keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Alustava hääpäivän aikataulu

Matias varasi vihkimisen meille alkuvuodesta ja vihkiminen on juhlapaikalla klo 15. Tämän pohjalta olen nyt alkanut rakentamaan päivän aikataulua pikkuhiljaa.. On ihan älyttömän vaikeaa arvioida, paljonko mihinkin tarvitaan aikaa! Tein nyt kuitenkin jonkunlaista alustavaa runkoa hääpäivän aikataululle ja nyt toivoisinkin mielipiteitä ja parannusehdotuksia teiltä lukijoilta!

hääpäivän aikataulu

07:30   Herätys ja aamupala
08:30   Meikki ja kampaukset kaasojen kanssa (hotellilla)
11:00   Lounas (hotellilla)
11:30   Pukeutuminen

hääpäivän aikataulu valokuvaus

12:00   Hääparin valokuvaus paikassa X
Kuvia myös hääseurueen ja mahdollisesti vanhempien kanssa
14:30   Siirtyminen kohti juhlapaikkaa

hääpäivän aikataulu vihkiminen

15:00   Vihkiminen juhlapaikalla

15:30   Tervetulosanat ja onnittelumalja
15:45   Yhteiskuva juhlapaikalla
16:00   Siirtyminen pöytiin
16:15   Esittelyt ja käytännön ohjeistuksia

hääpäivän aikataulu ruokailu

16:30   Hääateria: alku- ja pääruoka (buffet)
Hääaterian loppupuolella puheita

18:30   Ohjelmaa (hääseurue)

19:00   Hääkakku ja kahvit
Kakkukahvien loppupuolella puheita

20:00   Ohjelmaa (esim. kimpun heitto tms.) ja vapaata oleskelua

hääpäivän aikataulu häätanssi

21:00   Häätanssi ja bändin ensimmäinen setti
21:45   Tauko ja iltapala
22:15   Bändin toinen setti
23:15   Bändin kolmas setti

24:00-  Vapaata oleskelua ja tanssia, Spotify

Kuvat: Pixabay

Miltä meidän alustava aikataulu vaikuttaa? Pitäisikö jollekin asialle varata enemmän aikaa tai onko jollekin varattu aivan liikaa aikaa?

12 kommenttia:

 1. Kuulostaa loogiselta ja hyvältä. :) Ainut, mitä ehkä suosittelisin miettimään on kahvien ajankohta. Ainakin meidän häissä moni vieras ehti kysellä kahvin perään vaikka se olikin noin pari tuntia juhlan aloittamisen jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä varmaan ihan totta... ihan kamalan vaikeaa kun ei osaa oikein arvioida kauanko ruokaan pitäisi varata aikaa! Ehkä pitää vaan tehdä niin että pitopalvelun porukka alkaa laittamaan kahveja tarjolle heti kun vieraat on syöneet, koska meillä ei kakunleikkaamisestakaan tehdä sen suurempaa numeroa!

   Poista
 2. Täällä on kanssa nyt mietitty aikataulua ja aikalailla samalta näyttää. Ruokailulle tosin varattiin vain 1,5h aikaa ja siihen heti perään kahvit, toivottavasti tuo 1,5 tuntia riittää :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ruokailu on se kaikkein hankalin! :D toisaalta jutellaan kyllä varmaan juhlapaikan porukan kanssa homma niin että kahvit tulisi tarjolle aikalailla heti ruuan jälkeen ja ihmiset saisi käydä omaan tahtiin sitten ottamassa. :)

   Poista
 3. Minustakin kahvi on aika myöhään ruokailuun nähden. Onko teillä lapsettomat häät? Häätanssia ei lasten kanssa tulijat varmaankaan pysty jäämään katsomaan, sekin on melko myöhään. Me kans vasta kaasojen kans mietittiin tuota päivän aikataulua ja miten tuntuu että se on varmana lyhyempi kun muut päivät? :D ei ihme että jossain pidetään monipäiväisiä häitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu meillä on lapsettomat häät eli sen myötä aikataulu on varmasti erilainen kuin monella muulla. :) Se on muuten totta että päivässä tuntuu jo nyt tässä vaiheessa olevan niin vähän tunteja niin vilahtaakohan hääpäivä ihan hetkessä ohitse! :D

   Poista
 4. Moikka,

  Itse en osaa ottaa kantaa häiden ruokailuista aikatauluihin, vaan mietin, että pitäisikö aamulla pukeutumiseen varata enemmän aikaa kuin puolituntia jos siinä samalla on tarkoitus siirtyä sitten valokuvauspaikkaan? :) ihan siis vain sen takia ettei tule turhaan kiire ja saa rauhassa valmistautua ja rauhoittua ennen kuvauksia :) siirtäisin siis lounasta esim 15 min tai puolituntia aiemmaksi :) Voi olla että tämä idea on aivan hupsu, mutta tämä pisti silmään :)

