perjantai 14. elokuuta 2015

Pohdinnassa häiden vieraslista

Meillä on molemmilla melko iso suku, sekä lisäksi laajat kaveripiirit. Jos budjetti ei rajoittaisi hääsuunnitelmia mitenkään, kutsuisimme mielellämme molempien suvun ja ystävät kokonaisuudessaan juhlimaan tärkeää päiväämme. Tehtyämme alustavia laskelmia mahdollisista häävieraista, tulimme kuitenkin siihen tulokseen että karsintaa on väistämättä tehtävä.

Ensimmäisen laskelmamme mukaan vieraslista paisui jopa 120 vieraaseen. Olen aina halunut isot häät, mutta johonkin on kuitenkin vedettävä raja. Kuten mainitsin aiemmin, tähän vaikuttaa sekä häiden budjetti että vaihtoehtoisten juhlatilojen koko.
häät vieraslista
Kuva täältä

Olemme tehneet jo jonkun verran rajauksia vieraslistaan, mutta se on osoittautunut yllättävän vaikeaksi. Voiko vain osan sedistä ja tädeistä kutsua häihin? Entäpä serkuista? Voiko tietystä kaveriporukasta kutsua vain läheisimmät vai pitääkö kaikki kutsua? Pohdimme myös loukkaantuvatko ne jotka jäävät ilman kutsua tai loukkaantuuko joku perheenjäsenistämme jos jätämme heille läheiset sukulaiset kutsumatta.

Pohdintojen jälkeen olemme tulleet siihen tulokseen, että kyseessä on meidän päivämme, joten teemme niinkuin meistä parhaalta tuntuu. Kaikkia ei voi ikinä miellyttää tällaisissa asioissa, ja luultavasti joku pahoittaa mielensä joka tapauksessa. Olemme onnistuneet rajaamaan vieraslistaa niin, että tällä hetkellä olemme jo hieman alle sadassa hengessä.

Miten muilla on rajattu vieraslistaa? Kutsutteko enemmän sukua vai ystäviä? Onko muilla kokemusta siitä, että joku pahoittaa mielensä kun ei saakaan kutsua?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti