maanantai 10. lokakuuta 2016

Ajatuksia kaason tehtävistä

Jokaisella morsiamella on varmasti omat ajatuksensa siitä, miten kaason tulisi osallistua hääjärjestelyihin eli mitä hänen tehtäviinsä kuuluu ennen häitä, hääpäivänä ja mahdollisesti myös häiden jälkeen. Ajattelin avata omaa mielipidettäni tähän asiaan hieman.

Kaaso kuuntelee
Tarvitsen sulhasen lisäksi myös toisen läheisen ihmisen, jolle puhua hääsuunnitelmista, ja kukapa olisikaan tähän tehtävään sopivampi henkilö kuin kaaso. Olen monesti blogissa maininnut valinnanvaikeudesta ja mielipiteiden muuttumisesta liiankin tiuhaan tahtiin ja toivon että kaaso jaksaa kuunnella hössötystäni pöytäkoristeista ja paikkakorteista all over again siinä vaiheessa, kun kaikki suunnitelmat menevät uusiksi kolmatta kertaa! Hänen ei edes tarvitse välttämättä esittää omia mielipiteitään tai tehdä mitään sen kummempaa, kunhan on läsnä ja kuuntelee.

Kaaso tukee
Mitä tehdä siinä vaiheessa kun omassa päässä olemattomat ongelmat paisuvat jättimäisen suuriksi ja tuntuu että mistään ei tule mitään? Siinä vaiheessa minä toivon voivani tukeutua kaasooni. Tämä on sinänsä luontevaa, sillä oli minulla mikä tahansa kriisi elämässä, niin juuri kaasoni on se henkilö kenen puoleen käännyn - onhan hän samalla myös siskoni ja paras ystäväni.

Kaaso vastaa ohjelmasta
Häiden ohjelman tulemme näillä näkymin jättämään melko pitkälti kaason ja bestmanin vastuulle. Rakastan yllätyksiä joten yllätykset häiden ohjelmassa eivät ole meille ongelma! Muutamia ehdottomia rajoituksia aiomme tähän kuitenkin antaa, liittyen perinteisiin hääleikkeihin ja morsiusparin (tai oikeastaan kenenkään muunkaan) nolaamiseen. Luotan kuitenkin siskooni täysin ja uskon että he yhdessä bestmanin kanssa osaavat järjestää meidän näköistä ohjelmaa häihin!

Kaaso organisoi
Häitä edeltävinä päivinä tulen mitä luultavimmin olemaan varsinainen bridezilla ja tarvitsenkin rinnalleni jonkun, jolla on paketti kasassa ja langat käsissään! Aion käydä hyvissä ajoin häävikolle jääviä asioita siskoni kanssa läpi ja varmistaa, että hänellä on tieto niin kukkien noudosta, juhlapaikan koristelusta kuin morsiusneitojen vaatteistakin. Näin varmistan että jos itse olen hääviikolla hermoromahduksen partaalla, voi siskoni ottaa ohjat käsiin tarpeen vaatiessa.

Kaaso järjestää polttarit
Siskoni tuntee minut läpikotaisin ja siksi uskonkin hänen olevan täydellinen ihminen suunnittelemaan ja järjestämään polttarini! Hänellä on ihan huikea mielikuvitus ja mahtavia ideoita, ja lisäksi hän panostaa asioihin aina 110% joten uskon että polttareistani tulee ihan mahtavat! Koska tiedän siskoni stressaavan tämäntyyppisiä asioita, aion pyytää hääseurueseen myös pari muuta henkilöä, jotka voivat sitten auttaa siskoani käytännönjärjestelyissä ja näin vähentää stressiä.

Toivon siis kaasoltani etukäteen lähinnä kuuntelemista ja tukea, en niinkään mitään konkreettista. En vaadi häneltä askarteluja kutsujen tai koristeiden suhteen - toki hän saa osallistua niin halutessaan. En myöskään vaadi että siskoni tekee varsinaisia järjestelyjä - polttareita lukuunottamatta. Tärkeintä on että hän on tukena ja turvana suunnittelujen edetessä. Itse hääviikolla ja hääpäivänä toivon kaason olevan mukana järjestelyissä ja varmistamassa jos itse unohdan jotain.

Onneksi minulla on maailman paras kaaso.<3

Mitä te muut odotatte kaasoiltanne?

10 kommenttia:

 1. Ajatuksesi ovat aika samansuuntaisia kuin itsellänikin. Ketään en ole vielä pyytänyt kaasokseni, mutta häitämme vietetäänkin vasta kesällä 2018. Oliko sinulle alkujaankin selvää, että kaasoja on vain yksi?

  Anette - Haa-Haa -häät
  http://haahaahaat.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä pikkusiskoni on alusta asti ollut selvä valinta kaasoksi enkä ole oikeastaan ajatellut varsinaisesti kaasoksi muita. :) meille on kuitenkin tulossa hääseurueeseen muitakin, tätä pitääkin avata myös täällä blogissa enemmänkin!

   Poista
 2. Kuulostaa samalta, mitä minun kaasoni teki häissämme. :) Ennen kaikkea hän oli minun tukenani ja kuuntelemassa suunnittelmiani. Lisäksi hääpukuostoksilla kaasolla oli iso rooli. Kaaso ei organisoinut mitään, sillä kontrollifriikkinä tuottajana vastasin kaikesta organisoinnista itse. :D Kaasoni itse asiassa sanoi häidemme jälkeen, että olisi mielellään askarrellut paljon enemmänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tuo pukuostoksilla mukana olo unohtui tästä ihan kokonaan, se on tosiaan myös ihan ehdoton!

   Miekin järjestelen kaiken valmiiksi mutta haluan tosiaan että kaaso on tietoinen kaikesta mahdollisesta että sitten jos itsellä tulee joku hermoromahdus niin on sitten joku back up! :D

   Poista
 3. Tässä oli tosi paljon myös sellaisia ajatuksia, joita mä olen itsekin pyöritellyt päässäni :) Mulla tulee näillä näkymin olemaan itselläni kaaso + kaksi morsiusneitoa, käytännössä lähinnä siis melko sillä linjalla mennään, mitä rapakon takanakin. En tosin sitten tiedä yhtään siitä, kuka näistä kolmesta on se varsinainen kaaso, ketkä kaksi puolestaan morsiusneitoja...

  Joka tapauksessa, äärimmäisen hyvä teksti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin tulee hääseurueeseen kuulumaan enemmänkin porukkaa, muta näillä näkymin kuitenkin juurikin yksi varsinainen kaaso :)

   Poista
 4. Hyvä kirjoitus! Huomaa kyllä, että luotat kaasoosi 100 %!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo luotto on kyllä kova kun on sellainen ihminen apuna koka tuntee miut melkein paremmin kuin mie itse! :)

   Poista
 5. Hyvä ja selkeä teksti. :) Itsekin samoja ominaisuuksia kaipaan kaasolta. Omana kaasonani oli tähänpäivään asti sekä mieheni sisko, että oma siskoni. Kuitenkin tänäaamuna sain viimein rohkeuden sanoa omalle siskolleni ettei hän olekaan sitä mitä kaasolta odotin. Kaason tulee todellakin sanojesi mukaisesti olla hyvä kuuntelija. Onneksi sulla on sisko, joka on aidosti onnellinen puolestasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi ettei sinun sisko ole ollut odotusten arvoinen, se on kyllä inhottava paikka. :( Mutta hyvä että uskalsit kuitenkin sanoa tästä siskolle, voit nyt sitten jatkaa suunnitteluja toisen kaason kanssa! :)

   Poista