  Kirjoitat aivan ihanaa blogia ja kiitos kaikesta inspiraatiosta ja ideoista mitä täällä jaat! Huippua kevättä ja antoisaa häiden suunnittelua! :)

  -Ilona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Ilona! :)

   Tuo on varmasti hyvä pointti ja suunnitelmana olisikin niin että siinä vaiheessa kun joku kaasoista on saanut oman meikin ja kampauksen valmiiksi niin hän sitten tilaa ruuat valmiiksi niin, että heti kun ollaan valmiita niin aletaan syömään lounasta. Voihan toki olla että ruoka ei tuossa vaiheessa edes kamalasti maistu mutta jotain on pakko ainakin yrittää syödä! :D Sitten heti syömisen jälkeen aletaan pukeutumaan. Mutta tosi hyvä pointti kyllä, koska ei ole kiva jos pitää kauhealla kiireellä vetää puku päälle ja juosta kuvaukseen!

   Voi kiitos ihanista sanoista, nyt tuli kyllä tosi hyvä mieli! :) Ihanaa kevättä myös sinulle!

   Poista
 5. Moikka!
  Tämä ei suoranaisesti liity aikatauluihin, mutta saako kysyä :) miten hoidatte juhlapaikalla vihkimisen? Meillä on häät ensi vuoden kesällä ymmärtääkseni samassa juhlatilassa kuin teillä ja ollaan miehen kanssa pohdittu tuota :) tuletko yläkerrasta alas vai vihitäänkö teidät ulkona? Oletteko miettineet soiko siinä joku musiikki vai miten? Ei jotenkin osata päättää halutaanko kirkkohäät ja toisaalta taas, et miten sen vihkimisen saisi paikanpäällä sulavasti hoidettua :D kiva lukea blogiasi, kun tuntuu olevan hyvin samankaltaisia suunnitelmia kuin itselläkin!
  - Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Riikka!

   Tokihan saa kysyä ja on aina kiva jos on lukijoissa joku joka on järjestämässä häitään samassa paikassa! Ihan mahtavaa jos saat jotain irti näistä minun höpinöistä :)

   Alunperin suunnitelmana oli vihkiminen ulkona mutta nyt ollaan kallistumassa siihen että vihkiminen onkin sisällä. Meillä tulee lava siihen samalle seinälle missä vessat on ja vihkiminen on siinä lavalla. Näillä näkymin minä tulen ihan siitä ulko-ovesta sisään, toisaalta olisi kiva tulla ylhäältäkin mutta siinä mietityttää lähinnä se, että miten aikaisin vieraat tulee juhlapaikalle eli miten aikaisin pitäisi olla hiljaa ylhäällä odottamassa! Pitää vielä miettiä :)

   Meillä tulee bändistä kaksi jäsentä vetämään akustisesti muutaman biisin vihkimiseen eli sillä musiikilla mennään, biisit on vielä valitsematta :)

   Toivottavasti nämä vastasi kysymykseesi ja kysy ihmeessä jatkossakin jos joku asia mietityttää! Olisi älyttömän kiva kyllä kuulla teidänkin suunnitelmista eli kommentoi ihmeessä jatkossakin!

   Poista
 6. Voi ihanaa, minäkin haluan päästä suunnittelemaan noin konkreettisia asioita!! Minusta tauko illallisen ja kahvien välillä on hyvä juttu. Itsekkäästi ainakin ajattelen, että itselleni jälkkäri maistuu paremmin pienen sulattelun jälkeen.

  Ärsyttävää, että aika lipuu odotettuna päivänä niin nopeasti. Saatteko jatkaa juhlia juhlapaikalla miten myöhään? Itse rakastan aamuyölle venyviä juhlia ja meillä oli yhtenä paikkakriteerinä, että juhlintaa täytyy saada jatkaa reilusti yli puolen yön.

  Ps. Tykkään todella paljon tavastasi kirjoittaa ja tästä blogista ylipäätään.

  Krista
  http://kristallimorsian.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ihanaa kun pääsee jo miettimään konkreettisia juttuja!

   No tuokin on kyllä hyvä pointti. Pitää vähän mietiskellä vielä kahvien ajankohtaa :)

   Aika menee kyllä varmasti tuollaisena päivänä älyttömän nopeasti! Meidän juhlapaikalla saa juhlia kahteen asti, yhtenä kriteerinä oli meilläkin se että vähintään kahteen asti pitää saada juhlia :) toki olisi kivaa jos saisi olla aamuun asti mutta sellaista ei valitettavasti löytynyt niin tällä mennään! Onneksi meidän juhlat kuitenkin pääsee alkamaan hyvissä ajoin kun vihkiminen on juhlapaikalla jo kolmelta.

   Kiitos vielä tosi paljon kivoista sanoistasi ja kommentoinnista! :)

   Poista