sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Vihkisormusta etsimässä

Olen käynyt ensimmäisen kerran katselemassa vihkisormuksia jo aikoja sitten. Oikeastaan varmaan jo melko pian kihlauksen jälkeen. Tällainen tuuliviiri kun olen niin olen myös muuttanut mieltäni vihkisormuksen suhteen noin tuhat ja sata kertaa. Nyt minulla on kuitenkin alkanut muotoutua ajatus siitä, millaisen sormuksen haluan ja viime viikonloppuna kävinmme Matiaksen kanssa kiertelemässä kultasepänliikkeitä ja sovittelemassa sormuksia. Kihlasormus tulee näillä näkymin siirtymään oikeaan käteen sitten vihkin myötä.

Soviteltuani monenlaisia sormuksia olen ihastunut lähtemättömästi pariin sormukseen. Molemmat ovat melko samatyyppisiä, halo-sormuksia morganiitilla ja timanteilla. Otin sormuksista kuvia ja myös videonpätkät, koska timanttisormus ei koskaan pääse kunnolla oikeuksiinsa kuvissa! Morganiitti on kestävä ja kaunis, hieman shampanjan värinen jalokivi, joka kuuluu beryllikivien ryhmään. Kultasepänliikkeiden mainoskuvissa kivi näyttää usein todella tumman vaaleanpunaiselta, mutta todellisuudessa väri on mielestäni todella kaunis ja hillitty shampanja.

Minulle tärkeää sormuksen valitsemisessa on etenkin se, että se tuntuu juuri omalta. Näiden kahden sormuksen kohdalla tämä toteutui ja mikään muu ei tuntunut enää miltään. Luonnollisesti tämänhintaista ostosta tehdessä myös laatu ja kestävyys ovat tärkeitä asioita. Mielestäni olisi myös hienoa ostaa sormus joka tukee suomalaista käsityötä.

Ensimmäinen vaihtoehto on Festiven Carolina-timanttisormus. Sormus on 14K valkokultaa. Keskikivenä on 0,3ct morganiitti ja reunoilla 20 kpl 0,2ct timantteja. Timanteissa on briljantti-hionta. Festive-sormukset suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa, mikä on mielestäni ihan loistava juttu. Tätä sormusta olen sovitellut Timanttisilla ja Malmin Korupajan messupisteellä Love Me Do-messuilla.

festive timanttisormus haloToisena vaihtoehtona on Kultajousen Princess-timanttisormus morganiitilla. Myös Princess-sormukset suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Myös tämä sormus on 14K valkokultaa ja keskikivi morganiittia. Sormuksessa on 24 kpl 0,02ct timantteja.

princess timanttisormus kultajousi


Spekseiltään ja laadultaan sormukset ovat hyvin samantyyppisiä mutta istutukset ovat erilaiset. Molemmat ovat aivan ihania ja valinta tuleekin olemaan aivan älyttömän vaikea! Molemmista sormuksista on ollut hyvin tarjouksia ja sain Malmin korupajalta Love Me Do-messuilla todella hyvän tarjouksen Festiven sormuksesta. Pitää ilmeisesti käydä sovittelemassa molempia sormuksia vielä uudelleen niin jospa saisin päätöksen tehtyä!

Joko sinä olet tehnyt päätöksen vihkisormuksen suhteen? Millaiseen sormukseen päädyit? Mitkä asiat painoivat vaakakupissa sormusta valitessa?

14 kommenttia:

 1. Mun mielestä tuon malliset sormukset ovat aivan ihania. :) Sellainen ei kuitenkaan sovi yhteen kihlani kanssa, koska sen timantit jäisivät silloin vihkin keskiosan peittoon... Mutta onneksi malleja on niin monia. En ole käynyt sovittamassa valmiita sormuksia vielä, mutta sen sijaan olen jo pitkän aikaa haaveillut vihkisormuksen teettämisestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on kyllä aivan ihania! :) myös minun kihlan timantit jäisi piiloon tällaisen alla joten kihla siirtyy sitten oikeaan nimettömään. Mutta onneksi malleja on tosiaan monia mistä valita! :) Sormuksen teettäminen on myös yksi todella hyvä vaihtoehto ja kuulemani mukaan ei edes niin kallista kuin voisi kuvitella!

