitenkin huomasin että meidän yhteinen arki lähti alusta asti rullaamaan aivan uskomattoman sujuvasti. Etenkin nyt kahden vuoden jälkeen meidän arki on niin synkronoitua että kaikki toimii hyvin. Samalla muistetaan myös huomioida toisiamme arjen keskellä ja siksi yhdessäolo onkin niin ihanaa! <3

Kahden vuoden yhdessäasumisen kunniaksi tässä palasia meidän arjesta..


Meillä herätään joka aamu samaan aikaan ja lähdemme myös yhdessä töihin. Sillä aikaa kun minä meikkaan, Matias käy Oliverin kanssa ulkona.

Oliverin tultua taloon vannoin että ihmiset eivät voi olla koiran vanhemmat.. Nykyään Matias puhuu meistä Oliverin isinä ja äitinä enkä enää täysin teilaa sitä!


Meillä ei ole juurikaan minun tai sinun töitä. Se tekee joka jaksaa ja ehtii.

Matias on meistä se siistimpi osapuoli. Tai sanotaan niin että minä olen huonompi ylläpitämään perus siisteyttä kotona, mutta sitten kun innostun siivoamaan niin teen sen kunnolla! Onneksi Matias huolehtii perus siisteydestä ja täydennämme näin toisiamme sopivasti.

Meidän taloudesta löytyy tunteikas innostuja ja järjen ääni. Ette ikinä arvaa kumpi on kumpi!

Matiaksella on tapana piristää minua nappaamalla tanssiotteeseen kesken arkisten askareiden. Tiskikoneen tyhjääminen, pyykkien ripustaminen ja imurointi muuttuu hetkessä jännemmäksi muutaman tanssiaskeleen myötä.

Kuva: Jetro Stavén Photography
Menemme AINA yhdessä nukkumaan samaan aikaan. Poikkeus kuitenkin vahvistaa säännön: eilen illalla Matias jäi sohvalle katsomaan jääkiekkoa kun itse menin nukkumaan.

Viikonloput on parhaita kun on kunnolla yhteistä aikaa. Meillä on pizza-perjantai ja pihvi-lauantai, jotka on omaksuttu minun kotoa. Hyvä ruoka, parempi mieli!

Meillä on oikeasti samanlainen maku sisustuksen suhteen. Ensin luulin Matiaksen vain myötäilevän minun mielipiteitäni koska hänelle ei ole niin väliä, mutta ajan kanssa olen huomannut että myös Matias osallistuu sisustuksen suurien linjojen miettimiseen ja meidän maut kohtaavat uskomattoman hyvin! Pienen piiperrryksen ja sisustuskrääsän miettimisen Matias taas jättää suosiolla minulle.


Koti on maailman paras paikka. Välillä ehkä liiaksikin. Ulos lähteminen tuntuu alkuun aina niin vaikealta ja oma sohva houkuttelisi paljon enemmän! Kun saa lähdettyä niin ihmisten ilmoilla käyminenkin on tosi kivaa - ja sen jälkeen on taas entistä ihanampi palata kotiin.

Meillä osoitetaan rakkautta arjen keskellä. Välillä niinkin paljon, että mietitään onko tämä jo liikaa. Pussataan, halataan ja kerrotaan rakastavamme lukuisia kertoja päivässä!

Kuva: Jetro Stavén Photography

IHANA ARKI! <3

10 kommenttia:

 1. Ihana teksti :) toivoisin itsekkin että meillä olisi miehen kanssa sama rytmi juuri nukkumaan menossa ja heräämisessä jne, mutta se ei tällä hetkellä oikein toteudu, koska hän tekee vuorotyötä ja minä päivätöitä. Odotan vain sitä päivää kun meillä on sama rytmi ja yhteiset vapaat viikonloput (niitä kun ei ole edes kerran kuukaudessa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) On kyllä kätevää kun kummallakin on säännöllinen työaika niin on helppo elää samassa rytmissä. Toivottavasti tekin joskus pääsette samaan rytmiin, etenkin ne yhteiset viikonloput on kyllä tärkeitä!

