torstai 1. joulukuuta 2016

Itsetehty olut-joulukalenteri miehelle

Luin Elämäni päivä-blogista joulukalenteri-ideoita ja törmäsin saksalaiseen olutkalenteriin. Tuo kyseinen kalenteri oli jo siinä vaiheessa loppuunmyyty mutta onneksi olen aina ollutkin enemmän DIY-ihminen ;) Ei muuta kuin suunnittelemaan miehelle yllätykseksi itsetehtyä olut-joulukalenteria!

Ensin mietin, miten minun olisi mahdollista toteuttaa kalenteri niin, että saisin siihen avattavat luukut. Melko nopeasti tulin kuitenkin siihen tulokseen että on parempi keksiä joku muu idea, sillä luukkukalenterin tekeminen itse olisi todella työlästä, etenkin kun luukkuihin pitäisi mahtua jotain niinkin isoa ja painavaa kuin olutpullo! Niinpä päädyin toisenlaiseen toteutukseen. Tässä 13 kohdan ohje itsetehtyyn olutkalenteriin:

1. Valitse sopivan kokoinen laatikko 24:lle olutpullolle ja päällystä se haluamallasi kankaalla/kontaktimuovilla/paperilla. Itse käytin mustaa kontaktimuovia.

2. Lähde miehen lätkätreenien aikaan (koska kalenteri on tehtävä salassa) kävellen kauppaan (koska mies on mennyt autolla lätkätreeneihin).

3. Käytä laittoman paljon aikaa lähikaupan oluthyllyllä ja mieti pääsi puhki, mistä oluesta se mies sitten pitikään. Tätä edesauttaa tietenkin se ettet itse juuri juo olutta ja tietämyksesi erikoisoluista on nollan luokkaa.

4. Valitse sekalainen seurakunta oluita hauskan nimen (esim. insinööri ipa) tai hienon pullon tai etiketin perusteella. Toivo että sekaan eksyi myös muutama miehen suosikkilaatua.

5. Huomaa kauppakasseja kantaessaan että 24 erikoisolutta (lähes kaikki lasipulloissa) painaa melko paljon enemmän kuin Karhun lava. Raahaudu kotiin kauppakassit ensimmäisessä ja toisessa kädessä ja koiran talutushihna kolmannessa. Eiku mitä??

6. Paketoi oluet haluamaasi paperiin. Minulla käytössä valkoinen ja harmaa silkkipaperi. (Häitä varten ostettu, ja mies vielä kehtasi väittää että on turhaa ostaa hirveä läjä silkkipaperia näin aikaisin!)

7. Koristele pullot haluamallasi tavalla. Minulla aika simppelisti jokaisessa juuttinauha ja numerolappu.

8. Huomaa pulloja paketoidessasi että joku ei täsmää. Pulloja on liian vähän, eli olet ostanut vain 20 olutta epähuomiossa. Miten ne painoivatkin silti niin hemmetin paljon?

9. Paketoi kuitenkin olemassaolevat pullot ja laita ne laatikkoon.

10. Huomaa että laatikkoon ei olisi edes mahtunut enempää pulloja eli olet alunperinkin valinnut liian pienen laatikon.

11. Päätä että mies ei kuitenkaan laske pulloja heti joten voit ostaa puutuvat oluet myöhemmin, kun ne mahtuvat laatikkoon.

12. Aseta kalenteri kunniapaikalle odottamaan joulukuuta. Se on muuten tänään!

13. Päätä että ensi vuonna hoidan tämän rumban aikaisemmin kuin marraskuun viimeisenä tai tilaan valmiin kalenterin netistä.

olutkalenteri miehelle diy

olutkalenteri miehelle diy

itse tehty olut joulukalenteri

itse tehty olut joulukalenteri

olut joulukalenteri

olut joulukalenteri

Tällainen siitä sitten tuli, kaikista kommelluksista huolimatta mielestäni aika kiva. Mies oli innoissaan ja avasi tänään jo aamulla ensimmäisen paketin ja laittoi jääkaappiin odottamaan iltaa. Tärkeintähän on että kalenterin omistaja on tyytyväinen. Eikä muuten huomannut että muutama pullo puuttuu.

Ihanaa joulukuuta kaikille!


Minkälaisia joulukalentereita teillä on? Ostatteko mieluummin valmiin kalenterin vai oletteko DIY-ihmisiä henkeen ja vereen niin kuin minä? Mielipiteitä tästä tekemästäni olutkalenterista?

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Joo tämä oli kyllä napakymppi, mies on tykännyt tosi paljon :)

   Poista
 2. Tosi tyylikäs toteutus! Miehesi on varmasti iloinen kalenterista. :) Naureskelin tänä aamuna, kun luin MeNaisia, jossa oli tuunattu olutkalenteri: 24-packiin oli tussilla piirretty 24 luukkua. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lopputulos on kyllä tyylikäs, toteutusvaiheesta en niinkään tiedä! :D Mutta onneksi on miehelle mieluinen! Hahaa joo tuollaisiin vähän yksinkertaisempiin toteutuksiin törmäsin itsekin ideoita etsiessä :D

   Poista
 3. :'DD Ihana idea! Voisi tännekkin kelvata paremmin sen perinteisen suklaakalenterin sijaan :D

  VastaaPoista
 4. Jossain oli tehty pringlespurkeista, otin tavoitteeksi ensi vuoden aikana tyhjentää ja säästää �� ihana toteutus sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pringles-purkkeihin törmäsin itsekin ja se oli ihan huikea! :D marraskuun viimeisenä on vaan vähän paha yrittää tyhjentää 24 purkkia Pringlesejä.

   Poista