perjantai 21. elokuuta 2015

Hääbudjetti osa II

Aloimme miettiä meidän hääbudjettia uudelleen jo oikeastaan seuraavana päivänä siitä kun alustava budjetti oli tehty. Kokonaisbudjettia emme ole muuttaneet, vaan lähinnä miettineet uudelleen sitä, mihin haluamme panostaa enemmän ja mihin ehkä vastaavasti vähemmän. Tässä siis alustava budjettimme osa II.


Juhlapaikka 600
Pitopalvelu 3000
Juomatarjoilu 1000
Morsiamen pukeutuminen 800
Sulhasen pukeutuminen 200
Valokuvaus 800 (200)
Koristelu 500
Kutsut 200
Kukat 100
Morsiusneidot 150
Bestman 50
Musiikki ? (1000)
Yhteensä 7400 (7800)

Olimme aluksi kaavailleet, että hyödynnämme valokuvauksessa suvusta löytyvää innokasta valokuvaajaa. Olen kuitenkin jo omista ylioppilaskuvauksistani asti ihaillut erään tutun valokuvaajan kuvia ja mietittyämme asiaa uudelleen, päätimme että haluammekin panostaa budjetistamme hieman suuremman summan tähän todella ammattitaitoiseen kuvaajaan. En vielä paljasta kuka on kyseessä, koska asiaa ei ole vielä lopullisesti lyöty lukkoon. Toivotaan kuitenkin että saamme tämän kuvaajan kanssa lyötyä päivämäärän lukkoon niin ainakin yksi asia olisi sitten varmasti jo päätetty. Tässä vaiheessa päivämäärästä sopiminen kuvaajan kanssa on vielä siinä mielessä helppoa, että emme ole itse vielä päättäneet mitään tiettyä päivää häillemme.
hääbudjetti
Kuva täältä
hääbudjetti
Kuva täältä
Alkuperäisestä budjetistamme olimme varanneet 1000 euroa musiikille. Päätettyämme panostaa enemmän valokuvaukseen, tulimme kuitenkin siihen tulokseen että karsimme sitten musiikille varatusta budjetista. Tämä jää sitten nähtäväksi, että hoidammeko häiden musiikkipuolen käytännössä kokonaan ilman kuluja spotifyn avulla, vai yritämmekö etsiä elävää musiikkia sellaiseen hintaan, joka sopii budjettiimme. Tuttavapiiristä löytyy myös jonkun verran musikaalista porukkaa, joten katsotaan jos saamme sitä kautta järjestettyä jotain. Nykyisessä hääbudjetissamme on varaa tuohon 8000 euroon vielä 600 euroa ja pyrimme toki säästämään muissakin kuluissa parhaamme mukaan, joten katsotaan jos saisimme vielä myös bändin ujutettua budjettiimme.

Näin se hääbudjetti saattaa muuttua hyvinkin nopeasti. Pyrimme kuitenkin pitämään kokonaissumman siellä 8000 eurossa, sillä haluamme elää normaalia elämää ennen häitä, ilman että tarvitsee miettiä raha-asioita liikaa.

Onko muilla budjetti muuttunut suunnitelmien edetessä? Entä ne, joiden häät on jo juhlittu, oletteko pysyneet alkuperäisessä budjetissanne?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti