perjantai 3. helmikuuta 2017

Sukkanauhan heitto

Sulhanen kömpii morsiamen helman alle etsimään sukkanauhaa ja nappaamaan sen mukaansa hampaillaan. Aina tuo toimitus ei onnistu täysin sujuvasti ja aikaa helman alla kuluu jo epäilyttävänkin kauan morsiamen kikatellessa samalla. Samaan aikaan tädit, sedät, mummot ja serkut seuraavat tilannetta vieressä. Olenko ainoa jonka mielestä tämä tuntuu vähän kummalliselta??

sukkanauhan heitto perinne
Kuva: Pixabay

En ole todellakaan mikään siveyden sipuli mutta silti minusta on jotenkin outoa että vanhemmat sukulaiset tuijottaisivat vieressä kun sulhasen pää (tai oikeastaan koko sulhanen!) on pukuni helman alla. Jotenkin kokisin itse tilanteen ehkä hieman vaivaannuttavaksi.

Tästä huolimatta olemme kuitenkin molemmat samaa mieltä siitä, että koska minä heitän kimpun naimattomille naisille, niin olisi kiva jos sulhanenkin heittäisi jotain miehille. Matias on sitäpaitsi itse mestari sukkanauhan nappaamisessa, joten pitäähän hänen päästä myös itse heittämään sellainen. ;)

Mutta voisiko sulhanen saada tuon sukkanauhan jotenkin muuten kuin tämän perinteisen rituaalin kautta? Kuulostaa ehkä hieman tylsältä että sukkanauha löytyisi suoraan esimerkiksi sulhasen taskusta. Mitä jos siitä sukkanauhan metsästyksestä ei tehtäisikään niin isoa numeroa? Eli siis lähinnä se että kaikkien ei tarvitsisi kerääntyä katsomaan toimitusta! Yhtenä vaihtoehtona toki on että jätän sukkanauhan niin alas jalkaan että se on helppo napata ilman sen suurempaa taistelua.

Vaihtoehtoisesti, voisiko sulhanen viskata jotain muuta? Mitä se sitten voisi olla? Jostain olen lukenut että sulhanen heittäisi oman vieheensä mutta se tuntuu jotenkin vähän tylsältä vaihtoehdolta. Myöskään erilaiset mummokalsari-villahousu-vitsit eivät oikein tunnu meiltä. Toisaalta sulhanen (ja iso osa kaveripiiristä) harrastaa frisbee-golfia niin pitäisiköhän sulhasen heittää sitten häiden teemaväreihin sopiva frisbee joka kavereiden pitää napata. :D

vaihtoehto sukkanauhan heitolle
Matiaksen frisbeet naisen logiikan mukaan järjestettynä. Ei kelvannut insinöörille!

Näin kirjoitettuna tämä ongelma kuulostaa aivan super typerältä! Onko ketään kuka olisi miettinyt samoja juttuja? Nyt tarvitaan kipeästi apua! Tuleeko teidän häihin tämä perinteinen sukkanauharituaali vai onko se kenties korvattu jollain muulla?

22 kommenttia:

  1. Huomenta Laura! :) Meillä samat ajatukset siitä, ettei aleta sukulaisten katseiden alla kaivelemaan hameenhelman alta yhtään mitään. Se olisi kiusallista ja täten molemmille epämukavaa.. Siispä päätin yhden kuvan nähtyäni laittaa jossainvaiheessa iltaa sukkanauhan itse käsivarteeni josta sulho sitten nappaa sen kun on sen aika :) Ps. Pakko kommentoida, ihana typo? postauksen lopussa: "pitäisiköhän sulhasen heitää teemaväriin sopiva sulhanen jonka kaverit nappaa" :D<3 Hyvää alkavaa viikonloppua! :)
    Maiju

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomenta Maiju! Ihanaa kun joku on samoilla linjoilla, mietin jo että onko tämä homma vain minun (ja Matiaksen) pään sisällä vai ajatteleeko joku muukin samalla tavalla :D Tuo onkin yksi hyvä idea tuo sukkanauhan laittaminen käsivarteen :)

      Hahaa ihan mahtava kyllä tuo typo, sehän se olisikin ohjelmanumero....

      Ihanaa alkavaa viikonloppua sinnekin! :)

      Poista
  2. Kyl sitä hetken mietittiin tässäkin osoitteessa et halutaanko tota rituaalia mut jotenkin vaan se on semmonen et en haluis luopuu siitä - mahdollisimman paljon "perinteitä kunnioittaen" tai jotain :D pitää vaan jeesata mikaa sen verran et laittaa sitä vähän alemmas nii sillä ei kestä ikuisuutta :D ja voishan tota harjoitella kotona etukäteen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näinhän se on ja silloin se onkin ihan ok jos aikaa ei mene liikaa :D

      Poista
  3. Mun mielestä kansaa vähän kiusallinen perinne :D en ehkä haluis edes kavereiden kesken tämmöstä häihin. Itseasiassa just yks päivä mietin että kukahan ton on keksinyt, kun luulis olevan kiusallista ehkä jopa vieraille jos sitä sukkanauhaa ei heti löydy

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sepä se! On kyllä kummallinen perinne, kuka lie keksinyt. Tuo on kyllä totta että ei välttämättä sopisi edes kaveriporukan seurassa, saati sitten mummojen ja kummien läsnäollessa!

      Poista
    2. Niinpä :)! Joku tuolla allakin oli kirjottanut sen pussi idean, niin se oli kuitenkin ihan hauska :D eihän sinne helman alle tarvii periaatteessa kättä enempää laittaa, jos tuosta perinteestä haluaa kiinni pitää :). Meillä tulee häihin kuitenkin koko suku lapsia ja isotätejä myöten, että voi olla että ei ihan kaikki ymmärtäis tätä perinnettä niin huumorilla.

      Poista
  4. Moi Laura,
    siis aivan loistava idea! Minäkin oon miettiny että mitä ihmettä keksisin sukkanauhan heittämisen sijaan, koska sulhanen hameen alla vieraiden edessä tuntuu ärsyttävältä ajatukselta :D Ja myös mun poikaystävä on insinööri on aivan hulluna frisbeegolfiin, joten todellakin varastan tämän idean sinulta ;)
    T.Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Hanna! Ihan mahtavaa, siellä on siis samanlainen sulhanen kuin täälläkin! Heitin tämän idean tänne blogiin ihan vitsillä, mutta nyt alettiin oikeasti tässä miettimään että olisikohan tässä potentiaalia jopa toteutusasteelle asti... :D Mutta hei loistava juttu että idea nappasi teille noin hyvin, ei muuta kuin käyttöön vaan! ;)

      Poista
    2. Juu eihän sen liian vakavaa tarvi ollakaan, ja frisbeen heitto jää varmasti kaikille mieleen :D Ehdottomasti teillekin tämä idea käyttöön!

      Poista
    3. Niin jos tuntuu että heittokäsi on liian vahva niin ottaa häihin semmosen sopivan ja nätin putterin, jolla onnistuu lyhyt ja tarkka heitto ;D

      Poista
    4. Hehe joo putteri voisi olla hyvä idea tähän käyttöön! :D luulen että siirrän päätösvastuun tästä nyt kokonaan miehelle kun on yhdessä vähän ideoitu, katsotaan mihin hän päätyy. :)

      Poista
  5. Mäkin olen miettinyt tätä, koska en halua paljon muutakaan sellaista perinteistä häihin. Tai joo haluan, mutta haluan ne sellaisella vähän modernimmalla ja "höystetyllä" versiolla. Eli perjaatteena joo haluan sukkanauhaheiton, mutta se mitä heitetään on meilläkin hakusessa. En haluaisi myöskään, että mies ryömii mekkoni alla. Kovasti mietin erillaisia vaihtoehtoja, mutta vielä ei ole tullut ahaa- elämystä siitä mikä olisi meidän näköinen juttu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä vähän samoilla linjoilla noiden perinteiden suhteen. Varmasti meillä siis on häissä paljon perinteistä mutta myös monta tällaista todella perinteistä tapaa jätetään joko kokonaan pois tai muokataan meidän näköiseksi. Sukkanauhan heiton korvaajana tuo frisbee voisi oikeasti sopia meille mutta katsotaan mihin päädytään.. :D Tsemppiä teillekin oman jutun löytymiseen!

