perjantai 26. elokuuta 2016

Koristelu: juhlapaikan portaat

Juhlapaikkamme Espoon Talli on kaksikerroksinen, yläkerrassa on vintti joka kiertää juhlatilan reunoilla. Kaksikerroksisuus tarjoaa paitsi mahdollisuuden kuvaajalle kuvata juhlatilaa ja vieraita lintuperspektiivistä, myös hyvän mahdollisuuden koristeluille. Olen selaillut Pinterestistä ideoita koristeluun ja voi miten ihania ideoita olenkaan löytänyt!

Espoon talli häät portaat koristelu
Tässä kuvassa näkyy hyvin nousu juhlapaikan vintille. Kuva täältä
hää koristelu portaat kynttilähää koristelu portaat kynttilä
Inspiraatiokuvissa ehdottomasti suosituimmat koristeet portaikossa ovat kynttilät. Ylläolevissa kuvissa on ihanan tunnelmallisesti koristeltu portaikko runsaasti valkoisilla kynttilöillä ja vihreällä köynnöksellä. Kynttilät näyttävät portaikossa ihan uskomattoma kauniilta, mutta sisäinen paloturvallisuustarkastajani näkee punaista tämän idean kohdalla. En ikimaailmassa sijoittaisi kynttilöitä tähän tapaan lattialle, etenkään isoissa juhlissa joissa on tarkoitus tanssia ja pitää hauskaa. Ainoa järkevä vaihtoehto tähän olisi LED-kynttilät.

portaat koristelu häätportaat koristelu häät

Kaiteiden ja portaikkojen koristelussa on käytetty myös paljon erilaisia köynnöksiä. Etenkin vasemmassa kuvassa näkyvä, pelkistetty tummanvihreä köynnös miellyttää minun silmääni.

portaat koristelu häätportaat koristelu häät

Portaille voi sijoittaa myös erilaisia kukka-asetelmia. Vasemmalla kukat on sijiotettu puulaatikoihin joista kirjoittelinkin aikaisemmin täällä. Tällainen koristelu soveltuu erityisesti maalaisromanttisiin hähiin. Oikealla yksinkertaiset, morsiusharsosta tehdyt kukka-asetelmat on sijoitettu maljakoihin joka toiselle portaalle. Meidän häissä kukat ovat melko pienessä roolissa joten luultavasti tämäntyyppistä koristelua ei myöskään portaissa nähdä.


Kynttilöitä paloturvallisempi vaihtoehto portaiden koristelussa voisi olla lyhdyt. Näissä molemmissa kuvissa on käytetty valkoisia, keskenään samanlaisia lyhtyjä. Minä, äitini ja siskoni olemme kaikki kovia keräilemään sisustustavaroita ja etenkin äidilläni on kotona ja mökillä paljon erilaisia lyhtyjä. Olenkin pyöritellyt mielessäni mahdollisuutta käyttää näitä hääkoristeluissa. Voisimme kerätä kaikilta valkoiset lyhdyt ja käyttää niitä portaikon koristelussa.


Viimeisenä vielä paperikoristeiden ja kankaan käytöstä porraskaiteiden koristeena. Jonkunlaisia paperikoristeitä on juhlatilaamme tulossa joka tapauksessa, joten samaa linjaa voisi hyvin jatkaa myös portaissa. Kuvassa on ihanasti yhdistelty eri värisiä koristeita: saman idean voisi toteuttaa omissa teemaväreissä. Myös hallaharso sopisi hienosti kaiteiden koristeluun oikealla olevan kuvan mukaisesti, ja ilmeen kruunaa koristevalosarjat kankaan joukossa.

Näiden inspiraatiokuvien myötä jotain koristeita portaisiin on saatava. Ihania ideoita tuntuu olevan ihan liikaa, joten tätäkin pitää vielä harkita.

Mitä mieltä lukijat ovat? Mikä vaihtoehto miellyttää eniten silmää?

Kuvat täältä.

10 kommenttia:

 1. Aivan ihania ideoita! Teillä on niin tunnelmallisen hämyisä juhlapaikka, että lyhdyt sopisivat varmasti. Toisaalta rakastan kukkia ja kasveja, nuo köynnökset näyttävät upeita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Köynnökset on minunkin mielestä upeita! Ehkä tällä hetkellä potentiaalisin vaihtoehto omasta mielestä olisi yhdistää lyhdyt ja köynnökset, sillä näillä näkymin vastaavan tyyppistä köynnöstä nähdään myös meidän pöytäkoristeissa. :)

   Poista
 2. Sisäinen riskianalyytikkoni komppaa sisäistä paloturvallisuustarkastajaasi. :)

  Ottamatta kantaa siihen, mikä mielestäni näyttää parhaalta, näen portaiden koristelun ennen kaikkea mahdollisuutena koota eri elementtejä yhteen. Yksityiskohdat näyttävät johdonmukaisilta valinnoilta, kun ne esiintyvät myös näyttävästi yhdessä. Jos siis alkaisi vaikuttaa siltä, että hopeanväriset kynttilänjalat kiiltäisivät ypöyksin, lisäisin porraskoristeeseen hieman vaikka hopeanauhaa. Teidän väripalettinne tosin vaikuttaa niin yhteneväiseltä, että suureen yhdistävään kollaasiin tuskin on tarvetta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä ihan totta! Tosin meillä tuo väripaletti tulee mitä luultavimmin pysymään valkoinen + harmaa/hopea + ripaus nudea, eli melko hillityllä väripaletilla mennään muutenkin. :)

   Poista
 3. Oi, ihania ideoita oot koonnut! <3

  Ja samoin kuin sun sisäinen paloturvallisuustarkastaja ja Sokeri tuossa edellisen kommentin parissa, minäkin oon ihan samaa mieltä siitä, että (aidot) kynttilät voisi olla vähän turhan riskialttiita! Ihanaa tunnelmaa ne kyllä toisi, mutta toisaalta... Myös sen paloturvallisuusriskin! :-D

  Muhun henkilökohtaisesti iskee kaikkein eniten juuri köynnökset ja lyhdyt - niistä voisi saada tosi kivannäköistä yhdisteltyä! :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kynttilät on kyllä liian riskialttiit!

   Kiva kuulla että köynnökset ja lyhdyt miellyttää, niihin olen ainakin tässä vaiheessa itsekin kallistumassa. :)

   Poista
 4. Lyhtyjen kannalla minäkin! Ja kyllä kauhistuin ajatuksesta, että joku vahingossa potkaisee kaikki lasiastiat ja siten myös aidot kynttilät kumoon. Sitten vielä mun tuurilla kävis dominoefekti. :D Joo ei, ei aitoja kynttilöitä! Kukka-asetelmat oli mun toinen suosikki, mut valitsisin kyl vaan jommankumman.

  Vähän ihana kyllä toi ylätasanne kuvaajan kannalta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä se, pahimmassa tapauksessa olis koko juhlapaikka ilmiliekeissä! :D lyhdyt vaikuttaa kyllä hyvältä vaihtoehdolta ihan jo budjettiakin ajatellen kun niitä löytyy jo valmiiksi..

   Poista
 5. Voi miten ihanan näköisiä inspiraatiokuvia!!!
  Kynttilät olisi minun mielestä ihanin ratkaisu, mutta se on tietysti sitten myöskin se vaarallisin vaihtoehto... Mutta lyhdyt ja puulaatikotkin toimii!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kynttilät olisi kyllä niin kauniita! Luulen että me mennään lyhdyillä kuitenkin, etenkin kun juhlapaikkana tosiaan on vanha talli joka on mitä luultavimmin melko helposti syttyvä.... :D

   Poista