keskiviikko 12. elokuuta 2015

Häiden ajankohta

Miten paljon aikaa häiden suunnitteluun tulisi varata? Paljonko häihin kuluu rahaa ja kauanko menee, että saamme tällaisen rahasumman säästettyä?

Nämä ja sata muuta kysymystä pyörivät mielessäni ensimmäiset päivät kosinnan jälkeen. En minä tiennyt, paljonko häät oikeasti maksavat tai kuinka paljon etukäteen kirkko ja juhlatila tulee varata! Onneksi tulevalla aviomiehelläni oli tähänkin mielipide – ajankohta joka ei ollut liian pian että saamme järjestelyt ja raha-asiat hoidettua, mutta ei myöskään liian kaukana, koska – noh – se ei sopisi kärsimättömälle luonteelleni.

Meidän häitä juhlitaan siis vuonna 2017. Mielipiteeni tästä ajankohdasta ovat heittelehtineen edestakaisin. Aluksi se tuntui olevan melko pian, kun taas hetken kuluttua mietin että siihenhän on ikuisuus! Nyt olen kuitenkin ymmärtänyt, että mieluummin käytän aikaa rauhassa häiden suunnitteluun ja siihen, että saamme raha-asiat kuntoon. Lisäksi suunnitelmissa on asunnon ostaminen ja mahdollinen remontointi ensi keväälle, enkä halua että joudun tekemään suunnitelmia häitä varten muuttolaatikoiden ja remontin keskellä.

Vuosi oli siis päätetty, mutta entäpä vuodenaika? Kaikissa Suomen vuodenajoissa on omat hyvät – ja myös huonot – puolensa.

Minun lempivuodenaikani ovat ehdottomasti kesä ja talvi.

Kesähän nyt on itsestäänselvyys, se on varmasti useimman meistä lempivuodenaika valon, lämmön ja loman ansioista. 
Kuva täältä
Mutta minä pidän myös Suomen talvesta. Ainakin silloin, kun sitä voi oikeasti kutsua talveksi. Pidän siitä ajasta kun maa on valkoinen, silloin ei pimeyskään tunnu niin pahalta. Pidän niistä aurinkoisista päivistä, kun voi kävellä tai hiihtää jäällä ja aurinko lämmittää jo kasvoja. Ennen kaikkea rakastan joulua, olen oikea jouluhullu!
Kuva täältä
Jostain syystä, kun aloimme puhua häiden ajankohdasta, emme kuitenkaan edes ajatelleet muuta vaihtoehtoa kuin kesä. Minulle on aina ollut itsestäänselvyys, että vaikka Suomen vaihtelevista vuodenajoista pidänkin, niin naimisiin haluan mennä kesällä. Kesäilloissa on tietynlaista tunnelmaa, etenkin näin elokuussa kun päivät ovat usein vielä lämpimiä ja illat hämärtyvät jo, mutta eivät ole vielä kylmiä nekään.

Meidän häiden ajankohdaksi on siis tässä vaiheessa valikoitunut kesä 2017. Milloin teidän muiden häitä juhlitaan, löytyykö muita kesän 2017 morsiamia? Miten pitkällä olette jo häiden suunnittelun kanssa vai oletteko ehtineet vielä uhrata asialle ajatustakaan?

2 kommenttia:

  1. Me mennään naimisiin 1.7.2017 ja minä olen aloittanut häiden suunnittelun jo paljon ennen kosintaa. Olen mm. hankkinut jo pukuni yms ja suunnitelmat alkaa olla jo aika selvillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi että, sinullahan on suunnitelmat sitten jo hyvin selvillä! Täällä on nyt viime aikoina kiire ja sairastelu vieneet ajatukset pois häistä mutta nyt taas back in business! ;)

      Poista