lauantai 5. syyskuuta 2015

Hääpukuhaaveilua

Hääpuku.. Olen mietiskellyt ja haaveillut hääpuvusta jo kauan ennen kuin edes tapasimme Matiaksen kanssa. Olen unelmoinut ihanasta tylliunelmasta, kauniisti laskeutuvasta kreikkalaistyylisestä puvusta, muhkeasta merenneitohelmaisesta mekosta ja sweetheart-kaula-aukkoisesta hääpuvusta. Ja nämä vain muutamia mainitakseni. Olen siis muuttanut mieltäni (myös) hääpuvun suhteen useammin kuin laki sallii. Siksi olenkin miettinyt, uskallanko vielä tehdä minkäänlaisia suunnitelmia puvun (LUE: yleensäkään häiden) suhteen..

Nyt olen kuitenkin jo pidemmän aikaa katsellut tietyntyyppisiä pukuja. En ole vielä löytänyt edes kuvassa juuri sitä minun unelmapukuani, mutta tiedän jo paremmin mitä puvulta toivon. Vielä paremmin tiedän oikeastaan sen, mitä en missään nimessä halua puvultani (never say never...) Tässä siis tämänhetkiset ajatukseni siitä, millaisen hääpuvun haluaisin..

Ehdottomasti ehkä

 

Avoin selkä
Minulla on tällä hetkellä vain yksi ehdoton kriteeri tulevalle hääpuvulleni, ja se on avoin selkä! Haluan hääpuvun, jossa on kokonaan avoin selkä tai vaihtoehtoisesti esimerkiksi pitsikoristeellinen, osittain avoin. Tällaiseen tyyliin olen ihastunut nyt totaalisesti ja sen minä haluan myös itselleni EHDOTTOMASTI! Kerroin tästä sulhaselle ja hänkin innostui avoimesta selästä hääpuvussa! Avoin selkä näyttää todella hyvältä, jos on hyvässä kunnossa ja selkä on treenatun näköinen, eli ei muuta kun salille mars... 
Kuva täältä

Pitsi
Pitsi on toinen asia joka on miellyttänyt silmääni jo pidemmän aikaa. Pitsi voi olla puvun selkäosassa kuten mainitsin aiemmin, etuosassa , laahuksessa tai vaikka koko puvussa! Pitsi on jotenkin niin ihanan herkkä ja kaunis materiaali. 
Kuva täältä


Laskeutuva helma
Haluan hääpuvukseni kauniisti laskeutuvan puvun. Materiaalista minulla ei sen tarkemmin ole vielä ajatusta, mutta tähän ajattelin perehtyä enemmän siinä vaiheessa kun lähden pukuja sovittelemaan.
Kuva täältä

Ehdottomasti eiKermakakku-prinsessaunelma
Wanhojentanssipukuni oli varsinainen prinsessaunelmamekko suurine vannehameineen ja hyvä niin! Päivä sellaisessa mekossa on nähty enkä sellaista enää hääpuvuksi halua. Tämä siksi että mielestäni liian muhkea prinsessamekko ei ole vartalotyypilleni paras mahdollinen. Lisäksi liikkuminen tämäntyyppisessä puvussa on hankalaa, esimerkiksi vessassakäynti vannehameen kanssa.. Voin kertoa, ei ole kivaa! Yleisesti ottaen liikkuminen ja tanssiminen yms on helpompaa kun mekko on hieman hillitymmän kokoinen.Olkaimeton puku
En halua myöskään kokonaan olkaimetonta pukua. Tunnen itseni niin hyvin, että stressaisin aivan liikaa siitä, puristaako mekko liikaa kainalo- tai selkäläskejä kasaan tai toisaalta pysyykö se päällä. Olkaimettomat puvut ovat kyllä kauniita muilla, mutta eivät vaan ole minun juttu!
Kuva täältä
Sen sijaan pidän kyllä puvuista joissa ei ole varsinaisesti olkaimia, mutta etu- ja takaosassa on pitsiä tai muuta läpikuultavaa kangasta 'hihoina'. Olenpas huono selittämään.. noh, tähän tyyliin:
Kuva täältä


