lauantai 26. syyskuuta 2015

Häiden vieraslista

Huh mikä viikko takana! Olen ollut töissä joka päivä vähintään 12 tuntia ja viikonlopullekin riittää vielä tehtävää, ja siksi häät ja blogi ovat olleet taka-alalla. Viimeksi kirjoitin siitä, miten häiden suunnittelu tuntui epämiellyttävältä ajatukselta ja jopa pakkopullalta hetken aikaa.. Nyt kun olen onnistunut unohtamaan häästressin (Lue: korvaamaan sen työstressillä), niin odotan jo innolla että on taas aikaa ja jaksamista miettiä häitä enemmänkin! Tällä hetkellä en vielä jaksa miettiä hääpaikkaa tai välttämättä muutakaan olennaista, vaan tein päätöksen että suunnittelen sitä mikä tällä hetkellä mietityttää ja pyörii mielessä. En siis pakota itseäni häiden suunnitteluun - aikaa kuitenkin on vielä.

Viime aikoina olen miettinyt paljon meidän häiden vieraslistaa. Heti kihlauksen jälkeen kirjoitimme alustavan vieraslistan, josta kirjoittelinkin jo aikaisemmin täällä. Kerroinkin jo silloin, että rajasimme listaa sen mukaan, ketä itse haluamme häihimme välittämättä muiden mielipiteistä. Nyt ajattelin avata tätä hieman tarkemmin, eli miten teimme valintoja vieraslistan suhteen.

Helppoa oli tietenkin miettiä, mistä emme missään nimessä karsi. Meidän molempien perheet on tietenkin kutsuttu, se on meille selvää. Meillä on molemmilla läheiset suhteet perheisiimme ja vietämme paljon aikaa etenkin minun perheeni kanssa. Toiselta puolelta perhepiiristä löytyy hieman erimielisyyksiä, mutta niistä huolimatta haluamme kaikki meille läheiset ihmiset paikalle. Myös meidän molempien rakkaat isovanhemmat kutsutaan luonnollisesti.

Tätien ja setien kutsuminen ei ollut itsestäänselvyys. Minun tätini ja setäni ovat kuitenkin aivan loistavia tyyppejä ja kaikissa sukujuhlissa on aina hauskaa heidän kanssaan, joten haluan ehdottomasti porukan meidän häihin! Sulhasen tätejä ja setiä en ole tavannut, joten hän teki päätökset heidän osaltaan.

Serkut olivat ensimmäinen asia jotka mietityttivät enemmän. Minulla on yli kymmenen serkkua joista osalla on jo oma perhe, samoin kuin sulhasen serkuilla. Kutsuttavien lista siis paisuu kun serkkuja aletaan kutsua. Ensimmäinen ajatuksemme oli, että kutsumme kaikki serkut. Minä pidän osaan serkuistani hyvinkin tiiviisti yhteyttä ja etenkin pari serkkuani ovat minulle erityisen läheisiä. Karkeasti voisi sanoa, että noin puolet serkuistani ovat sellaisia, joihin pidän jollain tasolla yhteyttä ja loppuihin en ole ollut missään yhteydessä sukujuhlia huomioimatta lähes kymmeneen vuoteen. Matiaksella taas ei ole läheskään niin läheiset välit serkkujensa kanssa kuin minulla, ja onkin pitänyt viime vuosina enää muutaman kanssa yhteyttä, heidänkin kanssa melko vähän.

Serkkujen suhteen mietimme jokaisen kohdalla 'Haluanko tämän ihmisen mukaan yhteen elämäni tärkeimmistä päivistä?' Ne, joiden kohdalla vastaus mietitytti tai oli suoraan kieltävä, pyyhittiin yli listalta. Vaikka olenkin aina halunnut melko isot häät, niin en halua sinne ihmisiä joiden kanssa en ole ollut juuri missään tekemisissä.

Olimme tässä vaiheessa saaneet karsittua listalta jo melko paljon nimiä. Kaverit olivat seuraava pohdinnan alla oleva ryhmä. Itselleni tämä oli oikeastaan alusta asti selvää. Minulla on ne tietyt hyvät ystävät, jotka kutsun aina kaikkiin juhliin ja samat ihmiset haluan myös meidän häihin, ja siitä en jousta, sillä kaikki nämä tyypit ovat minulle sen verran läheisiä. Matiaksella puolestaan on kyllä muutamat todella läheiset kaverit, mutta lisäksi hänellä on useampi todella laaja kaveriporukka. Matias oli aluksi listannut vieraslistalle vain muutaman kaikkein läheisimmän kaverinsa, mutta pohdinnan jälkeen lista pidentyi tämän osalta. Haasteellisinta Matiakselle oli päättää isommista porukoista kenet kutsutaan, koska kaikkia ei luonnollisesti voida kutsua, eikä toisaalta halutakaan. Itse en esimerkiksi ole välttämättä tavannut näistä ihmisistä kaikkia.

Työkaverit on ryhmä joka on tällä hetkellä aivan auki. Olemme molemmat olleet vasta melko vähän aikaa nykyisissä työpaikoissamme, mutta olemme silti saaneet jo hyviä kavereita työn kautta. Häihin on vielä aikaa, joten aika näyttää nähdäänkö meidän häissä myös jomman kumman tai molempien työkavereita.

Tärkeimpänä suuntaviivana koko vieraslistan suunnittelussa meille oli se, että kutsumme vain ne ihmiset, jotka aidosti haluamme mukaan tärkeään päiväämme. Kutsumme vain osan serkuista ja ehkä vain muutamia joistain kaveriporukoista, koska haluamme paikalle juuri ne meille läheisimmät ihmiset.

En epäile hetkeäkään, etteikö joku pahoittaisi mieltään siinä vaiheessa kun kutsut lähtevät postiin. Kun ihmisiä rajataan pois niin sanotusti epäloogisestin, niin aina löytyy joku jonka on vaikea ymmärtää sitä. Olemme kuitenkin päättäneet, ettemme anna muiden mielipiteiden pilata meidän tärkeää päivää!

Näillä ohjenuorilla vieraslista on nyt siis noin 80-90 hengessä, mikä on meille juuri sopiva määrä.

4 kommenttia:

 1. Vieraslistan rajaaminen on kyllä hankalaa puuhaa! Hatunnosto teille, että olette tehneet selvän linjauksen sen suhteen. Meillä koko asia on vielä jokseenkin auki, alustava vieraslista toki on, mutta siellä kuitenkin melko paljon sellaisia nimiä, joista emme ole ollenkaan varmoja haluammeko kutsua. Toisaalta olisi ihana kutsua kaikki mahdolliset, vähänkin läheiset ihmiset mukaan päiväämme, mutta budjetti ei kyllä anna siihen myöden. Pitäisi varmasti ryhdistäytyä asian suhteen ja laittaa lopullinen vieraslista kasaan! Tarviihan tässä alkaa kohta jo kutsuja lähettämään...:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, varmasti jos meillä olisi rajaton budjetti niin kutsuisimme kaikki serkut ja kaverit ja muut eikä rajattaisi näin tarkasti :)

   Ollaan kuitenkin tyytyväisiä näihin rajauksiin mitä ollaan nyt tehty! Tsemppiä teille lopullisen vieraslistan laatimiseen, vierasmäärää kuitenkin vaikuttaa niin moneen asiaan! :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Moikka! Täällä tuli loppuvuodesta paniikki hääsuunnittelujen suhteen, oikeastaan kaikki muu paitsi sulhanen oli mietinnän alla! :D Nyt on asiat alkaneet selviämään ja olen palannut taas näppäimistön ääreen!

   Poista