keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Sulhasen rooli häiden toteutuksessa

Niin hääblogien kuin Facebookin hääryhmienkin sukupuolijakauma on melko yksitoikkoisesti morsianten valloittama. Naisilla on varmasti yleisesti ottaen tapana ottaa suurempaa roolia hääjärjestelyissä ja miettiä jokaista pientä yksityiskohtaa miehiä enemmän. Blogia lukeneille ja minut tunteville ei varmasti tule yllätyksenä että myös meillä minä olen se häähössöttäjä ja mietin hääjärjestelyjä Matiasta enemmän. Myös sulhasella on kuitenkin omat tehtävänsä häiden suunnittelussa ja nyt ajattelinkin avata sitä, mitkä asiat ovat Matiaksen vastuulla meidän häiden suunnittelussa ja järjestämisessä. Tässä siis yhdeksän sulhasen tehtävää häiden toteutuksessa!

1. Alkoholipolitiikka

Matias on meidän häiden osalla vastuussa siitä, mitä juodaan ja kuinka paljon. Tottakai minä sanon oman mielipiteeni juomiin mutta päävastuu on Matiaksella. Matias käy myös yhdessä poikien kanssa hakemassa juomat Tallinnasta vähän lähempänä häitä.

miehen tehtävät hääsuunnittelussa excel

2. Insinööri

Oli kyse sitten budjetin laskemisesta tai juomamääristä niin laskelmien ja excelien tekemisen jätän suosiolla insinöörille. Itse saatan antaa oman panokseni näihin valitsemalla taulukolle hääteeman mukaisen värityksen. ;)

3. Puuha-Pete

Minulla on selvä visio siitä, miltä meidän juhlatilan pitäisi näyttää ja Matias puolestaan toimii vision toteuttajana. Tähän kategoriaan kuuluu esimerkiksi vihkikaaren/taustan rakentaminen. Ihanaa kun on mies jolla pysyy työkalut kädessä!

4. Ympäriinsä soittelu

Minä vastaan yleisesti ottaen tarjouspyyntöjen tekemisestä ja kartoittamisessa häitä varten mutta Matias on se joka tarttuu luuriin! Minä en yhtään tykkää sopia asioita puhelimitse ja teen sitä jo tarpeeksi töissä, joten häiden osalta Matias on ottanut tämän rooliin. Viimeisimpänä hän sai sovittua meidän vihkimisen. Jee!


5. Pukeutuminen

Matias päättää ihan itse mitä hän haluaa pukea päälleen hääpäivänä. Tästäkin on toki keskusteltu yhdessä mutta viimeinen päätös jokaista yksityiskohtaa myöten on kuitenkin hänellä itsellään. Jos hän ei halua esimerkiksi virhettä tai haluaa kravatin sijaan rusetin niin kaikki käy!

6. Järjestelyt hääpäivän aamuna

Toivoisin että saadaan kaikki järjestelyt juhlapaikalla tehtyä perjantai-iltana, mutta jos jostain syystä jotain jää hääpäivän aamulle niin toivoisin että Matias ehtisi bestmanin kanssa hoitaa ne ennen valokuvausta. Onneksi meidän juhlapaikalla on kuitenkin hyvin järjestetty niin, ettei hääparin tarvitse osallistua järjestelyihin enää hääpäivän aamuna.

7. Järjen ääni

Jos sulhasen tehtävänä on meillä budjetti-Exceliin tekeminen niin osaltaan hänen tehtävänään on myös sen valvominen. Minulla saattaa joskus lähteä mopo keulimaan ja pahasti ja silloin on tärkeää että joku toppuuttelee. Muuten meidän hääbudjetti lähentelisi varmaan kohta Kimin ja Mintun hääbudjettia!

8. Palauttaminen maan pinnalle

Minä käytän paljon aikaa häiden miettimiseen ja suunnitteluun ja välillä asiat ja mahdolliset vastoinkäymiset paisuvat päässäni huomattavasti isommiksi kuin mitä ne oikeasti ovat. Silloin on tärkeää että joku muistuttaa siitä, mikä on oikeasti tärkeää ja että asiat ovat oikeasti paremmin kuin hyvin. Meidän häiden onnistuminen ei kuitenkaan ole kiinni kaitaliinojen sävystä tai yhdestä tai kahdestakaan virheaskeleesta häätanssin aikana.

