torstai 23. helmikuuta 2017

Häiden turhakkeet

Oletko koskaan esimerkiksi Facebookin hääkeskustelua tai hääblogia lukiessasi miettinyt: Miksi ihmeessä? Aina välillä keskusteluja lukiessa minä huomaan miettiväni, miten paljon on sellaisia asioita mihin en itse häihin liittyen laittaisi rahaa. Meidän häihinkin on varmasti tulossa paljonkin sellaista mitä moni pitää täysin turhana rahanmenona! Päätin kuitenkin listata joitain asioita, mitä itse pidän turhakkeina!


Häähajuvesi

Minulla on kolme hajuvettä joita käytän, kaikki niistä ovat lahjoja. Kaksi Matiakselta ja yksi siskoltani. Olen itse todella huono ostamaan tuoksuja ja siksi ihan loistava juttu että läheiset osaavat ostaa minulle minua miellyttäviä tuoksuja lahjaksi! En osaisi kuvitella ostavani erityisesti häitä varten mitään hajuvettä, ne kun eivät ole minulle niin iso juttu. Niinpä turvaudunkin tuttuun ja turvalliseen tuoksuun joka löytyy jo valmiiksi kaapista!

Sormustyyny

Siis anteeksi, mutta mitä ihmettä? Voiko joku selventää minulle, milloin ne sormukset on tuossa tyynyllä? Tämän osalta ei kai tarvitse sanoa enempää..

Kallis sviitti hääyöksi

On toki monenlaisia häitä mutta meidän häitä ajatellen kalliista sviitistä olisi mielestäni aika turha maksaa maltaita. Meidän häät kestää kahteen asti ja meinattiin itse juhlia sinne asti jos vain suinkin jaksetaan. Päivä on todella pitkä ja muutaman skumppalaisillisen jälkeen uskon että uni maittaa yöllä huoneeseen päästessä. Huoneessa vietettävä aika jää melko lyhyeksi, joten sen takia meille riittää hyvin ihan perus-hotellihuone.

häiden turhat rahanmenot
Kuva: Picjumbo

Kallis hääauto

Meidän kohdalla toki varsinainen hääauto on aivan turha koska vihkiminen on juhlapaikalla ja juhla alkaa suoraan vihkimisen jälkeen eli emme poistu juhlapaikalta mihinkään välissä. Jos meidän vihkiminen olisi ollut kirkossa, niin olin jo mielessäni suunnitellut että lainattaisiin äidin autoa hääautoksi; kyseessä on siis melko uusi, valkoinen Volvo, joka olisi kelvannut meille oikein hyvin. :)

Tienvarsikyltit

Nyt tarkoitan siis sitä että tienvarsikylttejä on ripoteltu matkan varrelle vähän väliä. Kuka oikeasti enää nykyään suunnistaa tienvarsikylttien avulla mihinkään? Eiköhän valtaosa ihmisistä käytä jonkunlaista navigaattoria jos seutu ei ole tuttua. Meillekin mahdollisesti tulee yksi kyltti siihen, mistä juhlapaikalle käännytään koska siitä saattaa muuten helposti ajaa ohi.

Hääparin omat lasit

Siis joo, tavallaan ihan kiva idea mutta en itse näe syytä miksi meillä pitäisi olla jotenkin erilaiset lasit kuin vierailla? Näihin ei siis aiota käyttää rahaa vaan käytetään samoja laseja kuin kaikki muutkin. :)

Nimikoidut lautasliinat

Meillä juhlapaikan puolesta tulee ihanat valkoiset, kankaiset lautasliinat jotka ovat ihan täydelliset. Sellaiset olisin halunnut joka tapauksessa joten onneksi ne tulee juhlapaikan puolesta! Meille siis nimikoidut tai hääparin logolla varustetut lautasliinat olisivat turha juttu vaikka joissain tilanteissa varmasti voivat sopia hyvinkin.

Tässä nyt ainakin joitain asioita mitä itse pidän turhana nimenomaan meidän häitä ajatellen. Toki jokainen panostaa niihin asioihin mitkä itse kokee tärkeiksi!

Mitä asioita te pidätte 'turhakkeina' häitä ajatellen ja jätätte suosiolla väliin?

10 kommenttia:

 1. Ihan mahtava lukea tätä sun blogia, kun kukkien lisäksi meillä on kyllä niin samanlaiset ajatukset! Olisin voinut kirjoittaa samanlaisen listan itsekin häitä järjestäessä 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe hauskaa että ajatukset menee myös muidenkin asioiden osalta niin yksiin! :D

   Poista
 2. Samaa mieltä varsinkin sviittiin liittyen :)! Aluksi olin tosin ajatellut, että tottakai sviitti kerran elämässä.. sitten tajusin vaan, just ton että ei kerettäs tehä muuta kun nukkua siellä eli sauna ja kaikki muu kiva menis hukkaan :D. En todellakaan haluu kiirehtiä omista häistä pois vaa siks, että odottaa kallis hotetllihuone jossain

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä juuri. Meillä on tosin suunnitelmana mennä varmaankin kylpylähotelliin missä ollaan sitten la-ma välinen aika niin ehtii vähän nauttimaan suoraan häiden jälkeen. :) Otetaan kuitenkin ihan perushuone koska kylpylähotellissa se kylpylä on se juttu eikä huone!

   Poista
 3. Mun mielestä hääauto on nimenomaan pihistyslistalla, mutta miehen mielestä ei. :D Hän niin kovin haluaisi hienon auton että tuskin raaskin tätä unelmaa pilata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa juteltiinkin Matiaksen kanssa että varmasti monelle miehelle tuo voi olla tosi tärkeä juttu ja silloin kyllä ymmärrän sen. :) meillä kun Matiaksellekaan ei ole niin iso juttu niin siksi ei siihen panosteta!

   Poista
 4. Itse olen miettinyt häähajuvettä, koska se tuoksu muistuttaisi aina häistä. Itselläni on ainakin sellainen muisti, että jos olen vaikka jotakin tuoksuvaa rasvaa yms käyttänyt esim matkalla ensimmäistä kertaa niin haistaessani sen hajun tulee mieleen aina se matka, jolla sitä käytin.

  Me olemme varanneet hääsviitin kahdeksi yöksi. Joo olisihan normihuonekkin kelvannut, mutta ensimmäinen yö nukutaan siellä mun toisen kaason kanssa, joten voidaan saunoa siellä. Hääaamuna meille tulee meikkaaja ja kampaaja sinne sviittiin, joten huone on paljon tilavampi valmistaautumiseen kaasojen kanssa. Tämän vuoksi otettiin sviitti, koska meillä todellakin on käyttöä sille paljon. Myös sviiteissä uloskirjautuminen häiden jälkeen on myöhempää, joten meidän aamiaisbrunssin jälkeen ei ole kiire lähteä minnekkään :)

  Turhakkeita ovat mun mielestä juurikin kaikki vieraslahjakrääsät ja nimikoidut tuotteet (lasit ja servetit). Myös toinen hääpuku on mielestäni turha. Oma pukuni on ainakin niin upea, että yhden päivän elämässäni kun saan parin tonnin pukua pitää päällä niin haluan kyllä pitää sitä koko rahan edestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joillain tosiaan on tuollainen hajumuisti, mutta itselläni ei sellaista ole ainakaan hajuvesien osalta ja siksi ei ole minulle niin iso juttu.

   Nimenomaan tuon sviitinkin voin ymmärtää jos sille on oikeasti käyttöä, meillä ei nähty sitä tarpeelliseksi. Ollaan itse kyllä maanantaihin asti sitten hotellissa mutta mennään kylpylähotelliin jossa sitten se kylpylä on enemmänkin se juttu huoneen sijaan.

   Tuo toinen hääpuku on kyllä totta, itsekin haluan pitää hääpukuani koko illan sen yhden kerran kun sitä pääsee käyttämään! :D

   Poista
 5. Ihan loistava postaus! :) Etenkin kun olen täysin samaa mieltä esim. häätuoksusta ja sormustyynystä, nimikoiduista laseista puhumattakaan. Näidenkin miettiminen on tosi hauskaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, hauskaa että on muitakin joilla on samoja ajatuksia! :D en ole yksinäni näiden ajatusten kanssa. Ja onhan se tavallaan kovin lohduttavaakin että vaikka paljon kaikkea häihin tuleekin hankittua niin jotain jää poiskin!

   Poista