maanantai 26. syyskuuta 2016

Vanhat ikkunat hääkoristelussa

Pitkä viikonloppu vierähti tällä kertaa vanhempieni mökillä Etelä-Karjalassa. Perinteinen mökkiviikonloppu tämä ei kuitenkaan missään nimessä ollut, enemmänkin työleiri! Ohjelmassa oli vanhan mökin purkamista uuden tieltä, ja töitä tehtiin lauantaista maanantaihin kokonaisen työpäivän verran päivittäin. Voin kertoa että mökin purkaminen käy tosiaankin kuntoilusta, joten lenkkeilyä tai kuntosalia ei ole tänä viikonloppuna tarvinnut miettiä!

Vanha mökki on ollut saaressa siitä lähtien, kun viisitoista vuotta sitten ensimmäisen kerran ajoimme moottoriveneellä laituriin, Nyt oli siis aika purkaa mökki isäni suunnitteleman aittarakennuksen tieltä. Aloitettuamme purkamisen, keksin että vanhasta mökistähän voisi löytyä vaikka mitä aarteita häitä ajatellen! Pidin siis silmäni auki.

Tarkkaavaisuuteni palkittiinkin melko nopeasti, kun iskin silmäni mökin ikkunoihin! Isälläni ei ollut niille vielä suunniteltua käyttöä, joten ilmoitinkin että ikkunat säästetään ja keksin niistä jotain kivaa hääkoristeluihin. Matias ei varsinaisesti innostunut vanhojen ikkunoiden raahaamisesta meidän pieneen varastoon säilytettäväksi, mutta onneksi isäni suostui säilyttämään ikkunoita ensi kesään asti mökillä.


Ikkunoita on kolmea eri kokoa ja niitä on PALJON! Varmastikaan kaikkia ei tulla käyttämään, mutta päätän mitkä otan käyttöön sitten kun suunnitelmat selkenevät. Ikkunat ovat tällä hetkellä melko ränsistyneessä kunnossa, joten ne vaativat kunnostusta. Suunnitelmissa onkin ensi kesänä kunnostaa ikkunat mökillä, vanhat maalit poistetaan ja ikkunoiden pokat maalataan valkoiseksi. Lasi itsessään saa pesun lisäksi mahdollisesti myös huurre-käsittelyn...

Pinterest-taulultani löytyy jo valmiiksi vaikka kuinka paljon ihania ideoita ikkunoiden hyödyntämiseen hääkoristeluissa.

ikkuna hääkoristelu
Kuva täältä.
Kuva täältä.
ikkuna hääkoristelu diy
Kuva täältä.
Kuva täältä.

ikkunat hääkoristely diy
Kuva täältä.
Minä olen täysin vakuuttunut että ikkunoista tulee upea osa hääpäivän koristeluja! (Matias ei ole tästä ehkä ihan niin vakuuttunut, ainakaan vielä..)

Miltä näyttää? Jaksaisitko itse nähdä vaivaa ikkunoiden kunnostamiseen? Mihin tarkoitukseen sinun mielestäsi ikkunat sopisivat parhaiten?

8 kommenttia:

 1. Mää tykkään kans noista! :) Sopii tosi hyvin esimerkiks just pöytäjärjestyksissä/menukyltteinä/muuten vain somisteina esim karkkibuffaan tms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niitä voi kyllä käyttää vaikka missä! :)

   Poista
 2. Meillä on kans tämä projekti vanhat ikkunat. Osat maalattiin liitumaalilla, niistä tuli kans hauskat! :) osan laitetaan todennäköisesti esille ihan sellaisinaan. O oli heti ideassa mukana, ja kaaso mietti saako yhden liitumaali ikkunan häiden jälkeen sisustukseensa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo liitutaulumaali kuulostaa kyllä myös kivalta! :)

   Poista
 3. Vanhat ikkunat ovat niin kauniita ja sopivat erinomaisesti hääsomisteeksi! Vanhempieni talossa oli sopivasti ikkunaremontti juuri ennen häitämme ja hyödynsimmekin niitä häissämme. Plussana oli, ettei niitä tarvinnut käsitellä mitenkään, sillä niissä oli kauniisti kuluneet, valkoiset puitteet. :)

  http://elamanipaivamedarinsp.blogspot.fi/2014/09/haatarina-koristelu-osa-2-valoseina.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kätevää että teillä oli ikkunat jo valmiiksi kauniit eikä sen suurempaa projektia tarvittu. :) meillä sitten ensi kesänä kunnostaminen edessä!

   Poista
 4. Todellakin oot aarreaittaan iskenyt! Ikkunat on tosi monikäyttöisiä, varsinkin kun tuunailee niitä. Ehkä siinä menee vähän aikaa, mutta samalla pääsee hääfiilikseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oon näistä ihan innoissani! :D onneksi sekä kaaso, äiti että iskä oli innoissaan auttamassa kunnostamisessa, eli eiköhän näistä hyvät tule!

   Poista