tiistai 10. tammikuuta 2017

Hääpuku Tallinnasta: Anna-Bella Salong

Löysin itse yllättävän huonosti morsiamien omakohtaisia kokemuksia Tallinnan hääpukuliikkeistä, joten ajattelin kertoa teille melko perusteellisesti liikkeistä joissa itse vierailin. Ensin ajattelin kirjoittaa aiheesta yhden postauksen mutta kun aloitin kirjoittamaan, huomasin että siitä olisi tullut varsinainen maratoonipostaus! Päätin siis kirjoittaa jokaisesta liikkeestä oman postauksensa. Toivottavasti näistä on apua jollekin tulevalle morsiamelle!

Esittely ja sijainti

Anna-Bellasta olin lukenut etukäteen jonkun verran ja siitä kokemuksia ja keskusteluja löytyykin ihan hyvin. Moni kertoi löytäneensä puvun Anna-Bellasta ja vieläpä edulliseen hintaan, joten odotin etenkin tätä liikettä innolla! Anna-Bella sijaitsee matkalla satamasta keskustaan ja näimmekin liikkeen jo matkalla hotellille, joten liikkeeseen oli helppo suunnistaa. Kävelymatka ydinkeskustasta Viru-hotellilta kesti ehkä noin 10 minuuttia ja oli kovasta tuulesta ja pakkasesta huolimatta ok. Anna-Bellaan ei tehdä ollenkaan ajanvarausta vaan palvelua saa siinä järjestyksessä kun saapuu myymälään.

hääpuku tallinna
Makutuomarit valmiudessa ja taustalla neuvottelut menossa.

Tilat ja ensivaikutelma

Anna-Bellaan astuessa tuli heti todella hyvä fiilis. Liike on valoisa ja siisti ja pukuja on melko hyvä valikoima. Täytyy sanoa että puitteet olivat Anna-Bellassa jopa enemmän kohdallaan kuin Suomessa käymissäni liikkeissä. Tilat ovat avarat ja tilavat ja puvut ovat kauniisti esillä. Anna-Bellassa on kaksi tilavaa, kauniisti sisustettua ja siistiä sovituskoppia sekä lava, johon pukuja kiivetään ihailemaan. Kerrallaan pukuja pääsee siis sovittamaan kaksi morsianta, joten ruuhkaisaan aikaan saattaa joutua odottelemaan.

hääpuku tallinna anna-bella
Tämä puku oli tosi kaunis, mutta mekon yläosassa oleva pitsi hiersi niin pahasti kaulaa että 5 minuutin sovituksen jälkeen kaula oli aivan punainen.

Valikoima ja hinta

Minulla oli etsinnässä pitsinen, merenneitomallinen puku jossa on joku juju selässä. Tämän tyylisiä pukuja löytyi melko hyvin ja sovitukseen valikoitui muistaakseni viisi pukua. Liikkeessä oli paljon A-linjaisia pukuja ja omasta mielestäni valikoimassa oli melko ’perus’pukuja, eli ehkä joku wau-tunne jäi kuitenkin puuttumaan.. Puvut ovat liikkeen omaa, paikallista merkkiä ja minulle tuttuja merkkipukuja ei liikkeestä löytynyt. Jos verrataan valikoimaa esimerkiksi Niinattaren valikoimaan, niin pukuja oli vähemmän ja ne olivat pääasiassa perinteisiä valkoisia hääpukuja ilman mitään erikoista lisää. Liikkeessä olevien pukujen hinnat vaihtelivat 200-1000 euron välillä, ja vanhan malliston puvut olivat näin tammikuussa alennuksessa.

Palvelu

Anna-Bellassa meitä palveli ystävällinen, virolainen nainen jonka kanssa kommunikointi onnistui hyvin englanniksi (ja osittain elekielellä). Anna-Bellassa on selvästi totuttukin siihen että iso osa asiakkaista on ulkomaalaisia, joten kieli ei ole ongelma. Myyjä lähti rohkeasti ehdottelemaan minulle pukuja sovitukseen esittämieni toiveiden mukaisesti ja melko nopeasti siirryttiinkin sovittelemaan. Myyjä auttoi puvut hyvin päälle ja yritti hieman myös jutella small talkia. Myyjä auttoi siirtymään puvun kanssa korokkeelle ja asetteli puvun kauniisti mallaamista varten. Anna-Bellassa sai ottaa valokuvia, joten puvuista sai myös kuvat joita vertailla jälkikäteen.
Ainoa negatiivinen asia Anna-Bellassa palvelun osalta oli se, että etenkin verrattuna Suomen liikkeisiin sovittaminen oli hidasta! Odottelin väleissä aina todella kauan kun myyjä meni myymälän puolelle laittamaan edellisen puvun takaisin paikoilleen ja haki uuden tilalle. Etenkin kun liikkeeseen ei varata aikaa, olisi järkevämpää jos sovitus hoidettaisiin mahdollisimman ripeästi. Minun jälkeeni liikkeessä odotteli nytkin kaksi morsianta omaa vuoroaan.

hääpuku virosta
Tässä puvussa oli todella kaunis selkä, mutta itse toivoin että pitsiä olisi puvun helmassakin.

Muuta

Anna-Bellalla on ompelupalvelu, joten korjaukset on mahdollista tehdä heillä. Tämän jälkeen he voivat myös postittaa puvun Suomeen, joten pukua ei ole pakko itse lähteä hakemaan. Arvioksi pitsihelmaisen puvun lyhentämiselle ja pienelle olkainten fiksaamiselle sain muistaakseni 70 euroa. Liikkeessä voi maksaa vain käteisellä, mikä on hyvä huomioida jos sopiva puku löytyy. Anna-Bellassa myyjät varaavat pukua kahdeksi tunniksi, jos haluaa saada miettimisaikaa tai käydä vielä muualla sovittamassa pukuja. Ymmärtääkseni liikkeessä käy ainoastaan käteismaksu.

Kokonaisvaikutelma

Omat kokemukseni Anna-Bellasta olivat todella positiiviset. Heillä on hyvät tilat ja valikoima sekä hyvä palvelu. Liikkeestä löytyi monta kaunista pukua joista yksi nousi ylitse muiden ja oli harkinnassa vielä liikkeestä lähdettäessä. Kuten aiemmin jo mainitsin, niin jotain liikkeen puvuista jäi kuitenkin puuttumaan ja koska itse haen jotain wau-factoria puvusta, niin tällä kertaa Anna-Bellan puvut jäivät liikkeeseen.

Jõe 2, Tallinna

Lue myös muut postaukseni Tallinnan hääpukuliikkeistä:
Veronique
Salocenter
Pärl

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti