torstai 12. tammikuuta 2017

Hääpuku Tallinnasta: Salocenter

Toivottavasti Tallinnan hääpukusovituskokemukset eivät vielä ala tylsistyttää! Ajattelin hoitaa nämä nyt kerralla pois alta eli viimeinen postaus luvassa huomenna. :)

Esittely ja sijainti

Salocenter sijaitsi myös matkan varrella Anna-Bellasta keskustaan päin. Liikettä ei ulkopuolelta ikimaailmassa uskoisi hääpukuliikkeeksi, vaan se näyttää enemmänkin halpahallilta oransseiksi teipattuine ikkunoineen.

Ensivaikutelma ja tilat

Salocenteristä ei tullut ensimmäisenä mieleen hääpukuliike. Liikkeen alakerrassa oli koruja ja muuta krääsää ja yläkerrassa hää- ja juhlapukuja. Yläkerta oli melko ahdas ja täynnä rekkejä joissa oli pukuja. Liikkeestä tuli jotenkin hieman nuhjuinen ja ahdas fiilis ja kontrasti esimerkiksi Anna-Bellaan oli järkyttävä. Liikkeessä oli yksi pieni sovitus'koppi' joka oli siis käytännössä verho jonka takana sovitettiin. Myöskään puvun katselemiselle ei ollut mitään tilaa vaan pukuja katsottiin sovituskopin peilin edessä melko ahtaasti. Makutuomarini eivät edes kunnolla nähneet pukuja sillä tuoleja ei saanut niin että minä olisin nähnyt puvut peilistä samaan aikaan heidän kanssaan.

hääpuku tallinnasta salocenter
Kuvassa Salocenterin 'sovituskoppi' ja kaaso kurkkimassa pukua peilin kautta.
hääpuku virosta salocenter
Salocenterissä makutuomareilla ei ollut ollenkaan niin mukavat oltavat kuin aikaisemmissa liikkeissä.


Palvelu

Salocenterissä vastassa oli ymmärtääkseni venäläinen nainen. Aloin aluksi juttelemaan myyjän kanssa englanniksi, mikä oli todella sujuvaa. Myöhemmin kuitenkin kävi ilmi että hän puhuu myös suomea sujuvasti, mikä helpotti asiointia. Hieman ärsytti myyjän näsäviisaus ja se, ettei hän itse kertonut aluksi puhuvansa suomea vaikka tiesi kyllä meidän olevan suomalaisia. Myyjä oli todella tarkka puvuista ja niihin ei saanut koskea ennen kuin oli saanut ohjeistuksen miten toimia.
Sovitus sujui myyjän kanssa ripeästi ja sujuvasti. Liikkeessä täytyi puvun pukemisen ajaksi laittaa kasvoille ohut huivi, ettei sotke pukuja meikillä, mikä oli mielestäni erikoista. Myyjältä tuli myös joitain erikoisia, ehkä kärkkäitäkin kommentteja joihinkin pukuihin liittyen.

Valikoima ja hinta

Liikkeessä oli jonkun verran pukuja ja ne oli jaoteltu omiin rekkeihin koon mukaan. Yhdessä rekissä oli merkkipukuja, mutta muuten puvut olivat jotain paikallista merkkiä ja ilmeisesti vanhempaa mallistoa, eli ei todellakaan sitä mitä minä etsin. Löysin noin 5 pukua sovitukseen omasta kokoluokastani joista yksi oli Ladybirdin pitsipuku ja loput minulle tuntemattomia merkkejä. Kokonaisuudessaan liikkeessä oli paljon vanhempaa mallistoa joten pukujen tyyli ei oikein miellyttänyt omaa silmää. Hinnat vaihtelivat myös Salocenterissä laidasta laitaan 150-1200 euron välillä.
 
hääpuku tallinnasta ladybird
Ladybirdin pitsipuku oli todella kaunis mutta ei valitettavasti päässyt oikeuksiinsa tässä liikkeessä.

hääpuku tallinnasta ladybird

Muuta

Salocenterillä ei ole omaa ompelupalvelua. Liikkeessä saa ottaa kuvia. Liikkellä ei ole ajanvarausta.

Kokonaisvaikutelma

Kokonaisuudessaan minulle jäi hieman ristiriitainen kuva Salocenteristä.. Tuo yksi Ladybirdin pitsipuku oli kyllä kaunis ja edullisempi kuin Suomessa, joten löytöjä liikkeestä on mahdollista tehdä. Toisaalta taas suurin osa puvuista ei ollut ollenkaan minun mieleeni ja palvelusta ja tiloista jäi myös hieman paha maku suuhun. Jollain tapaa minun mielestäni myös upeidenkin pukujen hohdokkuutta vähentää jos sovitusympäristö on ahdas ja nuhjuinen. Tämä on toki vain minun mielipiteeni.

Narva mnt. 9
Tallinna

Kolmen liikkeen jälkeen minulla oli todella ristiriitaiset fiilikset. Anna-Bellan ja Salocenterin puvut olivat tässä vaiheessa vielä mietinnässä ja minusta jotenkin tuntui että minun pitäisi saada tehty valinta näiden pukujen välitä. Päätimme ottaa aikalisän ja käydä kahvilla miettimässä asiaa hetken.

Lue myös muut postaukseni Tallinnan hääpukuliikkeistä:
Anna-Bella
Veronique
Pärl

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti