perjantai 4. syyskuuta 2015

Kaason lahja

Olen aina tiennyt, että sitten kun joskus menen naimisiin, niin pyydän kaasoksi siskoani. Siskoni on minua vain vuoden nuorempi ja lapsuudessa pienellä paikkakunnalla asuessamme meillä on ollut käytännössä aina yhteiset kaveritkin. Hän on aina ollut paras ystäväni, vaikkei aina välttämättä siltä ole tuntunutkaan. Kun vielä molemmat asuimme kotona, otimme yhteen melko usein tyhmistäkin asioista. Joitain vuosia sitten muutin pois kotoa, ja huomasin että riitelymme vähentyi. Kun noin vuosi sitten muutin Lappeenrannasta pääkaupunkiseudulle, niin viimeistään siinä vaiheessa siskoa alkoi arvostaa entistä enemmän. Nyt ei olekaan enää mahdollista mennä siskon luo kylään jokapäivä ja jutella siitä, miten päivä on mennyt, tai ei voikaan lähteä yhdessä äidin ja siskon kanssa kaupungille kiertelemään lauantaisin, niin kuin meillä pitkään oli tapana. Pidämme siskoni kanssa kuitenkin edelleen paljon yhteyttä ja pyrimme Matiaksen ja Oliverin kanssa käymään Lappeenrannassa noin kerran kuukaudessa. Välimatkasta huolimatta, siskoni on ja tulee aina olemaan paras ystäväni, ja oli siksi luonnollinen valinta kaasoksi.

Etenkin Jenkeissä on nykyään tapana tehdä kaasoksi pyytäminen jollain hauskalla tavalla ja antaa esimerkiksi joku lahja samalla. Minä olen innokas näpertelemään kaikenlaista itse, ja siksi halusin ehdottomasti tehdä jotain itse. Myös budjettini on tällä hetkellä melko pieni, koska yritämme tosiaan säästää häitä (ja joululahjoja!) varten jo parhaamme mukaan. Päädyin koristelemaan siskolleni kuohuviinipullon ja suklaalevyn, tämän pinterest-kuvan inspiroimana:
viinipullo kaason lahja
Kuva täältä
Halusin tehdä valkoisen kuohuviinipullon, johon tekisin itse etiketin. Lisäksi halusin koristeeksi glitteriä! Glitterin väriksi valikoitui kulta yksinkertaisesti siksi, että se oli ainoa jonka löysin näin nopealla aikataululla  tässä vielä ohjeet jos jotain kiinnostaa miten tämän pullon tein!

Tarvikkeet
Viinipullo
Valkoista (tai muun väristä) spraymaalia
Glitterjauhetta
Liimaa
Servettilakkaa
Satiininauhaa

Aloitin tulostamalla haluamani etiketin töissä normaalille paperille. Tekstiksi valitsin erään kaason määritelmän, vähän kuin sanakirjaideana:
KAASO
substantiivi
Kaason tehtävänä on tukea morsianta hääpäivänä ja auttaa häiden sekä polttareiden järjestelyissä. Kaasoksi valitaan useimmiten paras naispuolinen ystävä tai sisar. Suklaa (ja kuohuviini!) on kaason paras lääke rauhoitettaessa mielipuolista Bridezillaa.kaason lahja diy
Seuraavaksi poistin kuohuviinipullosta etiketit ja teippasin yläosan, jonka halusin jättää kultaiseksi. Sitten maalasin (tai oikeastaan tuo sulhanen maalasi) sen valkoisella spraymaalilla. Kannattaa maalata ohuita kerroksia monta kerrosta, ettei maali lähde valumaan.
Maali kuivui todella nopeasti, jo alle puolessa tunnissa se oli täysin kuivanut! Maalin ostin Clas Ohlsonilta. (Motonetistä saman olisi tosin saanut hieman halvemmalla, mutta ei viitsitty lähteä pelkästään maalin takia sinne asti)
lahja diy viini
Seuraavaksi kiinnitin etiketin haluamaani kohtaan servettilakalla. Varmasti etiketin voi kiinnittää myös liimalla jos ei servettilakkaa löydy!

lahja diy viini
Sitten glitteriä pintaan! Levitin pensselillä liimaa pullon alaosaan, ja ripottelin glitteriä päälle.

Lopuksi kiinnitin vielä satiininauhaa glitterin rajakohtaan ja etiketin ympärille, jotta ilmeestä tulisi huolitellumpi.

kaason lahja diy
Ja tadaa! Valmista tuli! Onhan se itsetehdyn näköinen, mutta olen kyllä tyytyväinen lopputulokseen. :) Lisäksi ostin vielä suklaalevyn, jonka käärin valkoiseen paperiin jossa oli sama teksti kuin etiketissä. Nyt sitten vaan toivotaan että siskon vastaus on myöntävä....

6 kommenttia:

 1. On kyllä hieno! Eikä se haittaa jos itsetehty näyttääkin itsetehdyltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olin kyllä itsekin ihan tyytyväinen lopputulokseen ja niin oli kaasokin onneksi! :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Kaikkea sieltä Pinterestistä löytääkin...

   Poista
 3. Vau, onpa kiva yllätys kaasolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ja kaasokin tykkäsi. :) nyt pullo odottelee hyllyssä meidän ensimmäistä yhteistä hääsuunnittelu-iltaa!

   Poista