maanantai 31. elokuuta 2015

DIY: Pompomit

Tein viime viikolla ensimmäisen hankinnan häitä ajatellen. Tilasin silkkipapereita netistä pompomien askartelua varten. En ole suunnitellut ostavani koristeita ja muuta häätavaraa vielä näin aikaisin, mutta tarvitsin silkkipapereita jo parin viikon päästä järjestettäviä kihlajaisiamme varten ja tilasin sitten kerralla isomman määrän. Olen katsellut silkkipapereiden hintoja, ja isot paperit (50x76) maksavat lähes 2 euroa paketti, viiden kappaleen paketeissa. Häitä varten pitää pompomeja askarrella valtava määrä ja siksi päätinkin tilata niitä kerralla isomman määrän.

Tilasin silkkipaperit Paperilla-verkkokaupasta. Papereita myydään 480 kappaleen paketeissa, ja hintaa yhdelle paperille jää verojen ja postikulujenkin jälkeen reilusti alle 10 senttiä. Huomattavasti halvempaa kuin askarteluliikkeissä siis, jos papereita tarvitsee suuren määrän. Tilaaminen oli helppoa, lähetin vain sähköpostilla tarvitsemani määrän ja haluamani värin, ja tilaus oli sillä selviä. Tuotteet toimitettiin minulle kotiovelle muutaman päivän päästä tilaamisesta. Voin siis ehdottomasti suositella muillekin! :)

Askartelimme viikonloppuna silkkipapereista pompomeja serkkuni kanssa. Tässä vielä ohjeet pompomien tekemíseen, se oli oikeastaan yllättävän helppoa ja hauskaakin.

Tarvikkeet
Silkkipapereita (minulla käytössä 50x76)
Narua
Sakset

Aloita taittelemalla kasa silkkipapereita haitariksi. Itse laitoin 10 paperia tähän täysikokoiseen pompomiin ja 8 silkkipaperia puolikkaaseen. Sopiva taitoksen koko on noin 3 cm.

pompom askartelu häät

pompom askartelu häät
Meillä oli joku pieni tarkkailija vahtimassa askartelua taustalla..
Kun olet taitellut koko pinon, taita se kahtia löytääksesi keskikohdan. Solmi sitten naru keskikohtaan. Varmista että naru on tarpeeksi pitkä, jotta voit käyttää sitä vielä myöhemmin pompomin ripustamiseen.

pompom askartelu silkkipaperi

Pyöristä pompomin päät leikkaamalla. Vaihtoehtoisesti voit leikata päät myös teräviksi, jolloin pompomista tulee hieman erinäköinen.

pompom askartelu häät

Ala sitten erotella silkkipapereita kerros kerrokselta. Erottele puolet ylöspäin, ja puolet alaspäin, jotta pompomista tulee pyöreä.

pompom diy

pompom diy häät

pompom diy häät

Näissä kuvissa pompomeja ei ole vielä pöyhitty ihan valmiiksi asti. Julkaisen kuvat valmiista koristeista sitten kun ne ovat käytössä, eli kihlajaisjuhliemme jälkeen. Askartelimme serkkuni kanssa viikonloppuna vasta muutaman koristeen, joten urakka jatkuu. Ei muuta kun askartelemaan. :)

2 kommenttia:

 1. Ihanaa kun on nyt selvät
  Ohjeet, itsekin ajattelimme näitä jossain kohtaa taiteilla!!

  Meilläkin kihlajaiset tulossa muutaman viikon päästä, tosin ihan pienesti istutaa iltaa perheiden kesken :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä jos ohjeet oli selkeät! :)

   Meillä nämä juhlat järjestetään meidän ystäville, katsotaan nyt järjestetäänkö ollenkaan perheelle varsinaisia kihlajaisia, siinä kun on tietyt haasteensa.. :D

   Poista