      Poista
  6. Täällä sama dilemma. Periaatteessa tykkään perinteistä ja sukkanauhan jalkaani, mutta se kaivaminen ja heitto... Pitääkin ottaa puheeksi miehen kanssa. Hän arvostaa myös perinteitä, joten voi olla, että hän jopa haluais tän koko session meille. :D

    Toi frisbeekiekon heittäminen ei olis yhtään hullumpaa, kohan ei nyt kauheella voimalla tuu jonkun naamaan. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti teilläkin löytyy sopiva ratkaisu. :)

      Hehe naureskeltiin jo miehen kanssa tuosta frisbeekiekosta sen verran, että mies kun ei osaa tehdä asioita muuta kuin täysillä niin siellä on joku vieraista naama veressä kun viskaa kiekon liian kovaa.. :D Eli voi olla hyvinkin vaarallinen vaihtoehto!

      Poista
  7. Tätini häissä tämä oli aikoinaan toteutettu mielestäni hauskasti niin, että sulhanen vei helman alle pussin jossa oli kaikkia kummallisia tavaroita, esimerkiksi herätyskello, joita hän nosteli helman alta esiin kaason "juontaessa" tätä ohjelmaa. Tämä teki tilanteesta huomattavasti vähemmän kiusallisen kun helman alta paljastui ensin näitä hauskoja tavaroita ja kaikkia nauratti. Tällä tyylillä tuon sukkanauhankin voi periaatteessa laittaa tavaroiden joukkoon pussiin eli sitä ei tarvitse alkaa köhkäämään reidestä asti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tuo varmasti kyllä keventäisi tunnelmaa ja poistaisi kiusallisuutta. :D Ja hyvä idea tosiaan että sukkanauha ei ole siellä reidessä asti, etenkin kun oman merenneitomallisen puvun kanssa miehellä saattaisi tulla ahtaat oltavat helman alla... :D

      Poista
  8. Oon toitottanut blogissani ihan samaa: tuo on jotenki mun makuun mauton perinne ja sitä ei meidän häihin tule. :D Sama tulee mummokalsareihin ym. Vielä enemmän EI.

    Musta toi frisbeegolf oli hauska juttu, mut älyäiskö vieraat? :D

    Me varmaan jätetään tää "perinne" ihan vaan tylysti kokonaan pois. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mie oon kyllä samoilla linjoilla myös noista mummokalsareista, ei vaan sovi meille. :D kaikki minun ja Matiaksen kaverit ja perhe kyllä tietää Matiaksen innon (lue: pakkomielteen) frisbeegolfia kohtaan joten uskon että noin 90% vieraista kyllä tajuaisi sen yhteyden :)

      Poista
  9. Mä vielä kommentoin, että tämä oli myös mulle ehdoton ei. Nimenomaan vaivaannuttavaa - ja miksi?! :D Meillä oli sitten molemmilla vähän erilaiset heitot, kun en myöskään halunnut luopua omasta, itsetekemästäni kimpusta.

    Eli juonipaljastus ennen kuin olen kirjoittanut tästä omaan blogiini: meillä heitettiin (pehmo)koira ja (pehmo)auto! Kaaso pohjusti heitot meidän "hyvällä diilillämme": sovimme jo kauan sitten, että jos mies saa auton, minä saan koiran - ja nyt meillä on molemmat. Pehmon nappaaja pääsisi siis seuraavaksi tekemään "hyviä diilejä", kumpaan vaan (tai molempiin) sai osallistua, ja ihan kaikki sinkuista kuukivihääpäiviä juhlineisiin :)

    Me tykättiin, ja vieraatkin tuntui tykkäävän (hienoja kuvia ainakin saatiin). Oisko olemassa pehmofrisbeetä, joka olisi oikeaa turvallisempi? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ihan mahtava tuo teidän ajatus, tätähän voisikin jalostaa eteenpäin.. Hmm. :D Kiitos vinkistä!

      Frisbeen osalta mies jo sanoi että pitäisi ehkä heittää ns. markkeri, mikä on siis normaalia frisbeetä pienempi ja ei ihan niin kovaa muovia. Se olisi ehkä paikallaolijoille turvallisempi vaihtoehto... :D

      Poista