   Poista
 2. Yhdessä asuminen on kyllä ihanaa! Me ollaan asuttu yhdessä jo vuodesta 2011 eli viis vuotta :O. Kylläpäs aika rientää! Meillä on alusta asti ollut myös yhteinen rytmi: yhdessä herätään (ellen mä ole ihan tosi väsy, silloin mä saatan jäädä unille!) ja aina mennään samaan aikaan nukkamaan, ellei miehellä oo satunnaisia yövuoroja.

  Eikä mun mielestä omia tunteita voi näyttää liikaa pussailemalla ja halimalla, ainakaan jos toinen on samoilla linjoilla läheisyyden määrän kanssa. <3

  On myös tosi suloista, että Matias heittäytyy tanssahtelemaan kanssasi arjen keskellä! Tuollainen huomiointi piristää arkea ja parisuhdetta suunnattomasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä niin ihanaa kun on sama rytmi toisen kanssa. :) Nykyään onkin sitten jo tosi outoa mennä nukkumaan yksin!

   Se on kyllä ihan parasta että ollaan myös läheisyyden määrän kanssa samalla tasolla. Ja tuo tanssahteleminen on ihana lisä arkeen! :D

   Poista
 3. Itse ehdin monen monta kertaa kannustaa puolisoa, että hän myötäilyn sijaan sanoisi ihan oman mielipiteensä sisustuksesta – ennen kuin ymmärsin, että meillä nyt vain on hyvin samankaltainen maku. :D Yhteinen näkemys helpottaa kovasti, kun pitää tehdä hankintoja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No aika sama juttu meillä! :D Ihmettelin että sanoisi vaan suoraan oman mielipiteensä niin voitaisiin yhdessä miettiä kompromissia, kunnes sitten tajusin että kompromissien tekoon ei olekaan tarvetta!

   Poista
 4. Onnea onnea! <3

  Ja voi, ihania asioita oot nostanut esille! :) Meilläkin Charles saattaa monesti vaan napata halattavaksi tai tehdä jotain tosi höpsöä ihan kesken kaiken, se kieltämättä piristää arkea kummasti! Mä toisaalta myös niin toivon, että meillä olisi edes jokseenkin samankaltainen sisustusmaku - mutta ei... :--D Mä tykkään hyvin neutraaleista sävyistä, ja mies taas amerikkalaiseen tapaan rakastaa kaikkea värikästä... Sigh! Onneksi on ne kompromissit :)

  Ja ei, pusuja ja haleja ei ole ikinä liikaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaiset arjen piristykset on kyllä ihania! :)

   Tuo sisustusmaku on kieltämättä sellainen asia että on ihanaa kun on samoilla linjoilla. Mutta toisaalta juurikin niiden kompromissien kautta sekin selviää. :)

   Poista
 5. Ihana postaus :) Arkiset pienet ihanat jutut on niin tärkeitä suhteessa. Teillä on kyllä kadehdittavan ihanat samanlaiset rytmit elämässä! Me kyllä melkein aina mennään yhtäaikaa nukkumaan (paitsi sillon kun tulee jääkiekkoa myöhään...), mutta esimerkiksi päivärytmi on ihan erilainen! Nyt oon niin onnellinen, kun loppuvuotena en voi enää hirveästi töitä tehdä ja se tarkoittaa sitä, että loppuvuoden viikonloput on vapaana, eli yhteistä aikaa An kanssa tulee olemaan paljon enemmän! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) se on kyllä ihanaa kun on niin samanlainen rytmi, mutta meilläkin tosiaan jääkiekko välillä sekoittaa sen. ;)
   Ihanaa että teilläkin tulee olemaan loppuvuonna enemmän yhteistä aikaa viikonloppuisin! :)

   Poista