maanantai 29. elokuuta 2016

Kohti häälookia: Hääkuntoon 2017!

Täällä se taas on.. Maanantaiaamu ja paluu arkeen viikonlopun jälkeen. Tällä viikolla otan itseäni niskasta kiinni!

En ole koskaan ollut lihava. Olen suhteellisen tyytyväinen kroppaani ja ulkonäköön yleisesti, mutta hääpäivänä haluan olla oikeasti elämäni kunnossa ja näyttää aivan tajuttoman hyvältä! Let's face it: unelmoimani avoselkäinen vartaloa myötäilevä mekko vaatii timmin kropan ja treenatun selän päästäkseen täydellisesti oikeuksiinsa!

Niinpä edessä on nyt vuoden mittainen hääkuntoprojekti.

Elämme Matiaksen kanssa yleisesti ottaen melko terveellisesti. Meillä syödään joka päivä kasviksia, salaattia ja hedelmiä, herkuttelu painottuu viikonloppuihin ja alkoholia käytetään suhteellisen harvoin, ainakaan isoja määriä. Liikkuminen on meille yhteinen harrastus lenkkeilyn, kuntosalin, pyöräilyn, HIIT-treenien ja muiden lajien muodossa.

Kuntosalilla käyminen on meille molemmille tärkeä harrastus ja käymmekin salilla lähestulkoon aina yhdessä. Joskus vedämme treeninkin yhdessä. Mikä olisikaan parempaa kun tsempata toinen toistaan vetämään treeni täysillä loppuun asti. Kuntosalilla on parasta juuri itsensä voittaminen ja se, kun näkee kehittymisen tekemisessään. Luonnollisesti etenkin Oliverin myötä myös lenkkeilystä on tullut vielä vahvemmin yhteinen harrastus. Käymme niin pitkillä kävelyillä metsässä kuin juoksemassakin porukalla.

kuntosali treeni hääkunto
Pakollinen saliposeerauskuva - pics or didn't happen!
before after kehitys kuntosali
Kehitystä viime vuoden puolella vain muutaman kuukauden aikana säännöllisellä syömisellä ja treenaamisella
Polar A360 sykemittari askelmittari
Polar A360 on paras kaveri salilla ja lenkillä!
Aamulenkit on parhaita!
Tää kaveri on aina valmis lenkille!


Ruuan suhteen meillä ollaan nautiskelijoita. Hyvä ruoka on ihanaa ja ruuanlaitto on mukavaa etenkin yhdessä. Viikonloppuisin meillä herkutellaan milloin juustoilla ja viinillä, milloin suklaakakulla tai karkeillla. Arkena pyritään kuitenkin syömään terveellisesti ja tekemään parempia valintoja. Etenkin arkisin pyrin vähentämään turhia hiilareita ja korvaamaan niitä kasviksilla ja vihanneksilla. En kiellä mitään kokonaan vaan pyrin syömään kaikkea kohtuudella. Ihanaa kun viime aikoina on kunnolla tajunnut myös sen, että terveellinenkin ruoka voi oikeasti olla hyvää!

mansikka mango smoothiebowlgreen smoothiebowl

Proteiiniletut

Myönnettäköön että en todellakaan aio vetää mitään tiukkaa diettiä ennen häitä tai kituuttaa ilman herkkuja seuraavaa vuotta (tai edes kuukautta!). Kesälomalla tuli lipsuttua lähestulkoon kaikista yllä luettelemistani terveellisistä elämäntavoista, ja seuraavan vuoden ajan pyrin kiinnittämään näihin huomiota entistä tarkemmin. Säännöllistä treeniä ja puhdasta, terveellistä ruokaa.

ps. Jos ruudun äärellä on muita vuoden 2017 morsiamia joilla on hääkuntoprojekti meneillään, niin meillä on Facebookissa Hääkuntoon 2017-niminen ryhmä jossa tsempataan ja kannustetaan toisia hyvällä porukalla. Tervetuloa mukaan!

12 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä, pienillä muutoksilla pikkuhiljaa eteenpäin. :) Minusta on siinä mielessä hienoa, että entistä useampi intoilee terveysruuan kanssa, koska sen sen seurauksena entistä parempia reseptejä löytyy helposti. Loppukesä ja syksy on kyllä hyvä aika keventää (tai aloittaa kevennys), kun tarjolla on tuoreita marjoja ja vihanneksia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, nykyään löytyy ohjetta jos minkälaisiin sokerittomiin lettuihin ja kakkuihin ja muihin, joilla voi sitten helpottaa makean nälkää :) Tuoreita vihanneksia ja marjoja on tullutkin syötyä koko kesän, ne on vielä paljon parempia kuin mitkään sokeriherkut!

   Poista
 2. Mä kyllä niin nostan hattua sulle ja sille, että tähtäät kohti parempaa oloa ja parasta mahdollista itseäsi! :) Mulla jämähti (ehheh, kahdeksan vuoden takaiset...) raskauskilot hyvinkin tanakasti keskivartalolle - ne raivostuttavat tuossa edelleenkin, mutta olen aivan liian mukavuudenhaluinen ihan tosissani asian eteen mitään tehdäkseni. Osasyynä ehkä sekin, että pidän (liikunnan inhoamisen ohella...) aivan liikaa herkuista... Pitäisi ehdottomasti ottaa itseään niskasta kiinni ja yrittää vaihtaa esimerkiksi osa välipaloista terveellisempiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, katsotaan mihin tämä minunkaan keventely loppujen lopuksi johtaa.. :D Ainakin tällä hetkellä tuntuu takkuavan melko pahasti mutta pikkuhiljaa mennään! Itsekin kyllä rakastan herkkuja, mutta onneksi rakastan myös liikuntaa niin se tasapainottaa edes vähän!

   Poista
 3. Kirjoitin operaatio rouva r:ään kesäkuussa postauksen hääkunnosta. Tänään kirjoitin uuden, ja ajastin sen sunnuntai aamuun.
  Konkreettisin asia mulla on tapahtunu kolmessa kuukaudessa korvien välissä. Vaa'an lukema lähes samana.

  Ps. Ihana koira. Meillä oli samanlainen kun olin lapsi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie en oikeastaan edes käy vaa'alla, koska tärkeintähän on juuri se mitä tapahtuu korvien välissä! Pitääkin käydä lukemassa myös sinun teksti. :)

   Oliver on kyllä ihana!

   Poista
 4. Hyvältä näyttää! :) Tykkään ite lukea näitä hääkuntopostauksia, koska treeni- ja ruokajutut kiinnostaa kovasti. Mullakin nyt starttaa kunnolla hääkuntoprojekti, siitä tän viikon lopulla lisää blogin puolella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävinkin jo lukemassa sinun projektista, nostan kyllä hattua siitä ja varmasti saat huikeita tuloksia aikaan!

   Poista
 5. Täytyykin tulla tutustuun teidän fb ryhmään! :) itellä morsiuskunto-projekti on vasta suunnitteluvaiheessa :D ruokavaliossa ei oo valittamista mut urheilumotivaatio on hakusessa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne vaan! Miulla olis seuraavaksi edessä taas vaihteeksi operaatio 'ota itseäsi niskasta kiinni'... :D

   Poista
  2. Tiedän tunteen, kesämoodista irti pääseminen on yllättävän hankalaa :D

   Poista
  3. No sepä se ja kaiken lisäksi oon vielä sairastellut tässä syyskuun alussa, ei ainakaan yhtään helpota tilannetta! Mutta kyllä tää tästä! :)

   Poista