keskiviikko 19. elokuuta 2015

Hääbudjetti

Budjetti määrittää monen asian häiden suhteen ja siksi näimmekin tarpeelliseksi keskustella budjetista heti alkuvaiheessa. Se vaikuttaa häiden vierasmäärän lisäksi juhlapaikkaan, musiikkiin, tarjoiluihin, valokuvaajaan.. Oikeastaan aivan kaikkeen!

Olen aina ollut sitä mieltä, että on järjetöntä käyttää huimia summia yhteen päivään, ja että itse pyrin järjestämään meidän näköiset häät kohtuullisella budjetilla. Ajattelin aiemmin, että esimerkiksi kymppitonni häiden järjestämiseen on aivan järjetön summa ja oikeastaan jopa ihmettelin miten sellaisen summan saa edes kulumaan. Little did I know then..
Kuva täältä
Nyt tehtyäni hieman taustatutkimusta siitä, kuinka paljon tietyt asiat häitä varten maksavat, olen ymmärtänyt että loppujen lopuksi edes tuo kymppitonni ei ole mikään älyttömän suuri summa. Itse emme kuitenkaan (toivottavasti) aio käyttää ihan niin paljon, vaan pyrimme järjestämään juuri meille sopivat häät hieman pienemmällä budjetilla, mutta kuitenkin niin, ettei tunnu että joudumme luopumaan jostain mikä on meille oikeasti todella tärkeää.

Alustavan budjettimme mukaan olemme suunnitelleet säästävämme häihin noin 8000 euroa. Tämän rahan aiomme säästää pikkuhiljaa niin, ettemme joudu juurikaan karsimaan nykyisestä elämäntyylistämme mitään. Olemme toistaiseksi maksaneet auton osamaksua 300 euroa kuussa, mutta parin kuukauden päästä tämä on maksettu. Jatkossa aiomme siis säästää häitä varten ainakin tämän 300 euroa kuukaudessa. Lisäksi ennen kesää 2017 on odotettavissa vielä kahdet veronpalautuksetkin, joten uskon että laitamme nekin säästöön häitä varten.

Tässä hyvin alustava versio budjetistamme:


Juhlapaikka 600
Pitopalvelu 3000
Juomatarjoilu 1000
Morsiamen pukeutuminen 800
Sulhasen pukeutuminen 200
Valokuvaus 200
Koristelu 500
Kutusut 200
Kukat 100
Morsiusneidot 150
Bestman 50
Musiikki 1000
Yhteensä 7800

Niin kuin jo mainitsin, tämä budjetti on alustava ja siihen tulee vielä matkan varrella varmasti muutoksia. Olemme suunnitelleet siis säästävämme häitä varten sen 8000 euroa, eli budjetista jää vielä pieni joustovara mahdollisille yllättäville menoille. Jotkut osat budjetistamme saattavat kuulostaa vähältä, ja jotkut osat taas yllättävän suurilta. Avaan vielä myöhemmin tarkemmin ajatusta siitä, miten olemme arvioineet minkäkin osan.

Miltä tämä budjetti vaikuttaa? Kuinka paljon muut ovat budjetoineet häiden järjestämiseen ja mikä on vienyt kaikkein eniten rahaa?

2 kommenttia:

  1. Mistä te saatte kuvaajan nuin halvalla? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aluksi ajateltiin turvautua sulhasen suvusta löytyvään aloittelevaan kuvaajaan, ja silloin oltaisiin tosiaan selvitty todella edullisesti :) olen kuitenkin kirjoittanut postauksen Hääbudjetti osa II jossa muutettiin budjettia jo jonkun verran!

      Poista