perjantai 7. huhtikuuta 2017

Stressin helpottajat

Tiedättekö sen tunteen, kun on aloittanut uudessa työpaikassa ja jokaisen työpäivän jälkeen on aivan poikki uusista asioista jotka on täyttäneet pään päivän aikana? Kaikki uuden oppiminen on tosi jännittävää, mutta samaan aikaan myös todella energiaa vievää ja kuormittavaa. Koko päivän yrität töissä päästä sisään uusiin tehtäviin kauhealla vauhdilla ja töistä lähtiessä mielessä pyörii tuhat ja sata asiaa, jotka eivät tunnu löytävän omaa paikkaansa. Seuraavana aamuna tuntuu kuin kaikki edellisenä päivänä opittu olisi hävinnyt päästä yön aikana ja töihin saapuessa olet taas lähtöpisteessä.

Noh, minä en ole vaihtanut työpaikkaa. Viime viikkoisen loman jälkeen palasin kuitenkin töihin niin, että hyppäsin suoraan uusiin tehtäviin. En kokonaan erityyppisiin tehtäviin, mutta kuitenkin sellaisiin jotka vaativat uusien asioiden, toimintatapojen ja järjestelmien omaksumista sekä uusien ihmisten kanssa yhteistyön aloittamista ja ensivaikutelman tekemistä. Samaan aikaan olen puoliksi tehnyt vanhoja töitäni ja siirtänyt niitä pikkuhiljaa uudelle henkilölle. Töissä on ollut loman jälkeen aivan älyttömän kivaa ja jännittävää, mutta kotiin lähtiessä on ollut lievästi sanottuna kaikkensa antanut olo. Blogin avaamistakin olen vältellyt parhaani mukaan.

Miksi sitten kerron tästä teille? No ensinnäkin tietysti siksi, että olen loman ja uusien tehtävien vuoksi laiminlyönyt blogia nyt jonkun aikaa, ja haluan kertoa hieman taustoja tälle. Toiseksi, haluan kertoa fiiliksistäni ja selviytymiskeinoista uuden ja stressaavankin tilanteen keskellä, sillä osa niistä sivuaa paljonkin blogissa käsiteltyjä teemoja. Etenkin Fitverstaan opit ovat olleet suuressa roolissa vaikken olekaan niitä pilkuntarkasti noudattanut!

Hyvä ruoka, parempi mieli


Olen niin loman aikana kuin tälläkin viikolla antanut itselleni vapauksia syömisen suhteen, mutta olen silti melko hyvin onnistunut säilyttämään tasaisen ruokailurytmin ja herkuttoman linjan. Normaalisti stressaavassa elämäntilanteessa olen lipsunut ateriaväleistä ja repsahtanut niin roskaruokaan kuin epäterveellisiin herkkuihinkin. Tällä kertaa olen syönyt oikeaa ruokaa ja kiiren ja stressin keskelläkin pyrkinyt keksimään terveellisiä välipaloja etteivät ruokailuvälit veny liian pitkiksi. Tästä on pitkälti kiittäminen Fitverstaan Bridal Bootcampin ruokavaliota. Vaikka en sitä ole orjallisesti noudattanutkaan, niin siitä opitut tottumukset ovat nyt jo vaikuttaneet ruokailuun myös silloin kun sallin itselleni hieman vapaampaa jaksoa välissä.

Liikunta stressin helpottajana


Bridal Bootcampia on kiittäminen paitsi ruokavalion parantumisesta, myös säännöllisestä liikkumisesta ja siitä, että kroppa alkaa ilmoitella jos edellisestä liikunnasta on kulunut liian pitkä aika. Lomailimme viime viikon Levillä, missä rinteessä vietettyjä tunteja kertyi viikon aikana noin 30, minkä lisäksi hiihdin Oliverin kanssa useampana päivänä. Kotiinpaluun jälkeen on ollut hieman haasteita asennoitua taas uudelleen treenaamiseen osittain lomamoodin takia, osittain pitkien työpäivien takia, joiden jälkeen fiilis on kotiin tullessa ollut vähintäänkin kaikkensa antanut. Ennen olisin maannut koko loppuillan tällaisten päivien jälkeen sohvalla, mutta tällä viikolla olen kuitenkin saanut töiden jälkeenkin itseni liikkeelle ja esimerkiksi eilen kävimme Oliverin kanssa juoksulenkillä ihanassa auringonpaisteessa. Viikonloppuna aion tehdä comebackin myös salille ja vaikka yksi salitreeni tältä viikolta saattaakin jäädä uupumaan niin olen kuitenkin pysynyt liikkeessä väsymyksestä ja kiireestä huolimatta. Ensi viikolla painetaan sitten taas vähintääkin aikaisemmalla draivilla ja korvataan tämän viikon treenivaje!

Oikea ihminen vierellä


En voi mitenkään tarpeeksi hehkuttaa sitä, miten ihanaa on kun on löytänyt juuri sen oikean ihmisen vierelleen, mutta ainakin te tulevat morsiamet tiedätte sen myös! :) Mielestäni parisuhdetta mitataan juuri silloin kun jommalla kummalla tai molemmilla on stressaava vaihe elämässä. Silloin tuetaan toinen toisia ja tehdään vähän enemmän jos toinen ei jaksa. Tietenkään kenenkään ei tarvitse jatkuvasti kannatella toista, mutta on ihanaa kun tietää että vaikka välillä itseä ei pyykinpesu tai kämpän imurointi voisi vähempää kiinnostaa enää töiden jälkeen, niin voi luottaa siihen että toinen hoitaa oman osansa ja enemmänkin. Olen monta kertaa meidän suhteen aikana miettinyt, miten tuolla miehellä tuntuu aina olevan energiaa ja jaksamista kaikkeen eikä koskaan huonoa päivää. Kaikkein parasta stressaavan ja pitkän työpäivän jälkeen on se, kun toinen käskee istumaan sohvalle ja rentoutumaan sillä aikaa kun itse ripustaa pyykit kuivumaan tai tyhjentää tiskikoneen.

Tästä kirjoituksesta saattaa saada sen fiiliksen että olisin tällä hetkellä burn outin partaalla, mutta näiden aiemmin mainittujen asioiden ansioista minulla ei ole ollenkaan sellainen olo! Olen tosi innoissaan uusista haasteista, alkaneesta keväästä ja myös meidän hääjärjestelyistä - blogihiljaisuudesta huolimatta. Niinpä kehotan ihan jokaista jonkinlaisessa muutostilanteessa elävää pitämään huolta itsestään terveellisen ruokavalion, liikunnan ja läheisten ihmisten tuen avulla. Eikä aurinkoterapiakaan pahitteeksi ole, nyt se on onneksi kevään kunniaksi näyttäytynyt yllättävän paljon!

Täällä siis ollaan taas, back in business! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti