maanantai 16. tammikuuta 2017

Morsiusneidon kimppu tekokukista

Edellisellä Ikean reissulla matkaan tarttui neilikoita. Tarkemmin sanottuna valkoisia neilikoita tekokukkaosastolta. Minä rakastan kukkia mutta jostain syystä kukat eivät ole kuitenkaan koskaan olleet minulle  sellainen asia mihin käyttäisin paljon rahaa. En oikeastaan edes muista milloin olisin viimeksi itse ostanut kukkia! Matias onneksi ostaa kukkia aina säännöllisen epäsäännöllisesti niin tämänkin pihistelijän kodista löytyy aina välillä myös tuoreita kukkia.

Ikean valkoiset neilikat ovat mielestäni hämmästyttävän aidon näköisiä. Kukat ovat ollee meillä kotona Aalto-maljakossa nyt jonkun aikaa ja moni vieras on luullut niitä oikeiksi. Jos maljakkoon laittaisi vielä vettä niin menisi varmasti ihan täydestä. Hintakaan ei näiden kukkien kohdalla päätä huimaa, silllä kappalehinta on vain 49 senttiä.

tekokukka kimppu ikea

tekokukka neilikka ikea

Mutta nyt asiaan. Ostin kukat tässä vaiheessa meille kotiin koristeeksi, mutta takaraivossa samaan aikaan ajatus että niitä voisi käyttää myös häissä. Nyt sain vihdoinkin aikaiseksi kokeilla millaisen kimpun kukista saa aikaiseksi ja mielestäni siitä tuli kyllä tosi kaunis! Keräsin siis vain kukat kimpuksi ja solmin narulla kiinni. Haluan kukkien osalta häihin nimenomaan yksinkertaista tyyliä joten simppeli kimppu valkoisista neilikoista sopii hyvin. Tässä testikimpussa on 10 kukkaa ja mielestäni se on juuri sopivan kokoinen esimerkiksi morsiusneidon kimpuksi. Hintaa tällaiselle kimpulle tulee siis 4,90 euroa. Ei paha! Lisäksi vielä joku kiva naru kukkien varsien ympärille ja valmista tuli!

Morsiusneidoille ja kaasoille tulee siis ainakin kimput näistä neilikoista. Jokaiselle jää sitten oma kimppu muistoksi hääpäivästä ja kukathan voi ottaa sitten käyttöön vaikka omassa kodissa niin kuin meillä on tällä hetkellä. Sulhaselle ja bestmanille ajattelin tehdä vieheet tällaisesta neilikasta ja jostain vihreästä lehdestä.

diy hääkimppu tekokukista

diy hääkimppu tekokukista

Oma kimppuni on vielä mietinnässä. Jossain vaiheessa mietin, etten välttämättä edes tarvitsisi kimppua, kunnes tajusin että mihin ihmeeseen pistän käteni alttarille kävellessä jos minulla ei ole kimppua?? Kimppu siis tuo tavallaan turvaa jännittävässä tilanteessa. Voi hyvinkin olla että teen itselleni näistä samanlaisista neilikoista myös kimpun, hieman suuremmassa koossa tosin. Mielelläni ottaisin mukaan myös jotain muuta valkoisen sävyistä kukkaa, mutta ainakaan muut Ikean tekokukat eivät mielestäni olleet läheskään näin aidon näköisiä. Myös esimerkiksi Ebayn ihmeellisestä maailmasta etsiminen on hankalaa sillä haluaisin päästä näkemään kukat ennen ostamista. Onko kellään vinkkejä mistä löytyisi aidon näköisiä tekokukkia?

Tiedän että tämä(kin) aihe varmasti jakaa mielipiteitä. Mitä ajatuksia herättää tekokukista tehty kimppu? Ehdoton ei vai hyvä idea?

6 kommenttia:

 1. Ite ajattelin ensin tekokukkakimppua, mutta tulin siihen tulokseen, että kyllä sen oikea olla pitää.

  Vaikka tekokukkakimppuja on nykyään hyvin aidon näkösenäkin, niin mun mielestä niissä aidoimpien ja hienoimpien suhteen ei kyllä säästä oikeaan kimppuun verrattuna oikeastaan ollenkaan.

  Ja loppujen lopuks onhan hääkimppu kuiteni iso osa häälookkia ja tulee näkymään kuvissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä ihan totta että jos ostaa valmiin kimpun jostain niin tekokukkakimputkin ovat tosi hintavia!

   Siinä mielessä olen eri linjoilla että minä en usko ottavani kimppua juurikaan mukaan kuviin! Johonkin potrettikuvaan ehkä mutta uskoisin että suurin osa kuvista otetaan ilman kimppua! Ehkä siinä myös yksi syy miksi en itse halua panostaa kimppuun kovin paljon - se kun meillä näkyy sitten lähinnä vain vihkimisen ajan. :)

   Poista
 2. Itse olen ehdottomasti aitojen kukkien ystävä, mutta täytyy kyllä myöntää, että nämä neilikat näyttävät hämmentävän aidoilta. Aitoja tai ei, kaasot saavat kauniit nätit kimput + tällaiset kimput on aina näyttävemmät kuin pienet rannekukat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aidot kukat ovat kyllä aina aitoja, se on ihan totta! Morsiusneidoille ja kaasolle nämä menevät kuitenkin tosi hyvin :) Katsotaan sitten mihin päädyn oman kimppuni osalta, se on vielä auki!

   Poista
 3. Nätti kimppu, menee mielestäni ihan aidosta! :) Itselläni oli tekokukista tehty kimppu, koska se oli käytössä vain hetken hääjuhlan alussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No samaa olen oikeastaan miettinyt kun en halua kimppua ainakaan kovin suuresti valokuviin ja muutenkaan sillä ei ole roolia muuta kuin vihkimisessä.. pitää katsoa mihin päädyn :)

   Poista