maanantai 17. elokuuta 2015

Hääpaikat Lappeenrannan seudulla - osa 1

Olen alkanut jo hyvissä ajoin kartottaa juhlapaikkoja Lappeenrannan seudulta, sillä siellä aiomme häitämme juhlia. Vaikka olemme molemmat alueelta kotoisin, emme ole silti olleet siellä päin kovinkaan monissa häissä, joten tuttuja paikkoja ei juurikaan ole. Olen jonkun verran jo tutkinut lähiseutujen tarjontaa häätilojen suhteen, ja tässä ensimmäisessä osassa esittelen joitakin vaihtoehtoja, joissa ei ole A-oikeuksia. Tämä tarkoittaa siis sitä, että pitopalvelun saa valita itse ja paikalle saa tuoda omat juomat.

Väinölä
Sijainti: Taipalsaari, 15 km Lappeenrannasta
Henkilömäärä: jopa 120
Hinta: 600 e/viikonloppu
Väinölä on seurojentalo Taipalsaaren kirkonkylällä, noin 15 kilometriä Lappeenrannan keskustasta. Väinölä sijaitsee aivan Taipalsaaren kirkon vieressä, Saimaan rannalla. Paikka on minulle entuudestaan tuttu paikka lapsuuden ja nuoruusiän juhlista. Siellä on tullut käytyä niin lastenjuhlissa kuin ala-asteen discoissakin. Ehkä juuri siksi Väinölä paikkana mietityttää.. Saako ala-asteen disco -fiilikset häviämään tilan koristeluilla?
+ Sijainti järven rannalla ja lähellä kirkkoa
+ Edullinen hinta
+ Tilavuus
+ Ei a-oikeuksia (omat juomat ja pitopalvelu)
- Ala-asteen disco-fiilis?
- Siniset seinät sisällä määrittävät häiden väriteeman

Skinnarilan Hovi
Sijainti: Skinnarila, Lappeenranta. N. 6km keskustasta
Henkilömäärä: n. 50
Hinta: 550e/viikonloppu + ALV
Skinnarilan hovi ei minulle ole entuudestaan tuttu. Kävin tutustumaan paikkaan kuitenkin netissä ja se vaikutti okein mukavalta paikalta hieman pienemmille häille. Meidän vierasmäärällä ei kuitenkaan tämän kokoinen paikka riitä.
+ Sijainti lähellä keskustaa
+ Kauniit tilat ja ympäristö
+ Ei A-oikeuksia
- Tilojen rajallinen koko

Wilmanranta
Sijanti: Lappeenrannan satama
Henkilömäärä: 40-50
Hinta: 350/vuorokausi + ALV
Wilmanrannastakaan minulla ei ole aiempaa kokemusta, mutta sijainti Lappeenrannan satamassa on ihanteellinen! Valitettavasti tilat ovat meille auttamatta liian pienet häiden järjestämiseen, mutta esimerkiksi pienimuotoisemmat juhlat kuten synttärit tai polttarit (vink vink!) voisin hyvin kuvitella järjestäväni täällä!
+ Erinomainen sijainti satamassa Saimaan rannalla ja samalla myös keskustassa
+ Ei A-oikeuksia
+ Saunomismahdollisuus
- Pienet tilat
- Verrattain kallis hinta

Myllymäen VPK-talo
Myllymäen VPK
Sijainti: ei tarkkaa tietoa, ilmeisesti melko lähellä keskustaa
Hinta: 250-300 e/viikonloppu (viimeisimmän löytämäni tiedon mukaan)
Henkilömäärä: jopa 120 henkeä
Myllymäen VPK-talolla en ole myöskään itse ollut juhlissa, enkä myöskään tiedä tarkkaa sijaintia.
+ Edullinen hinta
+ Ei A-oikeuksia
+ Tilava
- Kuvien perusteella hieman ränsistyneen oloinen, jos jollain on omakohtaista kokemusta niin korjatkaa ihmeessä. :)