Värillinen hääpuku
Vaikken yleisesti ottaen perinteistä niin perustakaan, niin hääpukuni tulee olemaan valkoinen. Ja nyt tarkoitan siis kokonaan valkoinen, eli en myöskään halua itselleni osittain värillistä pukua tai edes värillistä vyötä pukuuni.
Kuva täältä

Lopuksi haluaisin vielä painottaa sitä, että vaikka minulla ei tullakaan näkemään viininpunaista, olkaimetonta prinsessaunelmapukua, niin en silti millään tavalla väheksy sen tyyppisiä hääpukuja - päinvastoin! Mielestäni on ihanaa että jokainen valitsee juuri itselleen ja omaan persoonaansa sopivan puvun. Tärkeintä on se, että puku tuntuu itsestä hyvältä - silloin myös näyttää hyvältä ulospäin!

Minkälaisia ajatuksia muilla on hääpuvun suhteen? Miten aikaisin olette alkaneet miettiä oma hääpukuanne ja milloin olette ensimmäisen kerran käyneet sovittamassa pukuja?

15 kommenttia:

 1. Hahah, käytännössä kaikki sun ei listalla löytyy kun puvusta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa :D hauskaa kyllä miten erilaisia mieltymyksiä ihmisillä on! Ja tottakai myös vartalotyyppi vaikuttaa paljon, se mikä sopii toiselle ei välttämättä sovi toiselle ollenkaan!

   Poista
 2. Ittee ihan jännittää että tuunko löytämään sitä "mun" hääpukua kun ei ole minkäänlaista hajua mitä haluan tai lähden etsimään. Noh tässä on onneksi aikaa. Pitsi on myös itselle sellainen minkä haluaisin löytyvän omasta hääpuvusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se oma puku varmasti löytyy, ja tosiaan hyvä että aikaa on! Avoimin mielin vaan sovittelemaan pukuja :) voihan se olla että itsekin muutan mieltäni täysin siinä vaiheessa kun lähden pukuja sovittelemaan...

   Poista
 3. Heippa! Mielestä blogisi ansaitsee Liebster awardin! Lisää voit lukea täältä:http://kisslovegetmarried.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Käyn lukemassa lisää blogistasi :)

   Poista
 4. Hei! Löysin vasta blogisi ja jään seuraamaan :) Kuvailit tuossa minun tulevan hääpukuni: se on pitsinen, avoselkäinen ja laskeutuvalla helmalla, olkaimellinen, ilman tylliä ja värejä :D Hauskaa, miten samanlaiset ajatukset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiva kun löysit ja jäät seurailemaan :)

   Hah, hauska kuulla että jollain on näin samanlaiset ajatukset, on meillä kyllä hyvä maku!

   Poista
 5. Kylläpä meillä oli samanlaiset mietteet! :D Kivalta vaikuttava blogi, jään seuraamaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oli kyllä! Hyvä maku siis ;)

   Kiva kun jäät seuraamaan!

   Poista
 6. Blogissani on sinulle Liebster award palkinto. Käyhän katsomassa!
  http://wonderwall-heini.blogspot.fi/2015/09/liebster-award.html

  VastaaPoista
 7. Hei, liityin lukijaksi. Blogissani on sinulle myös liebster award haaste/palkinto. :) http://monsterimorsian2017.blogspot.fi/2015/09/liebster-award.html

  VastaaPoista
 8. Moi! Hassua miten samanlaisia toiveita itsellänikin on hääpukuun liittyen! Pitsi on ehdoton jees, samoin kokovalkoinen väri! Avoin selkä olisi myös aivan ihana, mutta se vaatisi jotain taikatemppuja näille selkäläskeille :D Onneksi vielä on hyvin aikaa...
  Jos kiinnostaa, voit käydä vilkaisemassa minun uunituoretta blogiani. Sisältää sekä häiden suunnittelua (kesä 2017) sekä muutakin "hömppää". www.maailmameilleavoinna.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, meillä on sitten hyvä maku! ;) itsekin pitää alkaa tehdä näille läskeille jotain, olen ollut nyt kolme viikkoa syysflunssassa enkä ole voinut siksi käydä salilla tai lenkillä.. Noh, jospa tämä tästä!

   Käyn ehdottomasti kurkkaamassa sun blogia! :)

   Poista