9. Omien mielipiteiden ja ideoiden esittäminen

Uskokaa tai älkää, minä en ole täysin diktaattori hääsuunnitelmien suhteen! Tärkeintä on siis se, että myös sulhanen esittää omat mielipiteensä asioihin ja kertoo myös omia ideoitaan rohkeasti! Tämä on tärkeää siksi, että häistä tulisi nimenomaan MEIDÄN näköiset eikä minun näköiset. Viimeisimpinä ideoina Matias on esittänyt toiveen polaroid-vieraskirjasta sekä konjakkibaarista. Nämä ovat toki myös minulle tulleet vastaan aikaisemminkin mutta ihanaa kun mies omatoimisesti ehdottaa konkreettisia juttuja häihin!

Tällaisia vastuita meillä siis sulhasella on häiden järjestelyissä. Mitkä osat hääjärjestelyistä teillä on sulhasen vastuulla vai hoidatteko kaiken yhdessä tasapuolisesti?

10 kommenttia:

 1. Taas yksi Laura & insinööri pari! :D
  Mulla on luonnoksissa saman tapainen postaus odottamassa aikaa... Jotenkin vaan palaa käpy tälle "mun häät"-termille tuolla facebookissa...
  Aika samoilla linjoilla mennään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee hauskaa että sielläkin on Laura ja insinööri :D se on tosiaan kyllä harmi että monella saattaa sumentua se tosiasia että häät on kuitenkin molempien juttu!

   Poista
 2. Hahaha meilläkin on Laura ja insinööri :D Tosin mies ei kovin montaa päivää elämässään insinöörin töitä ole tehnyt, mutta ylpeänä silti kantaa insinöörisormustaan :D
  Kirjoittelinkin samasta aiheesta jo aiemmin, mutta samoilla linjoilla. Kyllä mies tuo hääsuunnittelussa pöytään asian jos toisenkin, eli yhdessä ollaan meidän häitä järjestämässä! Ja hyvä niin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa tää Laura ja insinööri on vissiin joku juttu! :D
   Mutta se on tosiaan hyvä että molemmat on hääjärjestelyissä mukana :)

   Poista
  2. Mä oon ennen tätä postausta tiennyt neljä Laura ja insinööri paria. Nyt sitten kuusi :'D

   Poista
 3. Hyvä aihe! Mun mielestä on ainakin tärkeää, että myös sulhanen osallistuu häiden järjestelyyn. Ite oon vähän semmonen organisoija-tyyppi, että tykkään ite tehdä listauksia, laskelmia ja suunnitelmia, eli tähän mennessä oon ite luonnostellu budjettia ja esimerkiksi juomapolitiikkaa ja sitten pyytänyt A:n mielipiteen. Muuten A on osallistunut häiden järjestelyissä tähän mennessä ihan yhtä lailla päätöksissä (juhlapaikka, valokuvaaja, bändi, kirkko... kaikki tärkeät asiat!)

  Oon listannut A:lle myös asioita, jotka jätän täysin hänen vastuulleen ja joita en itse jaksa ajatella. :D Kuten anottua, organisoija... Eli myös delegointi onnistuu multa helposti. A:n asiaksi olen nakittanut hääauto/kuljetusasian, bestmanien pukeutumisen, tienvarsikyltit ja tietenkin A vastaa myös omasta pukeutumisestaan. Ja samoin ku teillä myös mahdolliset järjestelyt hääpäivän aamuna. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika samoilla linjoilla mennään siis tässä asiassa! :) on tosiaan kyllä tosi tärkeää että etenkin isot päätökset tehdään yhdessä.
   Minä delegoin myös mm. tuon vihkimisen sopimisen Matiakselle ja sen hän onkin jo hoitanut! On kyllä ihanaa kun molemmat on aktiivisesti mukana häiden suunnittelussa vaikka toinen ottaisikin enemmän sitä organisointivastuuta :)

   Poista
 4. Mulla olis pari kysymystä Espoon tallista, jota olen hieman itsekin miettinyt hääpaikaksi :)
  Monelta pääsette koristelemaan tilaa aamulla/edellisenä iltana? Entä minkälaisen buffetin olette valinneet?
  Ja kiitos että pidät tätä ihanaa blogia! Odotan että pääsee näkemään millaiset teidän häistä Espoon tallilla tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, kiitos ensinnäkin ihanasta viestistä! :)

   Koristelemaan pääsee tallille perjantaina klo 12-18. Jos tallilla on joku muu tilaisuus perjantaina niin koristelu jää sitten tallin henkilökunnalle :) mielestäni aika kiva kun koristelu tehdään ennen ihan iltaa niin ehtii sitten vielä vähän rentoutumaankin illalla!
   Buffetista meillä ei ole vielä varmuutta mutta voisin kyllä kirjoittaa postauksen siitä, mitä meillä on suunnitelmissa. Ei otettu ihan suoraan valmista menua vaan muokattiin meidän näköiseksi.

   Tsemppiä sinne hääjärjestelyihin! :)

   Poista