torstai 22. joulukuuta 2016

Save the date-kutsut

Ihanaa, meidän save the date-kutsut lähtivät postiin aikaisemmin tällä viikolla ja ensimmäiset ovat jo kuitanneet saaneensa kutsut perille joten nyt uskallan kirjoittaa aiheesta myös tänne blogin puolelle.

Mietimme alkuun lähetämmekö save the date-kutsuja ollenkaan. Olemme puhuneet häistä monen ystävän ja sukulaisen kanssa joten päivämäärä on oikeastaan tiedossa jo todella monella vieraalla. Jetron kanssa ottamistamme kuvista tuli kuitenkin niin upeita että halusimme hyödyntää niitä jossain ja päätimme että save the date-kutsut lähetetään joulun alla.

Lisäsin aiemmin blogiin huvikseen suunnittelemiani malleja polaroid save the date-kutsuista ja vaikka alunperin meillä oli ajatuksena erilaiset kutsut, niin tykästyimme näihin niin paljon että päätimme ottaa idean käyttöön myös lopulliseen versioon. Kuvaksi kaikkien upeiden otosten joukosta valikoitui laiturilla auringon laskiessa napattu tanssikuva, ihan jo senkin takia että se kuvaa meitä todella hyvin. Valitsimme yhdessä sopivat fontit ja tadaa - tässä lopputulos! Kutsut on suunniteltu kokonaan canvalla, mutta en käyttänyt niiden suunnitteluun mitään valmista pohjaa vaan lähdin tyhjästä rakentamaan kutsuja.

hääkutsut canva

hääkutsut canva

itse tehdyt hääkutsut

itse tehdyt hääkutsut

save the date diy

Teksti tuli melko simppelisti kutsun etupuolelle, hauskana yksityiskohtana 'häitämme tanssitaan', mikä sopii myös kutsuihin valikoidun kuvan kanssa hyvin yhteen. Toiselle puolelle kirjoitin käsin hyvän joulun toivotukset sekä varmuuden vuoksi vielä maininnan että varsinainen kutsu lähetetään myöhemmin - kaikki kun eivät välttämättä tiedä save the date-kutsujen ideaa ja saattavat ihmetellä missä loput infot ovat.

Emme halunneet käyttää kutsuihin paljoa rahaa ja näissä mentiinkin tosiaan minimibudjetilla. Niin kuin mainitsinkin jo, kutsut on suunniteltu itse ja tulostettu itse tulostuspaperille - jota meiltä löytyi valmiiksi eli siihenkään ei mennyt rahaa. Ostimme siis kutsuille vain kuoret ja noin kymmeneen kutsuun postimerkin - loput annetaan sukulaisille ja ystäville henkilökohtaisesti joulun aikaan. Mielestäni kutsuista tuli todella kivat minimibudjetista huolimatta.


Mitä tykkäätte meidän kutsuista?

8 kommenttia:

 1. Tosi ihanat kutsut, ja ne osottaa hyvin kuinka minimibudjpetillakin voi saada kauniin lopputuloksen!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) näinhän se on että pienellä budjetillakin saa ihanat kunhan jaksaa itse nähdä hieman vaivaa!

   Poista
 2. Nää on tosi kivat! Meinaatteko käyttää polaroid kuvia myös muissa häihin liittyvissä jutuissa (vieraskirjassa tai muualla)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) tuo ajatus oli vielä vähän auki, olin itse miettinyt että polaroid-vieraskirja olisi kyllä kiva mutta en ollut varma halutaanko laittaa rahaa siihen. Viime viikolla kaupoilla käydessämme Matias sitten bongasi polaroid-kameran ja innostui siitä, eli näillä näkymin sellainen hankitaan meidän juhliin :) eli siis teema tavallaan jatkuu myös juhlissa!

   Poista
 3. Tosi kivat kutsut ja etenkin tunnelma tuossa kuvassa on aivan ihana :) Vaikka mekin ollaan puhuttu jo hyvän aikaa häistä ja niiden päivämäärästä sukulaisille ja kavereille niin haluan itsekin ehdottomasti lähdettää save the date- kutsut. Kesässä on kuitenkin loppujen lopuksi aika vähän viikonloppuja ja joitakin festarilippuja ja matkoja saatetaan hyvinkin ostaa jo vuosi etukäteen, joten save the date- kutsuilla voi varmistaa, että kaikki muistavat häiden päivämäärän ja osaavat ottaa sen huomioon suunnitelmissaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) kaikki kuvat oli ihania ja valinta vaikea mutta tässä on kyllä ihana tunnelma!
   On kyllä ihan totta että kesä on niin kiireistä aikaa monelle että on hyvä ilmoittaa häistä hyvissä ajoin etukäteen vieraille!

   Poista
 4. Tosi kivat kutsut! Mainio tuo polaroid-idea. :)

  VastaaPoista