maanantai 10. elokuuta 2015

Mitä kihlauksen jälkeen?

Lista täällä
Löysin Pinterestiä selatessani hauskan listan, joka kertoo mitä pitäisi tehdä heti kihlautumisen jälkeen.

1. Call (not text or post on Facebook) all of your closest friends and family.
Itse ilmoitin kihlauksesta vanhemmilleni ja siskolleni, sekä yhdelle parhaista ystävistäni heti samana iltana - puhelimitse. Minulle oli tärkeää päästä kertomaan uutinen näille ihmisille henkilökohtaisesti. Paras tapa olisi toki ollut kasvotusten, mutta koska asumme eri paikkakunnilla niin soittaminen oli paras vaihtoehto. Minulla on laaja kaveripiiri ja siksi en soittanut kaikkia parhaita ystäviäni läpi erikseen, vaan he lukivat kyllä uutisesta facebookista - hups! Kun uutinen oli julkistettu, niin keskustelin toki asiasta ystävieni kanssa lisää.


2. Start thinking of a venue and/or wedding date.

Tästäkin asiasta keskusteltiin jo samana iltana. Lisää ajankohdasta ja juhlapaikasta myöhemmin. Olemme kuitenkin jo kuluneen viikon aikana monta kertaa todenneet, että oli hyvä että keskustelimme häiden ajankohdasta heti, sillä kerrottuamme kihlauksesta, lähes tulkoon jokaisen ensimmäinen kysymys on, milloin häitä tanssitaan! Ajankohdan sopiminen oli meille tärkeää myös siksi, että kihlaus tarkoittaa meille molemmille lupausta avioliitosta, ja halusimme myös konkretisoida tämän ajatuksen.


Kuva
3. Talk money with your fiancé (and parents).
Häihin liittyvistä raha-asioista ja alustavasta budjetistakin on keskusteltu. Meillä raha vaikuttaa myös häiden ajankohtaan, sillä olemme nuoria ja meillä ei ole häihin tarvittavia rahoja vielä säästössä. Olemme tehneet jo suunnitelman, kuinka paljon aiomme kuukaudessa säästää häitä varten ja millä aikataululla.
Vanhempien kanssa emme ole vielä keskustelleet raha-asioista. Emme odota vanhemmilta suuria panostuksia häiden suhteen, mutta vanhempamme tuntien uskon että he haluavat auttaa häiden järjestämisessä rahallisesti. Suunnitelmien edetessä olisi siis hyvä ottaa asia puheeksi myös vanhempien kanssa, vaikka emme vahemmilta rahallista panostusta odotakaan.


4. Make a guest list.

Tarkkaa vieraslistaa meillä ei vielä ole tiedossa, mutta suuntaa antavasti on puhuttu myös vierasmäärästä. Tämäkin herätti monta asiaa joita mietimme: mihin vedetään raja sukulaisten kutsumisessa, kutsutaanko vain läheisimmät vai kumminkaiman naapuritkin? Entä kuinka paljon ystäviä kutsutaan ja kuka saa avec-kutsun ja kuka ei? Kutsutaanko häihin lapsia? Näitä kysymyksiä on pyöritelty mielessä ja alustava vierasmäärä alkaa jo muotoutua.


5. Book your venue.

Nyt mennäänkin jo konkreettisten varausten puolelle - näin pitkälle ei olla meillä vielä menty ja tuskin mennäänkään vielä hetkeen!


6. Book your vendors.

Katso edellinen..
Kuva
7. Send save-the-dates.
Päivämäärä olisi ehkä hyvä olla tässä vaiheessa valittuna? Saati se, haluaako yleensäkään lähettää jenkkityylisiä save the date -kortteja? Okei, jutussa sanotaan myös että tämä olisi hyvä tehdä 6-8 kuukautta ennen häitä, joten ei meidän kohdalla olekaan vielä ajankohtaista.


8. Know your resources.

Meidän tilanteessa ainakin suunnitelmien kanssa ollaan ajoissa joten aikaa on hyvin. Toisaalta, on tietenkin hyvä pitää muistissa tämä koko suunnittelun ja hääjärjestelyiden ajan.

Miltä tämä lista muiden mielestä vaikuttaa? Toki etenkin listan viimeisiin kohtiin vaikuttaa paljon se, millä aikataululla kihlauksen jälkeen on tarkoitus mennä naimisiin, ja jokaisen kihlaparin tilanne on varmasti muutenkin omanlaisensa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti