torstai 13. elokuuta 2015

Suunnitelmissa kihlajaiset

Olen aina ajatellut, että etenkään Suomessa kihlajaisia ei juuri järjestetä. Meilläkään ei suunnitelmissa ole mitään isoja juhlia, vaan aiomme järjestää juhlat ystävillemme (koska aina löytyy hyvä syy järjestää bileet!) ja mahdollisesti pienimuotoiset kahvittelut meidän molempien perheille yhteisesti.

Ystävillemme järjestettäviin juhliin olemme kutsuneet hieman yli 20 henkeä, mutta koska iso osa meidän molempien kaveripiiristä asuu toisella paikkakunnalla, en usko että kaikki pääsevät tulemaan. Suunnitelmissa on siis istua iltaa porukalla, syödä ja juoda hyvin. Iltaa jatkamme mahdollisesti yökerhoon.

Mansikkakakku
Tarkkaa listaa tarjoiluista en ole vielä tehnyt, mutta jotain on jo mietittynä. Suolaisena olen ajatellut joko kanapiirakkaa tai itsetehtyä pizzaa, sekä lisäksi salaattia. Olen melko innokas leipomaan, joten myös leivonnaisia on luvassa. Vaihtoehtoina tällä hetkellä jokin juustokakku, mutakakku tai mahdollisesti mansikkakakku. Lisäksi sitten erilaista suolaista ja makeaa naposteltavaa.
Vai kenties mutakakku mansikoilla?
Juomatarjoilut meillä ystäville järjestettävissä juhlissa on yleensä hoidettu niin, että jokainen tuo omia juomia mutta myös talo tarjoaa jotain. Juomatarjoilu onkin aina jonka suhteen olemme jo tehneet päätöksiä. Aiomme tarjota juhlissa mojito-boolia, tarkka resepti on vielä hakusessa mutta jotain tämän suuntaista, tosin hieman laimeampana veriona:

Kuva täältä

Mojito-booli
10 annosta, n. 11 %

3 limettiä
1 iso ruukku minttua
1 dl sokeria
3 dl vaaleaa rommia
7 dl kivennäisvettä

  Pese limetit hyvin ja lohko kulhoon. Lisää sokeri ja mintunoksat. Painele lujasti esimerkiksi perunansurvimella, jotta limetistä irtoaa mehu ja mintusta maku.

  Kaada mehu siivilän läpi tarjoiluastiaan. Lisää rommi, kivennäisvesi ja jäät.

Haaveilen ylläolevan kuvan tyylisistä booliastioista häihin, ja ehdotinkin että ostaisimme ainakin yhden kokeeksi jo kihlajaisia varten. Tämäntyylisiä astioita onkin pyörinyt hääblogeissa jo jonkin aikaa, ja niitä löytyy Finnmarin valikoimista. Täytyy käydä katsomassa jos meillekin sellainen hankittaisiin.

Oletteko te järjestäneet kihlajaisia? Miltä meidän suunnitelmat tarjoiluiden suhteen kuulostaa? Mansikkakakkua, mutakakkua vai juustokakkua?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti