tiistai 1. syyskuuta 2015

Morsiusneitojen mekot

Etenkin Jenkeissä on tapana, että hääpari kustantaa morsiusneitojen puvut ja näin ollen myös valitsee, mitä morsiusneidot pukevat ylleen häihin. Elokuvissa morsiusneidot ovat aina kauhuissaan siitä, miten rumiin mekkoihin he joutuvat pukeutumaan.

Myös meidän budjetista on varattu hieman rahaa morsiusneitojen pukeutumiseen, sillä mielestäni olisi kiva, että he olisivat pukeutuneet edes jokseenkin teeman mukaisesti. Tarkoitukseni ei ole sanella morsiusneidoille ja kaasolle täsmälleen, mitä heidän tulee pukea ylleen, vaan antaa heille väriteema, jonka mukaan jokainen saa valita itselleen parhaiten sopivan puvun. Me sitten maksamme mahdollisuuksien mukaan mekot joko kokonaan tai osittain. En ole vielä edes pyytänyt kaasoja ja morsiusneitoja, sillä ajattelin keksiä jonkun kivan tavan tehdä sen. Miettimäni henkilöt ovat kuitenkin niin iältään, luonteeltaan kuin vartalotyypiltäänkin HYVIN erilaisia, joten uskon että on paras että jokainen saa itse valita millaisen mekon haluaa. Haluan kuitenkin että minun lisäkseni myös morsiusneidot ja kaaso tuntevat olonsa mukavaksi ja kauniiksi hääpäivänä.

Budjettimme puvuille on melko pieni, yhteensä vain 150 euroa eli 50 euroa per mekko. Pyrimmekin siis varmasti löytämään mekot ketjuliikkeistä tai netistä edullisesti. Silmäilin tänään alustavasti Nellyn valikoimaa, ja sieltä löytyikin ihania vaihtoehtoja moneen erilaiseen budjettiin. Allaolevien mekkojen hinnat vaihtelivat 15 eurosta noin 75 euroon.

Hempeän vaaleanpunaista
Vaaleanpunainen, persikka ja nude ovat tällä hetkellä varmasti yksi suosituimmista tehosteväreistä häiden teemavärinä. Ja eihän tuo ole mikään ihme, hempeä vaaleanpunainen sopii erinomaisesti häiden tunnelmaan.
Vaaleanpunaiset mekot

Raikkaan turkoosia
Myös turkoosi on erittäin suosittu väri häissä tällä hetkellä. Se tuo ihanasti raikkautta esimerkiksi valkoisen ja harmaan lisäksi. Turkoosi myös sopii erinomaisesti niin vaalea- kuin tummahiuksisillekin morsiusneidoille.
Turkoosit mekot

Sähäkän sinistä
Tällaista sähäkkää sinistä on mielestäni näkynyt vähemmän häiden teemavärinä, navy-sinistä näkyykin sitten enemmän. Nämä mekot ovat kuitenkin ihanan sähäkän värisiä ja valikoimaa oli paljon, joten miksipä ei?
Siniset mekot
Mustaa?
Tässä ensimmäinen kysymysmerkki morsiusneitojen mekkojen suhteen.. Musta on perinteisesti väri, johon ei tulisi pukeutua häihin. Emme ole itse kovinkaan perinteisiä ihmisiä emmekä halua häihimme muutenkaan hirveästi perinteitä näkymään, joten miksi tätäkään? Mielestäni mustat vaatteet vain ovat todella tyylikkäitä, joten miksi morsiusneidot eivät voisi pukeutua mustaan? Tiedän myös että kaasoni arvostaisi tätä suuresti!
Mustat mekot
Valkoista??
Tässä vielä edellistäkin suurempi kysymysmerkki! Valkoinen väri on perinteisesti häissä varattu morsiamelle ja vieraat - saati sitten morsiusneidot - eivät saisi pukeutua valkoiseen. Omasta mielestäni tämäkin on vanhanaikainen perinne, jota en varsinaisesti ymmärrä. Minua ei henkilökohtaisesti häiritse jos joku vieraista pukeutuu valkoiseen ja voisin jopa kuvitella morsiusneidoille valkoiset mekot! Tämä luultavasti siksi, että valkoinen on ehdoton lempivärini ja tulee varmasti olemaan myös häissämme suuressa roolissa esimerkiksi koristeluissa. Valkoiseen pukeutuneet morsiusneidot sopisivat siis erinomaisesti myös häiden teemaan!
Valkoiset mekot
Nämä väriasiat, etenkin perinteisiin liittyvät, ovat kaikki mielipidekysymyksiä. Voi olla että moni morsian loukkaantuisi vieraiden pukeutuessa mustaan tai etenkin valkoiseen, mutta minua tämä ei häiritse. En tunne oloani uhatuksi jos joku pukeutuu samaan väriin minun kanssani hääpäivänä, sillä uskon että kun löydän unelmieni hääpuvun, näytän joka tapauksessa paremmalta kuin kukaan vieraista tai ihanista morsiusneidoistani! ;)

6 kommenttia:

 1. Jostain syystä ihan ensimmäisenä silmiin pomppasi mustan mekkokollaasin toisiksi vasemman puoleinen, överiphotoshopattu vyötärö :D

  Moni mieltää mustan suruväriksi, ja jos näin on niin meillä suree sitten morsian ja kaaso :) Musta on mielestäni oikein tyylikäs. Valkoisesta ja hempeistä väreistä en itse niinkään välitä, mutta sininen taas toimisi oikein hyvin :D Ihanaa kun kaikille tulee niin oman näköiset häät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoin aluksi itse samaa, mutta mekossa on sivuissa valkoista, eli siksi vyötärö näyttää niin kapealta! :D tosin toki kaikki mekot näyttää mallien päällä ihan erilaiselta kuin ns. oikeiden ihmisten, mutta tuolle löytyi jopa looginen selitys! :D

   Itse olen ihan samaa mieltä, musta on todella tyylikäs ja sopii mielestäni aina! Tuo on muuten ihan totta, kiva kun kaikille tulee oman näköiset häät, niinhän sen kuuluukin mennä :)

   Poista
  2. Kappas vaan, hyvä illuusio. Mulle yksi tollanen heti :D

   Poista
  3. Mietin itse ihan samaa, mahtava illuusio, tänne kans! :D

   Poista
 2. Mustan mekkokollaasin kolmas mekko, onko minkä merkkinen tai mistä napattu kuva? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki mekot on otettu Nellyn valikoimista silloin kun teksti on kirjoitettu, eli siitä on jo jonkun verran aikaa vierähtänyt.. Kannattaa toki kuitenkin käydä vielä kurkkaamassa josko samaa mallia löytyisi Nellyn juhlamekkovalikoimasta edelleen!

   Poista