Tirilän työväentalo
Sijainti: Tirilä, Lappeenranta, alle 5 km keskustasta
Hinta: 500 e/viikonloppu
Henkilömäärä: jopa 200
Olen käynyt Tirilän työväentalolla, ja paikka on kyllä lähellä keskustaa. Sijainniltaan paikka ei kuitenkaan varsinaisesti miellytä, koska se sijaitsee aivan tien vieressä, lähikauppa toisella puolella tietä. Ympäristö ei siis ole kovin kaunis, mikä mielestäni on tärkeää etenkin kesähäissä.
+ Sijainti lähellä keskustaa
+ Ei A-oikeuksia
+ Todella tilava
+ Kokoon nähden edullinen hinta
- Rauhaton sijainti

Tapavainolan seurojentalo
Sijainti: alle 10 km keskustasta
Hinta: ei tiedossa
Henkilömäärä: 70-100
Itselleni Tapavainolan seurojentalo ei ole tuttu paikka, mutta avomieheni on ollut siellä viettämässä siskonsa häitä. Paikka on suhteellisen lähellä Lappeenrantaa, mutta kuitenkin rauhallisella paikalla. Mahdollisuus vuokrata myös pihalla oleva kota sekä pihateltta.
+ Hyvä sijainti
+ Rauhallinen paikka
+ Ei A-oikeuksia
- Saliin mahtuu vain 60 henkilöä, osa vieraista sijoitettava eri tilaan

Hanhijärven kylätalo
Sijainti: n. 6 km keskustasta
Hinta: 200 e/viikonloppu
Henkilömäärä: 60 pöytien kanssa
Hanhijärven kylätalosta en ole aiemmin kuullutkaan, mutta tila on myös auttamatta liian pieni meidän häille.
+ Ei A-oikeuksia
+ Edullinen hinta
+ Saunomismahdollisuus
- Pienet tilat

Jostain syystä mikään näistä paikoista ei herättänyt suoranaista innostusta, vaikka toki varmasti hyviä vaihtoehtoja löytyy joukosta useita. Onko muilla tiedossa tähän kategoriaan meneviä juhlatiloja Lappeenrannan lähistöllä, eli paikkoja joissa ei ole A-oikeuksia? Missä olette itse viettäneet häitänne  tai muita juhlia Lappeenrannan seudulla, tai missä olette olleet vieraana?

2 kommenttia:

  1. Täytyy nyt kommentoida vaikken haluaisi alkaa haukkumaan paikkoja, mutta jos te ette edes paikkakunnalla asu niin ettei teille käy kuin meille.. Eli siis me oltiin varattu tuo Tapavainolan kylätalo ja monesti kysytty jo ennen kuin mentiin katsomaan, että kyseinen viikonloppu 2016 on vapaana. Varattiin se ja käytiin katsomassa ja vielä sillon varmistettii se ja kysyttiin et tarviiko mitään varaus/vuokra papereita täyttää? Sanottiin että tämä on tällä selvä ja lyötiin kättä päälle. Muutama kuukausi sen jälkeen sieltä soitettiin että olivat buukanneet kahdet häät samalle viikonlopulle, joten meidän myöhemmin tullut varaus puretaan..Se suututti niin kovin kun täällä pienellä paikkakunnalla kaikki paikat menee niin nopeasti :// muutenkaan ei siitä jäänyt mikään hyvä fiilis, kun ekan kerran kun oltiin sovittu että tullaan katsomaan, niin kukaan ei ilmestynyt paikalle, ei ilmoittanut ettei päässyt eikä vastannut edes puhelimeen. Toisen kerran (viikkoja myöhemmin) tuli myöhässä ja vasta kun alettiin perään soittelemaan..Siellä on 1 vanhempi pappa joka tätä hoitaa, mutta hitto vie suututtaa :<< en yleensä ala näin haukkumaan mutta tosiaan sen verran haluan, ettei kellekkään muulle käy näin. Ja jos tästä jotain positiivista täytyy löytää niin onneks tää tuli selville nyt eikä ens vuonna esim. keväällä :o

    VastaaPoista
  2. Hytin vpk-talo on myös toimiva paikka :)

    VastaaPoista