lauantai 28. tammikuuta 2017

Häämatka varattu!

En tajua miten en ole aikaisemmin päässyt hehkuttamaan tätä tänne blogin puolelle mutta meidän häämatka on nyt varattu!!

Meidän kriteerinä häämatkalle oli ennen kaikkea se, että lähdetään johonkin mihin ei tulisi muuten välttämättä lähdettyä. Jotain ihanaa ja ainutlaatuista, mieluiten joku ihana paratiisisaari. Odotamme matkalta lähinnä huoletonta ja rentoa yhdessäoloa, aurinkoa ja merta, mutta plussaa olisi myös kaunis luonto tai nähtävyydet. Halusimme lähteä matkalle syys-lokakuussa. Ei heti häiden jälkeen, koska meillä on hyvien ystävien häät tulossa kaksi viikkoa meidän häiden jälkeen.

Kuva täältä.


Lähdemme syyskuun puolivälissä kahdeksi viikoksi Mauritiukselle! Mauritius on paratiisisaari Intian valtameressä noin 900 kilometriä Madagaskarista itään. Saarella on upeita valkoisia rantoja koralliriuttoineen mutta saarelta löytyy myös luontoa ja vuoria. Syyskuussa päivän keskilämpötila on noin 25 asteen tuntumassa, mikä on meille juuri sopiva. Meri on ympäri vuoden noin 24-27 asteista. Valitsimme hotellin saaren länsipuolelta siksi, että lukemamme mukaan sen pitäisi olla vähemmän tuulinen itäpuoleen verrattuna.

Majoitumme saaren luoteisosassa neljän tähden The Ravenala Attitude-hotellissa. Otimme matkalle all inclusiven joten ruuista tai juomista ei tarvitse matkalla huolehtia. Hotellissa on 10 eri ravintolaa joten samaa buffet-ruokaa ei tosiaankaan tarvitse syödä joka päivä. Lueskelin paljon häämatkalaisten kommentteja hotellista ja katselin kuvia, ja ihanaltahan se vaikuttaa! Hotellissa on kaksi uima-allasta, kylpylä ja paljon erilaisia aktiviteetteja. Mietimme ensin hotellin vaihtamista loman puolivälissä, mutta vihaan tavaroiden purkamista ja pakkaamista joten päädyimme yhteen hotelliin. Suunnitelmissa on tehdä retkiä ympäri saarta ja toivottavasti löytäisimme sopivan taksikuskin jonka kanssa voisimme tehdä diilin ja tutkia saarta. Monella varmasti hotellin vaihtaminen sopii mutta ei ole meidän juttu. Varasimme reissun TUI:n kautta ja matkamessutarjousten ansiosta saimme sen suhteellisen edullisesti joten matkabudjetista jää rahaa vielä retkien tekemiseen.
Emme ole pitkään aikaan päässeet käymään reissussa kun olemme säästäneet häitä varten, joten täällä odotetaan jo innolla syyskuuta!

Kuvat:

Mauritius tuntuu nykyään olevan todella suosittu kohde etenkin häämatkalaisten keskuudessa! Onko joku muu lähdössä Mauritiukselle häämatkalle? Tai onko joku jo käynyt Mauritiuksella? Heittäkää parhaat vinkit reissua varten kehiin!

15 kommenttia:

 1. Hyvä valinta! Me olimme Mauritiuksella marraskuussa kaksi viikkoa häämatkalla :) Tarkoituksena on kirjoitella reissusta blogiin kunhan tässä ehtii :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihanaa, odotan innolla teidän kokemuksia reissusta! :)

   Poista
 2. Meilläkin sama juttu, että lähdemme vasta loka-marraskuussa häämatkalle, koska ystäviemme häät on pari viikkoa meidän häiden jälkeen. Ja muutenkin kaukokohteisiin on kivempi matkustaa talvella. Mauritius tosiaan tuntuu olevan todella suosittu. Ainakin itse olen todella monelta kuullut, että menevät tänä vuonna sinne häämatkalle. Kivalta kuitenkin vaikuttaa tiedän hotelli ja matkakohde :) Odotan itsekkin innolla mihin kohteeseen me päädymme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu Mauritius on varmasti tänä vuonna yksi suosituimmista häämatkakohteista! Meillä on ollut kuitenkin jo pitkään ajatuksena että haluamme sinne joskus matkustaa niin häämatkakohteeksi se on täydellinen! :)

   Poista
  2. Ja odotan innolla myös mihin kohteeseen te päädytte! :)

   Poista
 3. Apua miten ihanan näköistä! Meillä ei ole edes tiedossa, että koska lähdetään häämatkalle. Joskus tulevaisuudessa sitten... Kohteita on kyllä mielessä, mutta sopivaa ajankohtaa ei.. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en malta odottaa, koko tuo saari vaikuttaa niin ihanalta paikalta!

   Toivottavasti teilläkin löytyy joku sopiva ajankohta mahdollisimman pian niin pääsette suunnittelemaan tarkemmin :)

   Poista
 4. Me mennään! Ehditään just tulla takasin ennen kuin te lähdette reissuun! Lähdetään heti häiden jälkeen, eli elo-syyskuun taitteessa :) Odotan kieltämättä jo vähintään yhtä suurella innolla kuin häitäkin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee hyvä valinta, vaikuttaa kyllä niin unelma-häämatkakohteelta! :)

   Poista
 5. *Syvä ja onnellinen huokaus*
  Ootte kyllä ihanan paikan valinneet! Kylläpä alkaa matkakuume polttelemaan.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä muuta sano, tässähän alkaa melkein odottaa häämatkaa vielä enemmän kuin häitä! :D

   Poista
 6. Vastaukset
  1. No älä muuta sano! :) En malta odottaa!

   Poista
 7. Moi! Miten matka meni? Olen katsellut kyseistä hotellia ja kokemukset kiinnostaisivat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Matka oli oikein onnistunut ja hotelli hyvä valinta! Meidän häämatkasta voi lukea Meidän Häät-blogin puolella täällä:
   http://www.meidanhaat.fi/haablogit/haamatka-mauritiukselle/

   Poista