keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Yhteinen joulu

Kolme vuotta sitten olimme Matiaksen kanssa hetki sitten alkaneet seurustelemaan ja minä palasin Barcelonasta opiskelijavaihdosta juuri jouluksi kotiin. Suhteemme oli vasta ihan alkutaipaleella ja pitkän erossaolon jälkeen piti heti tehdä päätöksiä ensimmäisestä joulusta.. Vietettäisiinkö joulua yhdessä jomman kumman luona vai molemmat omien perheidensä kanssa?

Pohjustuksena sen verran, että joulu on minulle todella tärkeä juhla. Joulua on meillä aina vietetty perheen kesken ja meillä on tietyt perinteet joulun vietolle. Tietyt tutut jouluruuat ja aikataulut jouluaaton vietolle. Yhdessäoloa perheen kesken ja meillä on aina ollut tapana että Tapaninpäivään asti ollaan kotona. Luonnollisesti myös Matiaksen perheellä on omat kuvionsa joulun suhteen.

Heti ensimmäisestä joulusta lähtien meille oli kuitenkin tärkeää myös saada viettää joulua yhdessä. Tuli varmasti kaikille yllätyksenä kun Matias tuli meille joulun viettoon heti Barcelonasta palattuani ja joulupäivänä olikin sitten jo aika minun lähteä tapaamaan Matiaksen perhettä ensi kertaa. Joulun viettäminen yhdessä on ollut meille siis tärkeää ihan suhteemme alkuajoista asti ja tuo tunne on vahvistunut entisestään vuosi vuodelta. En voisi kuvitellakaan viettäväni joulua ilman Matiasta. Olemme joka vuosi viettäneet jouluaaton saman kaavan mukaan minun vanhempieni luona ja joulupäivänä suunnanneet Matiaksen perheen luo. Jouluaattoon kuuluu myös vierailu Matiaksen äidin luona.

Jouluaaton ohjelma koostuu kuusen koristelusta, jouluaamun lastenohjelmista, hautausmaalla käynnistä, joulusaunasta ja ennen kaikkea hyvästä ruuasta ja yhdessäolosta. Lahjoja on meidän perheessä jouluna aina aivan liikaa ja niiden avaaminen on kokonaan oma ohjelmanumeronsa! Loppuilta sitten rentoudutaan ja pelataan lautapelejä (joista luultavasti saa pienen riidankin aikaiseksi - mutta ne onneksi ratkeavat aina nopeasti!)

Minusta on ihanaa että meille on muodostunut jo yhteiset rutiinit joulun viettoon ja etenkin se, että pääsen viettämään koko joulun Matiaksen kanssa. Yhteinen joulu toimii meillä vaikka paikasta toiseen ajaminen joulun aikaan joskus harmittaakin. Uskon että tällä tyylillä mennään niin pitkään kunnes haluamme joskus alkaa viettää joulua omassa kodissamme ja kutsua perhettä meidän luokse kylään.

Miten teillä vietetään joulua?

hääblogi joulu

hääblogi joulu

joulu yhdessä

joulu yhdessä

8 kommenttia:

 1. Minäkin tapasin mieheni perheen ensimmäisen kerran jouluna. :) Nykyään perinteenä on, että käymme molempien perheiden luona ennen joulua ja vietämme joulun kahdestaan joko kotona tai ulkomailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti aika yleinen juhlapyhä tavata toisen vanhemmat ensimmäistä kertaa :)
   Tuokin kuulostaa kivalta että vietätte varsinaisen joulun kahdestaan!

   Poista
 2. Me vietetään joulua vuorovuosin molempien vanhempien luona. Tosin vanhemmat asuvat kahdella eri mantereella niinpä eipä sitä pääsisikään viettämään joulua molempien kanssa.
  Jouluaattona ajellessa suosittelen muuten bongailemaan pukkeja auton ratissa - yllättävän hauska peli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun on noin pitkä välimatka niin on tehtäväkin niin että vuorovuosina molempien kanssa :)
   Meillä jouluaaton ajelut on onneksi melko vähällä eli vasta seuraavina päivinä ajellaan, mutta pukkibongaus kuulostaa kyllä hauskalta! :D

   Poista
 3. Me vuorotellaan aaton ja joulupäivän kanssa niin, että aatto ollaan toisen perheen luona ja joulupäivä toisen, ja seuraavana vuonna taas toisinpäin. Helppoa tästä tietysti tekee se, että ollaan kotoisin samalta paikkakunnalta eli meidän perheet asuvat lähekkäin, Toiminut meillä tosi hyvin eikä tunnu yhtään, että kumpikaan "menettää" mitään, koska joulun fiilis on joulupäivänä vielä samalla tavoin läsnä kuin aattonakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä totta että joulupäivänäkin on vielä ihan samalla tavalla joulufiilis ja hyvä kompromissi vaihdella jouluaaton ja joulupäivän välillä niin tulee vietettyä joka vuosi joulua kummankin perheen kanssa :)

   Poista
 4. Meille on myös tärkeää viettää joulu yhdessä. Paras tapa meille on se, että vuorottelemme kumman perheen luona olemme jouluaattona. Joulupäiväksi ja Tapaninpäiväksi vaihdamme sitten toisen perheen luokse :) Itselleni joulu on myös todella tärkeä ja en malttaisi (tänäkään vuonna) odottaa sitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on varmasti myös toimiva systeemi! Joulu on kyllä ihanaa aikaa ja sehän on ihan kohta taas täällä! :)

   Poista