   Poista
  2. No juu, ei se ilmeisesti niin tajuttomia maksa, ainakin mitä olen hieman alustavia hinta-arvioita tiedustellut. Riippuu toki kuinka hirveästi siihen haluaa kimallusta istuttaa. :D Pitänee kirjoitella blogiin siitäkin projektista, jahka se johonkin suuntaan joskus etenee.

   Poista
  3. Nojoo, tottakai siinä - ihan niinkuin valmiin sormuksen hankinnassakin - se kimalluksen määrä toki vaikuttaa hintaan paljon! :D

   Poista
 2. Eniten käytännöllisyys merkitsi minulle sormuksen valinnassa. Toki myös kestävyys ja se, että kaikilla ei olisi samanlaista, vaan halusin jotakin erilaista :) itsekkin olen haaveillut isosta somuksesta, missä on hieman persikan värinen morganiitti, mutta moni korukauppias on suoraan sanonut, että timantti on ainoa joka kestää kovaa käyttöä. Liekkö sitten myyntipuheita vai mitä. Mutta ehkäpä jonain päivänä ostan itselleni sellaisen juhlasormukseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota olen itsekin miettinyt ja kaikissa liikkeissä missä itse olen käynyt on sanottu että morganiitinkin pitäisi kyllä kestää ihan arkikäytössä. :) tuosta festiven sormuksesta olen vielä laittanut festiven omalle kultasepälle viestiä aiheesta niin katsotaan mitä mieltä hän on!

   Poista
  2. On kyllä mielenkiintoista mitä he vastaavat sieltä festiveltä. Eikä sitä varmastikkaan kukaa osaa luvata sata varmasti mikä kestää ja mikä ei. Voihan tuo varmasti olla ihan kestävä normaaleissa arjen tilanteissa. Kai se timanttisormuskin voi jotenkin vahingoittua, jos oikein kovan iskun saa. :/

   Poista
  3. Juu tuota samaa odottelen itsekin mielenkiinnolla, katsotaan siis mitä vastaa! Ja toki noin arvokasta sormusta - oli sitten timantti tai morganiitti niin pyrin käsittelemään tietyllä varovaisuudella. Ei siis missään nimessä niin että sormusta joutuisi varsinaisesti varomaan mutta että esimerkiksi kuntosalilla otan sormuksen suosiolla pois, ihan varmuuden vuoksi :)

   Poista
 3. Itse tykkään kans ihan tosi paljon noista morganiittisormuksista, ne on tosi nätin värisiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! :) myyntikuvat vaan hämää aina tosi paljon, niissä väri näyttää paljon violetimmalta!

   Poista
  2. Joo oon kans ite hämääntynyt niistä myyntikuvista, en ymmärrä miksi ne näyttää niissä niin hirveän tummilta. :D toki morganiitin väri vaihtelee tosi paljon, mutta silti. Festive on muuten Narsakan oma merkki, mutta Narsakan kultasepät valmistavat myös Princess -sarjan, että laadultaan ne ovat ihan samanlaisia. :)

   Poista
  3. Juu vaihtelee tosi paljon toki mutta kuvissa näyttää jotenkin kummallisen violetilta! Kultasepänliikkeen myyjä oli sitä mieltä että tämä siksi että asiakkaat tajuaisivat ettei kivi ole kirkas. :)

   Ja tuohan onkin muuten ihan totta, eli laadussa ei ole eroa! :)

   Poista
 4. Vahvistin tänään kultasepän kanssa vihkisormussuunnitelmat! Odotan innolla että saan sormuksen kotiin asti ja pääsen esittelemään blogissakin..

  Olen muuten ihan samoilla linjoilla (kotimaisten) käsityöläisten tukemisesta ja siitä, että sormuksen pitää tuntua omalta! Kieltämättä vähän kauhistuttaa muiden reaktiot kunhan näkevät vihkisormukseni, sillä kysyin mielipidettä perheenjäseniltä ja ystäviltä mutta lopulta kuitenkin valitsin aivan täysin muiden mielipiteitä vastaan :D Muttakun se vaan tuntui kaikista omimmalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihan mahtavaa Laura, onnea suunnitelmien varmistumisesta ja odotan innolla että pääset esittelemään sormuksesi! :)

   Ja muiden mielipiteistä ei minun mielestäni tässäkään asiassa välittää, eli ihan oikein että teit päätöksen oman tunteen mukaan!

   Poista